Claas

Problem je što takav namenski ležaj nećeš nigde naći sem iz originala!Menjao sam ležaj na spojničkoj i većina prodavaca ima tu dimenziju ali nema u C4 izdanju kako fabrika nalaže niti može da nabavi!Ne zanima me gde je proizveden ležaj ako neko stoji iza toga da je kvalitetan a pogotovo jedan takav brend(da ne ispadne da ih branim).Sa Fagom imam dobra i loša iskustva, neki no name znaju da traju duže od njih.
Kao da sam ja pisao post. Pre 2 godine sumnjali na ležaj i ajde kad dodje majstor proveriće pa ako treba uzećemo. Oni došli u nedelju i kad su rastavili kao mogao bi da se zameni. Zvao Marića u Budisavi nema u c4. On zvao sve te njegove dobavljače niko nema u c4. Majstor jedan ima druga u NS što prodaje ležajeve, i njega zvali i nema. Onda smo nazvali dečka što radi u Almexu u Temerinu na mobilni i zamolili da dodje da otvori i da nam da ležaj. Rekao da je na vašaru u Temerinu završava jagnjetinu i stiže...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ја сам ЖиС на тањирачи се намењао катастрофа, одем и нађем у ствари није било другог и узмен вбв или вбф ено иду већ другу сезону.

E jbg, a meni je taj Živko i sinovi na Ferokop tanjirači izdržali oko 2600 kj pre nego što sam prvi ležaj zamenuo. Tanjirača od 2,8m.

Изгледа како се коме заломи јбг вероватно кад какву сировину добију такав је и квалитет.

Pricamo o kvalitetu lezajeva, a pola ovde prisitnih (bez uvrede) nema pojma nista o pravilnoj ugradnji.
Meni na secki od NH TX34 ugradjivao jedan majstor. Crkli lezajevi posle jedne sezone. Ja ih ugradim po uputstvu i proceduri eno ih jos se vrte. U pitanju su oni konusni samopodesivi sa hilznom. Vrlo zeznuti za ugradnju.

Vratio danas Kinu dobio Tajwan :haha: ... Onda uzeo pare nazad i otisao kupio fag na drugo mesto pa kako bude. Jednostavno ne mogu da stavim taj lezaj i kraj.

Da nešto napišem, možda i nije tako, ležajevi pa i ostali delovi a tu su i gume kada se rade za fabriku koja sklapa traktore, kombaje, priključne mašine ima posebne norme koje ti ugrađeni delovi moraju da ispune (kvalitet) i zato ta prva ugradnja i traje dugo.Takođe je i bitna pravilna ugradnja i održavanje, previše masti ume isto da pravi problem kao i da nema.Akumulatori najviše traju kad dođu nove mašine, posle svaki deseti izgura malo duže od garancije.

Ja uglavnom ugrađujem originale, ali više nema švapskog originala..
209e7f16c48df3dc230d7a71bd9aad6c.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

На само што за наш стандард сигурно неће послати њихов најбољи производ. Они провере стандард сваке земље и онда према стандарду шаљу и робу.

Paore, to sam bas hteo napisati.
Kupio sam lanac ovršene i povratne mase za kombajn po kataloškom broju od ovlašćenog uvoznika i bio je made in China. Na sajmu sam poskidao poklopce sa novog kombajna da bih video lance u njemu i bili su isti kao oni koji su meni stigli. Nije sve kinesko loše samo što kod nas dolazi dosta kineskog krša zato i imamo takvo mišljenje o svemu njihovom.

Nije sva kineska roba "sto dinava, hoce nece"
Zapadne zemlje su dosta proizvodnje premestili u Kinu jer je jeftinije.
Jasno mi je da imamo predrasude oko kineske robe, al nije sve tako crno 😎

Nazad
Vrh