Claas

Drugar kupio ovu gvozdjuriju.Danas ceo dan osedeli dok smo zamenili korpu. Nit je on ikad vozio kombajn niti ja,sta ce da uradimo na kraju ne znam. Nek nam je bog u pomoci :)

241236582_583218906192106_207550492047007676_n.jpg

90951541_879813429197592_7980731813645516800_n.jpg
241658782_892559254694568_2736329052914664524_n.jpg

Aj slikaj menjač,moj je isti takav imam problem sa menjačem ima onaj rever mat ili kako se već zove,nom stop neko sr**e sa njim. Ako te nešto zanima pitaj samo nemoj za korpu ja ne radim kukuruz i nikad je nisam menjao.Inače dobar kombaj jeste zastareo ali uradi posao.Prilično veliki kapacitet 5 slamotresa.

Treba ti cev fi 102-103 jer je izvod na kućištu filtera fi 100 pa nema šanse da se natakne.Kod mene je cev od oluka fi 100 dužine 2 m, dole raširena na meru i zaletovana da se ne cepa.

52059a2615148c878fd46b4da2013086.jpg

Ja sam stavio plasticu cev fi 110 2m duzine.Dole na filteru sam stavio malo “duckt tape” da bi smanjio zazor izmedju filtera i cevi. Samo sam 2 dana radio tako jer smo zavrsili suncokret.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U suncokretu ne bi ni trebalo da ima puno prašine, kukuruz zna da bude stras božja..
Svakako taj produžetak je dobra stvar.. Ja dobio na poklon od našeg drugara matića, sad ću ga montiram za kukuruz... Jedino je selidba sa parcela nekad zeznuta..

Ja kad bi to montirao do kraja dana nebi ostao ni filter na kombajnu.
Ne mogu da postavim sliku, piše neka greška pa da opišem kako izgleda kod mene.
Iz filtera ide savitljiva cijev do auspuha. Tu ima neko suženje kao venturijeva cijev i taj sistem povlači prašinu iz filtera.
Čistim ga pred sezonu ili ako mi senzor počne namigivati da je vrijeme da ga pogledam. To se desilo 2 puta u ovih 20-tak godina koliko je kod mene.
Najveća prašina je kad se radi gdje je bila poplava.

Ide metalno rebrasto crevo iz kućišta filtera na kraj auspuha ali to ništa ne pomaže u prašini bar ne na mom kombajnu.Ovaj periskop radi radnju savršeno, u kukuruzu filter se proverava svakog 3 dana i bude neznatno malo prašine.Periskop se brzo montira i demontira zbog prolaza kroz selo.

Da, to nema samo claas nego vecina drugih kombajna. Stariji sistem toga rjesenja je bio metalna "zdjela" iza filtera. Na toj "zdjeli" ima plastican poklopac i otvor pod odredjenim uglom, i valjda kako vazduh kruzi sva prasina ulazi u nju a vazduh ide u filter. Jedino sto se razlikuje kod tog novijeg rjesenja je da se ne mora cistiti ta zdjela nego sve ode u rebrasto crevo.

@frkani to si upravu, tu cjevuru bi skinula prva grana ako ne i sam filter. Barem kod nas u Bih jer su putevi do njiva zarasli kao tuneli.

Ja sam jutros nešto napravio na brzinu, uradio danas oko 5 kj soje i 7 kj suncokreta, prašine duplo manje, dok preključe na 4 kj morao sam menjati filter.

Ide metalno rebrasto crevo iz kućišta filtera na kraj auspuha ali to ništa ne pomaže u prašini bar ne na mom kombajnu.Ovaj periskop radi radnju savršeno, u kukuruzu filter se proverava svakog 3 dana i bude neznatno malo prašine.Periskop se brzo montira i demontira zbog prolaza kroz selo.
Koje je visine taj tvoj periskop?

Nazad
Vrh