Claas

Šta znači ovaj simbol na Clas kombajnu ?

Jel ima neko kontakt ili zna kako se zove covjek iz Backog Dusanova ,rastura kombajne Claas i prodaje dijelove. Radilo smo nesto , a sad nemam njegov broj. Znam da je Madjar , na ulazu u selo.

Imam problem sa izvršavanjem pšenice, u pitanju je Claas sa jednim dobom, korpa je pritegnuta do kraja, okretaje sam digao na 1250, no još ostaje u glavama i to baš krupna zrna, zrno tvrdo kao kamen, slama jest gruba (gabrio) i još žilava, aliali čudno mi da se to dešava,
Jel ima još nešto da se podesi što bi pomoglo...

Imam problem sa izvršavanjem pšenice, u pitanju je Claas sa jednim dobom, korpa je pritegnuta do kraja, okretaje sam digao na 1250, no još ostaje u glavama i to baš krupna zrna, zrno tvrdo kao kamen, slama jest gruba (gabrio) i još žilava, aliali čudno mi da se to dešava,
Jel ima još nešto da se podesi što bi pomoglo...
Ja sam imao sličan problem na tucano,morao sam dodatno da dostelujem korpu na spanerima jer kao da se popustila,jer ni na poslednjem zubu ručice nije bila dovoljno blizu šine,sada je ok i sa1000 obrtaja izvrsava

Provjeriti šine na bubnju ( dob).
Provjeriti korpu (podbubanj) .
Ako je pravilno podešena onda je od ovo dvoje jedno ili oboje potrošeno.
Obično se zanemari potrošenost korpe. Otvori poklopce sa strane pa pogledaj po dužini korpe one šine što drže žice. Na sredini su potrošene.
Korpa se podesi na krajevima na propisanu mjeru ali potrošenost u sredini može biti i 5 mm što uz redovan zazor na krajevima stvara prostor da klas skoro nesmetano prolazi.
Šine stavi nove a korpu (šine na korpi) navari i izravnaj brusilicom. Nemora biti fino obrušeno kao glodalicom ali stavi nešto ravno ili zategni špagu (kanap).

Ja sam imao sličan problem na tucano,morao sam dodatno da dostelujem korpu na spanerima jer kao da se popustila,jer ni na poslednjem zubu ručice nije bila dovoljno blizu šine,sada je ok i sa1000 obrtaja izvrsava
Nekako imam filing da bi ovo moglo biti i kod mene, budem provjerio baš
Za Šime i korpu ne bih rekao da su poderane, jer u pitanju je 1000 rs otkako je metnuto sve novo,

Mesec dana ranija žetva. Nije slama i klas još odradila svojebdo kraja. Nekad u žetvi je pola zrna virelo napolje iz pleve. Sad ga rukom ne možeš otrebiti iz pleve kako treba. Pogotovo sorte bez osija...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nikad nisam primetio da nece da ozvrsava, samo da lomi zrno.
Rad kombajna se sad poznaje. Ako nikne "wembli" onda je namesten.
Lexion nema sanse da ne izvrsava, osim ako nije skroz zeleno. Kad smo oinu soju u januaru izvrsili nema sta ne moze.
Naravno reperno podesavanje odraditi posle 2-3 godine, u zavisnosti od kolicine posla. Sine ne smeju biti ispod 5 mm.

Nazad
Vrh