MONTOYA
Član
Mozda ce raditi najjeftinije pa imati puno posla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moj Grgurevcan ima jednu kamionku od 10 t, a stoji drugi kombajn u dvoriste MF ceka kupca. Kod nas je zetva trajala mesec dana sa 7 zmajeva 141 142 a nekad i krace ako stignu Djure Djakovic iz Mitrosrema u ispomoc a sad traje 7 dana stim da je stiglo pojacanje svi su povecali masine plus par zmajeva bice zanimljivo kad se bude formirala cena za vrsaj jbg 300 kg pesnice svi se uhvatili tog pariteta prosle godine trazili 10 h po jutru a ipak za 7000 din kosili a sad to dodje oko 6000 po jutru moglo bi i za 4000 dinMarko jx
Drugar radi 30 jutara zemlje i uzeo case 2366 aksijalac na kredit 50 h eura a ima jednu prikolicu za transport zanimljiva matematika
Odakle je taj? Ima kod nas jedan 18 kj zemlje i uzeo je 2366 ili cak 2388 neznam tacno i ima jednu tursku prikolicu
Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Za taj paritet ako cena bude losa kao sto ce biti ja cu da platim vrsaj svoje psenice ne isplati mi se da isterivam svoj kombajn.Moj Grgurevcan ima jednu kamionku od 10 t, a stoji drugi kombajn u dvoriste MF ceka kupca. Kod nas je zetva trajala mesec dana sa 7 zmajeva 141 142 a nekad i krace ako stignu Djure Djakovic iz Mitrosrema u ispomoc a sad traje 7 dana stim da je stiglo pojacanje svi su povecali masine plus par zmajeva bice zanimljivo kad se bude formirala cena za vrsaj jbg 300 kg pesnice svi se uhvatili tog pariteta prosle godine trazili 10 h po jutru a ipak za 7000 din kosili a sad to dodje oko 6000 po jutru moglo bi i za 4000 din
Treba sve raditi za kes i biti miran, to smo mi krivi navikli smo ih na te paritete sto su nekad bili jer ako se pogleda realno nekad je 3 tone bio pojam psenice sada ide skoro duplo vise a paritet isti ostao, a pogotovo sto kod nas u selu nema problema sa musterijama, a nema ni dogovora, svako ima svoje, niko ne uzima tudje, preletača uvek ima i uvek ce biti oni su posebna prica sto ne znaju sta hoce i da imaju i svoj kombajn.Samo pšenicu radimo u paritetu, ostale kulture idu u keš varijanti.
Mislim da je 440 otisao a i nh, sad je 520 i 600 i nesto ako na istog mislimo….Jedan veliki gazda mislim da i danas ima jednog iz serije 400 i plus nekog NH. Obradjuje sigurno par hiljada hektara