Claas

Legao ispod menjaca da izduvam prasinu odmah kako sam stigao sa njive, kad desna strana kociona pece, nemoz drzati ruku. Leva ladna kao led.
Verovatno su klesta blokirala od prasine i ne koriscenja.

Jel ima fora da se na grlu uvuku klipovi za kopiranje terena? Ali ne ispuštanjem ulja..
Lexion je u pitanju i nema onaj ventil dole

Mora imati onu kocku. Na njoj ima mislim imbus i on se odvrne. Onda se ulje vrati u sistem...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Sa moze biti problem kada brzina na hidro pogonu varira i ne mogu da mu zadam naprimer 5km/h.Idem ili 4,8 ili 5,5.Avero 240

Treba proveriti da nema negde lufta na sajli koja komanduje polugom koja reguliše brzinu. Ili u kabini, ispod komandne table ili kod motora. A proveriti i zategnutost kaiša pogona.

I ja sam mislio da je do kajsa.Zamenjen, naspanovan i opet zeza.
Ako bude kise par dana rastavljam oko poluge sve.

Dominator 98 sa Meckom , kako se pravilno mjeri ulje , na hladnom motoru ili na malo zagrijanom ugasenom pa cim se slegne ?
Kad je ladan npr na sredini mjeraca . Kad upalim , odradi malo , ugasim , sacekam malo a on npr na dnu mjeraca . Vjerovatno povuce u filter ili tako nesto.

I kod mene na tucanu na mečki je isto. Isteram iz šupe i ugasim ga. Odem gore ulje na minimumu. Obavezno odvrnem čep da dobije vazduha i da ulje padne. Ostavim tako dok izduvam filtere. Kad se popnem da vratim filtere proverim ponovo ono na max nivo...

Po meni je logično da svo ulje treba da padne i onda da se meri nivo. Koliko mi je poznato, u fabrici kad sklapaju motor tamo kompjuter sipa tačno propisanu litražu i to bude tu negde. Uglavnom nešto ispod max... Tako da mi logično da na meraču treba da bude svo ulje...

Momo 😆 zajebavaš!Parkiraj uveče(ali strogo vodi računa da bude mrak)i sutra dan kad ustaneš ti pogledaj merač

Nazad
Vrh