Claas

Ginekologu dosadio posao, rešio da bude automehaničar. Položio ispit ali pita..

-kako imam 150 kad je maksimum100 poena?

-50 na teoriju, 50 za praksu i 50 nagradnih jer ste motor popravili kroz auspuh

Kako skidate usta od kombajna? Na kolica, viljuskarom ili ostavljate na heder pa kombajnom u rikverc?

Ја имам колица направљена, а гледао сам на доста места направе качење за тракторске полуге и скину их трактором.

Ја имам колица направљена, а гледао сам на доста места направе качење за тракторске полуге и скину их трактором.
Ja sam skidao traktorom na zmaja... tri puta laksa usta a za ova od lexiona ne znam bas kako bi to sve izdrzalo :unsure:

Што, па немају 2 тоне? Или направи рампу дођеш комбајном до ње откачиш, и комбајн у рикверц.

Kako skidate usta od kombajna? Na kolica, viljuskarom ili ostavljate na heder pa kombajnom u rikverc?
Ja jedino nisam skidao sa kolicima ali sam skidao sa viljuskarom, "vilama" za traktor koje mi je pravio djed i ostavljao sam ga na hederu (kukurznom obavezno). Kolica nemam gdje prekopirati pa da sebi napravim...
Najlakse je sa viljuskarom i kolicima, jer ako ti grlo nije krenulo dobro kolica samo malo pomjeris ili pomjeris vile na viljuskaru. Dok sa traktorom i kombajnom to zna biti zajebano.

@DraleTD Da li bi mogao da slikas kolica?
Ili neko drugi ko ih ima?

Traktorom sam i ja. Zasrafim lanac na gornjem delu do kombajna, na njemu kugla za toplink. Poluge upadaju same, nista nije trebalo da se pravi. Toplink je hidraulicni pa taman lepo nisanis visinu, jer cim krenes treba da se spusta da prodje remenica ispod kabine. Cak sam i u njivi tako skidao.

Kolica napravitr lako i jednostavno… ram ide kao slovo T… na krajeve slova stavite tockove znaci trebaju 3 tockica… na ovu strani gde su dva tu se navari prema gore cevi koje se stave na mesto klipova odole a nazad pod uglom stalak za hid.dizalicu tanku malu da naidje cev na cev neki vid oslonca koji ce drzati grlo i to je sva mudrost, ali treba lep beton za takav alat…

Ми смо направили колица од неке приколице за култиватор што смо имали, а нисмо користили. Једино смо точкове гумене скинули и отац од фелни направио металне точкове јер су гумене зезале кад треба да се закаче уста.

Nazad
Vrh