Claas

Oni manjak kvaliteta nadoknađuju debljim gvožđem.Idealno za prodaju na kile kada im dođe kraj.

Jos ih nasa drzava subvencira lepota. Ovaj sistem subvencija za masine najvise odgovara Turskoj jer od svih masina preko 70% su iz Turske

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Kako se uzme. Ako cemo tako najvise subvencionise prodavce masina. U sustini najmanje para zavrsi na pravoj adresi.
Turci imaju ozbiljnu industriju i mislim da ce ovim tempom presrici zapad. Ono sto je najbitnije imaju jeftin celik dok zapad nema. Turci napreduju velikom brzinom i uopste nisu naivni.

И ми смо то некада имали, данас само моша и нова насеља која ће нићи на местиам где је била наша индустрија машина...

Сада смо гологузија која све увози и развија управо стране државе...уместо што смо спуцали до сада пола милијарде евра на помоћ свима, од тих пара могло се направи све и свја за потребе наше пољопривреде, чак и купити лиценца за неки трактор..али боже мој боље је овако, пунити џепове појединаца и наравно тих који то праве...

Pozdrav drugari, interesuje me konkretna razlika izmedju dominatora 86 i 88? Vizuelno vidim da je kabina drugačija, ali da li postoje još neke razlike bitnije, i da li ima nešto na šta da se obrati pažnja kod 86-ice?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Radim nešto oko razvodnika hidraulike pa sam kupio neku knjigu gdje, između ostalih, imaju i te hidraulične komponente.
Sjetim se da je neko pitao čemu služi ona kocka spojena na cilindar cijevi za istovar žita.
To je šper-blok. Služi da drži cijev otvorenu u postavljenoj poziciji. Vjerovatno kad istresa u pokretu da ne dođe do zatvaranja pa da prospe žito.

Takve se stvari montiraju na sve cilindre gde je vazno da zadrze zadan polozaj sce dok ne dobiju neku komandu, naravno uslov je da nema curenja.

Neko je pitao a i sam sebe sam pitao čemu to služi. Kad je sve dobro to i nije važno ali kad se nešto p...be onda sumnjam u dosta stvari a najveća sumnja je na ono što ne znam čemu služi. Imao sam problem da neće da otvori cijev. Kao da uopšte ne prolazi ulje do cilindra , pumpa radi bez opterećenja,i to je naravno negdje na njivi. Stanem malo ili ga ugasim i ponovo upalim i ono radi ali zašto tako radi nikad nisam dokučio. Cijele sezone je brljavilo. Otad je prošlo nekoliko godina i nije se ponovilo ali mi se čini da je prevelik pritisak na svim cilindrima. Odnio sam razvodnike do majstora pa da vidim šta će reći.

Jel imao neko problem da mu suzi gorivo kod slavine na lexionu 400 serije. Plastican rezervoar. Zanima me sta ima tu da bi curelo?

Nazad
Vrh