Claas

Da mi vrate pare! Nisam kupio Fagov u lokalnoj prodavnici jer sam hteo original iz Almexa a oni uvaljuju kineze. Bruka!!!!!!
Само фагове лежајеве, у Б. Д. Поље има мајстор што ради комбајне и тај сем фаг-а неће ништа друго да угради.

Ovaj sto sam skinuo i slikao je prva ugradnja.... e sad bi voleo da vidim u novog lexiona (2021 god) koji je kvalitet fabrika stavila. Kad bi video da je stavljen original Fag, okacio bi ih na sve drustvene mreze da vise jebes mi sve. Ako im pored svega treba da zaradjuju i na ovakvim stvarima to treba da se zna!

Pa nije almeks kriv, ne pakuju ih oni..
Fino gule oni sa oridjidji dijelovima(vecina zvucnijih marki), stave neku srednju kvalitetu u oridjidji kutiju i lupe joj cijenu vecu nego da uzimate takav premium proizvod.

Malo preterujete. To sto stoji da je made in China ne znaci da je kvalitet los. Mnoge svedske kompanije proizvode u Kini i to vrlo kvalitetno.
Recimo ja FAG izbegavam kad god mogu. Koyo, Timken, SNR su se pokazali boljim.
Za Claas prva ugradnja vecinom su oni nemacki toalno nepoznati lezajevi.

Malo preterujete. To sto stoji da je made in China ne znaci da je kvalitet los. Mnoge svedske kompanije proizvode u Kini i to vrlo kvalitetno.
Recimo ja FAG izbegavam kad god mogu. Koyo, Timken, SNR su se pokazali boljim.
Za Claas prva ugradnja vecinom su oni nemacki toalno nepoznati lezajevi.
Misliš na NWG koju je kupio Fag,?

nwg je vrh,kod mene na dominatoru iz 88 god. sa preko 7000 sati jos uvek su fabricki nwg na apcuzima spiralama slamotresima i dotresacima,mislim da te godine i radne sate ni jedan drugi lezaj nebi izdrzao

Nije ni FAG los, al licno mislim da ima boljih.
INA, ili FAG sigurno da necete pogresiti, ali je veca verovatnoca da naletite na kopiju nego kod koya, ili timkena.
Nekad je nas IKL bio vrh vrhova. Bilo ga je u mnogim zapadnim masinama.

Na kraju sam samo shvatio da je jedan lezaj placen 250€… bas jeftino za jednu tako isplativu marku masine.. kad bi tako zamenio sve lezajeve na masini mogao bi jos jednu kupiti u delove…

Uglavnom svi znacajniji proizvodjaci imaju slicne cene u odredjenoj dimenziji. Razlika se pravi po dobavljacu i nabavljenoj kolicini.
Oko 50 e je lezaj slamotresa za lexiona, i nema ga u zameni, samo original. Ja kad sam kupovao uzeo sam 5 komada made in Germany(nije bilo vise) , a 7 komada made in China. Videcemo koji ce duze.

Problem je što takav namenski ležaj nećeš nigde naći sem iz originala!Menjao sam ležaj na spojničkoj i većina prodavaca ima tu dimenziju ali nema u C4 izdanju kako fabrika nalaže niti može da nabavi!Ne zanima me gde je proizveden ležaj ako neko stoji iza toga da je kvalitetan a pogotovo jedan takav brend(da ne ispadne da ih branim).Sa Fagom imam dobra i loša iskustva, neki no name znaju da traju duže od njih.

Kad sam remontovao kukuruzni adapter, nisam mogao da se opredelim koje lezajeve da kupim, pa sam uzeo za tri reda SKF i za tri reda Timken, pa cemo videti koje ce se bolje pokazati

Послато са Redmi 6 помоћу Тапатока

Које су ваше препроуке за лежајеве мислим које марке? Ја сам на берач и комбајн највише узимао тимкен код Золике Агротук у Србобрану и монтирао их где је недоступно и тешка замена, на спољним кућиштима сам стављао и пољске који су се баш
добро показали иако су нека средња класа.

Patio sam se sa ležajevima na roto sečki dok mi Brtka nije rekao da ubacim Živkove ležaje.Da kucnem u drvo nema više problema.

Nazad
Vrh