Claas

Koje S-ovane lezajeve stavljate na elevatoru povrata i zrna? Na proizvodjaca mislim.

I gde uzimate gumene trake-zavesice? Ispod grla moram sve zameniti odnosno nekih i nema kao i u repu na secki, na ladji su dobre, na sitima isto moram.

Pojeli paRcovi. 😂 Dimenzije zavesica imaš u katalogu delova, ja sam tako kupovao kod mene a išao direktno u Čoku po njih.

Da li za klasov kombajn od 5 slamotresa ima negde da se nadje secka za slamu, i koliko bi otprilike kostalo to zadovoljstvo, konkretno zab 405?

Zna li neko gde ima da se kupe one cevcice za mazalice? Jedna mi je nezgodna pa da se ne zavlacim stalno. U blizini je i onaj sabirnik podmaznih mesta i ima jedno slobodno mesto. Mada nije neophodno da bude na njemu.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Juče sam montirao nove drvene lezajeve slamotresa,uzete kod Cocija.
Ne smem puno da ih stegnem greje se osovina, moraće raditi na leru, nego razmišljam da ugradim mazalice, da li bi to valjalo.

Juče sam montirao nove drvene lezajeve slamotresa,uzete kod Cocija.
Ne smem puno da ih stegnem greje se osovina, moraće raditi na leru, nego razmišljam da ugradim mazalice, da li bi to valjalo.
Nevalja stavljati mazalice. Prašina se zaljepi i stvori pastu za brušenje.
Stavio sam i nakon jedne sezone primjetio da je osovina više pojedena na krajevima dokle pokrivaju ležajevi.
U sredini je dobro a tu na prelazu vidi se trošenje.
Ako se griju treba provjeriti koliko je to grijanje jer može doći do pregrijavanja i pucanja osovine.

Sa drvenim ležajevima radna temperatura je oko 80 stepeni...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Mi smo prije imali Claas Europu i Mercura, na lezajevima slamotresa fabricki su bile mazalice..
Jedina prednost tog drvenog lezaja u odnosu na klasicni lezaj sto ga mozes zamijeniti za 10-15 min, po meni nista vise.

Nazad
Vrh