Claas

kako godina krenula sve uz k... kombajn ima da gledam samo na youtube ili na sajmu

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Za kombajne je najgora varijanta. Nema nikakvih konkursa ni subvencija pa mora sve iz sobstvenih sredstava.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Marko jx

Drugar radi 30 jutara zemlje i uzeo case 2366 aksijalac na kredit 50 h eura a ima jednu prikolicu za transport zanimljiva matematika

Odakle je taj? Ima kod nas jedan 18 kj zemlje i uzeo je 2366 ili cak 2388 neznam tacno i ima jednu tursku prikolicu

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Za cenu Mediona može da se kupi dobar Lexion.Medion ne opravdava svoju vrednost jer je to praktično Dominator 98 Ristajling, Mega ga može u zubima nositi za mnogo manje para.

ma da se vidi raskos,kupujem ono sto mi se svidja i potrebno da zavrsava posao brzo i na vreme... sto se tice kalkulacije to me ne zanima,kad bi u zivotu trebali sve pre kupovine da kalkulisemo ne bi kupili nista a i disali bi ko na skrgama da ustedimo na vazduhu

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Marko jx

Drugar radi 30 jutara zemlje i uzeo case 2366 aksijalac na kredit 50 h eura a ima jednu prikolicu za transport zanimljiva matematika

Odakle je taj? Ima kod nas jedan 18 kj zemlje i uzeo je 2366 ili cak 2388 neznam tacno i ima jednu tursku prikolicu

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Moj Grgurevcan ima jednu kamionku od 10 t, a stoji drugi kombajn u dvoriste MF ceka kupca. Kod nas je zetva trajala mesec dana sa 7 zmajeva 141 142 a nekad i krace ako stignu Djure Djakovic iz Mitrosrema u ispomoc a sad traje 7 dana stim da je stiglo pojacanje svi su povecali masine plus par zmajeva bice zanimljivo kad se bude formirala cena za vrsaj jbg 300 kg pesnice svi se uhvatili tog pariteta prosle godine trazili 10 h po jutru a ipak za 7000 din kosili a sad to dodje oko 6000 po jutru moglo bi i za 4000 din

Mnogo toga ne kalkuliramo, ali po meni je kombajn velika stvar za kalkulaciju. Pod prvo po meni je najbitnije znati dobro održavati i znati šarafati jer kombajn je takav stroj da i novi i stari se može potrgati i svašta nešto dogodit, puno ležajeva, osovina, sve se brzo vrti. To odma prati da treba biti neka marka koja u okolici ima dobru nabavu dijelova. Kao što sam naveo da se nezna oko njega šarafat ili bar da se ima tko može i zna brzo riješit kvar, ako se potrga on stoji, bio za 20k ili 220k eura. Pod dva treba se sagledati koliko se zemlje radi i koliko se planira usluga radit. Pod tri su pare, a to svako zna sam kako bi mu se isplatio. Netko radi istu površinu sa kombajnom za 200k eura, a neki kod nas skidaju po 600-700 kj bez problem sa DF Toplinerima, koji su 25-30 god. stari, a dosta njih i sa starijima.

Moj Grgurevcan ima jednu kamionku od 10 t, a stoji drugi kombajn u dvoriste MF ceka kupca. Kod nas je zetva trajala mesec dana sa 7 zmajeva 141 142 a nekad i krace ako stignu Djure Djakovic iz Mitrosrema u ispomoc a sad traje 7 dana stim da je stiglo pojacanje svi su povecali masine plus par zmajeva bice zanimljivo kad se bude formirala cena za vrsaj jbg 300 kg pesnice svi se uhvatili tog pariteta prosle godine trazili 10 h po jutru a ipak za 7000 din kosili a sad to dodje oko 6000 po jutru moglo bi i za 4000 din
Za taj paritet ako cena bude losa kao sto ce biti ja cu da platim vrsaj svoje psenice ne isplati mi se da isterivam svoj kombajn.

Pa jbg ti si prvi prošle godine spustio paritet i radio za 210 kg pšenice po k.j a Branislav za 200 kg.Sada ćete malo teže uspeti da podignete i ispeglate razliku a isto posla bi imali i da ste ostali na 300 kg koliko se od uvek i naplaćivalo!

Ajde Maticu koliko je bila zetva suncokreta kod tebe u paritetu 82 kg suncokreta😂 mozemo pricati sta hocemo sve je ostalo skupo sem cene psenice i pariteta, tako da bice zanimljiva matematika na uslugama

Samo pšenicu radimo u paritetu, ostale kulture idu u keš varijanti.
Treba sve raditi za kes i biti miran, to smo mi krivi navikli smo ih na te paritete sto su nekad bili jer ako se pogleda realno nekad je 3 tone bio pojam psenice sada ide skoro duplo vise a paritet isti ostao, a pogotovo sto kod nas u selu nema problema sa musterijama, a nema ni dogovora, svako ima svoje, niko ne uzima tudje, preletača uvek ima i uvek ce biti oni su posebna prica sto ne znaju sta hoce i da imaju i svoj kombajn.

Nazad
Vrh