Claas

Za novce novog Avera se po meni kupi veći i jači kombajn malo rabljeni a opet da služi kako treba. Po meni su to prevelike razlike, recimo dvoje kolega kod mene uzeli sad T550 JDove, jedan uzeo novi i bez hedera platio 240k eura, a drugi sa hederom komplet 2-3 godine star uzeo za 120k eura, još ima i više opreme, a kombajn je stanje top top.

Mene isključivo interesuje mišljenje za nov kombajn i gde je granica rentabilnosti za takav poduhvat.
Moj polovan kupljen pre 12 g se isplatio 7 puta koliko je malo plaćen ali to nije tema.

Ovaj kolega što je uzeo novi T550 radi 200 ha i nešto usluga, ali ima i otkup tako da ima i veći obrtaj para pa nije toliko mjerodavno. Po meni ako se kupuje tako nešto oko 200k i više čak, po meni neka granica 300 ha, da bi se odslužio kroz nekih cca deset godina, ako mi je računica dobra...

Samo ima i nesto drugo . Ja sam npr uzo kombajn bas zbog toga . Ako se radi na vise mjesta ,razliciti uslovi , vlaga ,..nemoze se dobiti usluga onda kad ti treba a da uklopis sve i prevoz i sve .

Ima za i protiv . Tesko je biti pametan . A ima malo i srece kad se kupuje polovno . Nemoze se sve vidjeti . Trebalo bi par dana rasklapati ,zavirivati , svaki dio da znas tacno sta si kupio.

Avero moze da se nadje demo verzija ili da ima malu satnicu nov se vise ne moze kupiti jer se ne proizvodi.. za dobrog Avera samo zitna varijanta nema ispod 100k eura,barem sam njega prostudirao jer sam i ja zainteresovan

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Za cenu novog Avera se moze uzeti strasan Lexion serije 600 sa prilicno malo sati, do 1500, sto je nista za kombajn.
Svako ima svoju racunicu. Neko ima neke peare sa srtane i hoce samo novo, neko je kalkulant, neko proda stari kombajn pa doplati do novog. U svakom slucaju najbolje novo ako se moze i ima racuna.
Cici ima 630 lexiona i radi dosta. Kombajn je zver, a cini mi se da je uzeo polovan u Almexu.
Nasa zadruga ima svojih oko 470 ha i rade jos i usluga. 2000te su kupili novu Megu koja sad ima oko 8000 sati

dobar lexion serija 400 zavrsavao bi posao i ako su da kazem starije masine

Jedan veliki gazda mislim da i danas ima jednog iz serije 400 i plus nekog NH. Obradjuje sigurno par hiljada hektara

Mislim da ima samo 320-340 i to se prave u Rusiji, ove vece serije nemaju vise. Tako su pricali u Almexu jesenas.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

sad izaso Dominator 260 ja mislim da je u zameni Avera isto ima 205ks

Poslednja izmena:
Kad za recimo 100k-150k kod nas možeš kupiti i Tucano odličan serije 400 i Lexiona. Doduše Lexion je za naša gospodarstva jako jako velik, 500 i 600 serija.

kad li ce doci na nase trziste ovaj Dominator,gledam i nigde da nadjem

Ne znam koliko košta Avero ali kada sam bio u Almex-u pre dvadesetak dana bio je jedan Dominator 130 bez hidro pogona i koštao je 115+pdv.

Nazad
Vrh