Claas

Nije problem visina...onaj drugi je preuzan za dva kamiona ,kombajn jedva prođe pod uslovom da se popne na pešački deo a da pritom naravno nema pešaka...papazjanija..

Koliko imaju sina na te precnike? Tako veliki precnik zahteva i veliku silu… mislim i u Bodjane da je zimus trion dosao

Razlike izmedju lexiona do serija 5 i 6000 su minimalne. Cak mislim da lexioni 600 serije od 2018. su u stvari trioni. Nisam bas gledao detaljno, al su razlike minimalne.
Claas je tu malo napravio manipulaciju brojevima, pa imate tako najnovije lexione, sa 4 bubnja, i sa oznakom 700 i neki.
Koliko znam glavna razlika izmedju triona i lexiona do 2018 je u punom bubnju/dobu. On je kod triona i lexiona od 2018 napravljen slicno apsu, stim sto nema one kandze vec sine kao i svaki drugi. Ima isto 8 sina dok lexioni hiljadarke imaju 10 sina i takodje pun bubanj.
Trion je zasigurno kombajn koji ce vladati Evropom, a Lexion SAD. Za nase uslove Trion/stari lexion je i vise nego dovoljan.
Claas je ocito uvideo da je bolje resenje sa 8 sina nego kao kod Tucana sa 6, a pre toga kod Mege i Mediona.
Sistem sa slamotresima je jednostavniji i jeftiniji pa se zato vise gura u EU i okoloni. SAD je nesto drugo i tamo Claas gura Lexione, ali sad u klasicnim zelenim bojama i jasno potenciraju tu razliku izmedju zutih i zelenih lexiona.
U svakom slucaju Trion je kombajcina pa cak i u najslabijoj varijanti.
Jedino je izbor na hederu. Po meni glas ide za convioflex.

Poslednja izmena:
Trion 530 je isto sto i Lexion 630. Razlika je samo sto su na trionu ubacili i neku turbinu da dodatno sklanja plevu sa sita i sabirne. Lexioni serije 5000 i 6000 imaju 4 bubnja,a 8000 msm da su rotorasi,kao i Trion serije 700

Brat kad je gledao kombajn rekli mu da je Trion unapredjena verzija Tucana 400-500. Jer vise nema tucana , samo lexion i trion.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Trion nikako ne moze biti unapredjena verzija Tucana jer je prenos oba kombajna dijametralno suprotan. Trion ima prenos kao stari lexion. Koncep kombajna je isti, a Tucano je sasvim nesto drugo.
Sto se tice turbina ja zaista nisam primetio da su negde uglavljene, a morao bih to videti.
Ocite su smernice kojima je Claas krenuo sa novim Lexionom. Smanjenje broja obrtaja doba i povecanje precnika doba, to jest ubacivanja dodatne dve sine. Samim tim se dobija meksa obrada kulture jer se obrtaji dodatno sputaju.
Novi lexion radi psenicu na 650, a stari na 750. Manje habanje, manje obrtaja, duzi vek rada itd itd.
Trion nije nov kombaj, samo rebrendiran Lexion trocifrene serije. Naravno kabina je malo poboljsanja, novi "cebis" to jest cemos.

Nazad
Vrh