Claas

Milovane nesto mi mala cifra.Ja sam isto uradio kasko u ddor kombajn jd9640,2005 godiste cifra mi je 105825 din.Osigurano na 56000e(6500000din)
To je zbog starosti mašine, veći je rizik...Ja sam na 20 miliona za CX 5090 prvu godinu platio 120000 din i svake godine sve manje, sad plaćam oko 60000 din. Tebe su oderali...Za Pumu plaćam 67000 godišnje...

Šta se plašiš Radoslave za Pumu, nema njoj ništa da se desi. Direkto Sava vozi pažljivo, a što se tiče eventualne krađe, pa nju poznaje cela srbija. Našli bi je za pola sata.

To je zbog starosti mašine, veći je rizik...Ja sam na 20 miliona za CX 5090 prvu godinu platio 120000 din i svake godine sve manje, sad plaćam oko 60000 din. Tebe su oderali...Za Pumu plaćam 67000 godišnje...
Koji su uslovi tih osiguranja za kombajne? Ako može neko da okači tu polisu samo neka sakrije lične podatke da ne bi došlo do zloupotrebe. Pitam iz razloga što za poljoprivredne mašine (traktore, kombajne) pored obaveznog osiguranja ne postoji mogućnost dodatnog osiguranja stakala, pa me zanima šta na tim vašim polisama piše.

Koji su uslovi tih osiguranja za kombajne? Ako može neko da okači tu polisu samo neka sakrije lične podatke da ne bi došlo do zloupotrebe. Pitam iz razloga što za poljoprivredne mašine (traktore, kombajne) pored obaveznog osiguranja ne postoji mogućnost dodatnog osiguranja stakala, pa me zanima šta na tim vašim polisama piše.
Vode to kao radnu mašinu, ne poljoprivrednu...
00111.jpg

Poslednja izmena:
Nigde nisu navedeni rizici koji se pokrivaju ovim osiguranjem. Hvala u svakom slučaju.

Nigde nisu navedeni rizici koji se pokrivaju ovim osiguranjem. Hvala u svakom slučaju.
Piše potpuno, znači pokriva:
Potpuno kasko osiguranje pokriva štete usled:

• saobraćajne nezgode
  • krađe (vozila ili njegovih delova)
  • oluje, grada, poplave
  • požara, eksplozije, udara groma
  • pada ili udara nekog predmeta ili vazdušne letelice
  • naletanje životinja ili ugrizi životinja
  • snežne lavine, pada snega i leda na vozilo
  • odrona zemljišta ili obrušavanja zemljišta i stena
  • namerno prouzrokovane štete radi sprečavanja veće štete
  • manifestacija, demonstracija i zlonamernih postupaka trećih lica
  • utaje (ako je ugovoreno posebnom klauzulom)

Ja ne znam gde mi je polisa,ali naveden je pozar,steta u saobracaju i bilo gde da se kombajn osteti. Stakla ne ulaze u polisu. Ali npr. Da ga odvali kamion na putu,steta bi bila vrv 100%

Davno bio kod mene sudar,auto udario u konjsku zapregu,dolaze zandari,ovo ono sta kako i pita "kucevnog" da li ima kasko,a ovaj mu kaze"nisam ja kasko on je isao 200"...:haha:

Ventilator je za pumpu pričvršćen samo onim imbus centralnim šrafom pa hoće da proklizava!Na radnom kolu pumpe postoje mesta za 6 šrafova ali se propeler ne uvrće u njih uopšte već samo u onaj odstojnik.Potrebno je razbušiti samo jedno mesto za šraf na tom debelom odstojniku i ubaciti duži šraf koji će se uvrnuti u radno kolo pumpe i time sprečiti potencijalno proklizavanje ventilatora.Ovo važi za Mercedes motor i slučajno je otkriveno kada sam menjao pumpu.

Pa pisano je o tome kako otkloniti fabricku gresku i resenju o uvek cistom hladnjaku!
Pa je li moguce da uvek bude cist hladnjak u slucaju da nikad ne proklizava ventilator?
Mislim da se prvo postavlja pitanje grejanje motora a tek posle pitanje hoce li biti uvek hladnjak cist, sto je nemoguce i ako ne proklizava ventilator ili kajs!

Nazad
Vrh