MarkoSreta
Član
Ima li sreće u ovakvoj adaptaciji ili je bolje sa grudobranom?
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zglobovi i sluze da se lome, zar ne. Ne do nekih ekstremnih uglova naravno. Predlozio bih ti da se posavetujes sa nekim dobrim tokarom.Za tu opciju sam se i ja setio ali kada sam ga zakacio kod mene je problem sto nisu u istom pravcu nego je kod adaptera treba pogon da bude malo nize i malo duzi da bi bio u istom pravcu sa kardanom kombajna
Ne treba ti grudobran. Ja sam imao na prethodnom kombajnu,na ovom sada nisam hteo ni da mi prave.bitno je da imas duzinu kljunova,kod mene su 140cm.Ima li sreće u ovakvoj adaptaciji ili je bolje sa grudobranom?![]()
Znam to nego je problem sto je mala razdaljina izmedju pogona adaptera i pogona kombajnaZglobovi i sluze da se lome, zar ne. Ne do nekih ekstremnih uglova naravno. Predlozio bih ti da se posavetujes sa nekim dobrim tokarom.
I kod mene je mala razdaljina. Svega 5-6 cm.Znam to nego je problem sto je mala razdaljina izmedju pogona adaptera i pogona kombajna
Jel mozes da mi slikas to i da mi posaljes ako je zakacen adapterI kod mene je mala razdaljina. Svega 5-6 cm.
Stavljen je lanac bez zglobova. Na adapteru se može pomjerati gornja osovina. Otpuste se kućišta i centrira osovina na visinu one sa pogona iz kombajna. To centriram vizuelno a mala odstupanja trpi lanac na spoju. To centriranje radim kad mijenjam lanac i lančanike na adapteru.
Hvala druze stigle su slikeNije zakačen. Isti spoj kao što je cipu postavio samo nema zglobove. Slike mogu poslati ako imaš viber. Pošalji broj u PP. Postavljao sam i ovdje slike ali nešto se izmjenilo pa mi je sad komplikovano.
Pojednostavljeno, na osovinu adaptera navučen je lančanik a isto tako na izvodu iz kombajna. Spojeno lancem kako je prikazano na pomenutoj slici.