Claas

Brat naredo prekidace i kamere kao da su dzaba😂.

Poslednja izmena:
Nisam ni slusao a ni gledao video nego odmah premotao na kraj. Pored muzike vidim da i fino vozi kao da nije njegovo.
A to brat mi u bih upotrebljavamo za svakoga, bio nam rodjeni brat, komsija, drugar, nepoznanik...

Bas bi bilo cudo da ste braca,ti iz Brckog on iz Pirota

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nisam ni slusao a ni gledao video nego odmah premotao na kraj. Pored muzike vidim da i fino vozi kao da nije njegovo.
A to brat mi u bih upotrebljavamo za svakoga, bio nam rodjeni brat, komsija, drugar, nepoznanik...
Što ne bi vozio, retko žito, mali heder, lagano kombajn to guta, ne vidim ja tu problem ako iza njega ne ostaje rasutog...

Ne znam sta bi ti rekao, mene kad potrefi takva njiva i kad poteram kombajn uvek nesto ode. Zadnji put mi stala secka na pocetku otkosa a primetio sam da je stala na kraju otkosa( sreca nije bio dug otkos), vlasnik njive me svima pohvalio kako nije nista ostalo iza mene. A kriv je sam vlasnik jer se popeo na kombajn i nisam video levi retrovizor, a vetar taman tada duvao na levu stranu i nisam mogao pratiti secku preko desnog retrovizora.

Krkani pocupali, pokusao sam osposobiti ali nema leba od toga. Najverovatnije ce pasti od agroelektronike obrtomer sa zvucnom signalizacijom.

Ja radim soju na 700 obrtaja bubnja, ako je cista njiva, ako ima korova otpustim malo korpu i povecam obrtaje.

Osovina na slamotresima je ovalna. Ne sjećam se koliko to sam primjetio kad sam mjenjao drvene ležajeve. Sad nešto mislim da je, tamo na zimskom odmoru skinem i obrusim kao radilicu na autu. Mislim da će sporije trošiti ležajeve ako je okrugla. Dali je to dobra zamisao?
Dali poslije takvog zahvata staviti plastične ležajeve i od koje plastike?

Radio je to član Danger pa mu je opaučila osovina.Nađi dobru polovnu ili novu da li zamensku ili originalnu na tebi je.

U prevodu ne diraj dok ide.
Koliko se sjećam, kad sam mjenjao ležajeve, ovalnost je bila od 1 -2 mm

Čemu 700 obrtaja, da bolje lupa zrno, do 600 plafon.
Jako malo polutka ima, ja selektiram iz gomile. Cini mi se da lakse ide kombajn, bolje guta sa malo veci broj obrtaja, a niko ne odbija na lom. Proslogodisnjiu soju prodao sam u prolece Gebiju preko lokalnog otkupljivaca, analizu su radili Jugoinspekt, primesi su bili 0,5%, ali ne dobija se bonifikacija van sezone.

Ova godina je malo specificna jer u soji ima mauna koje se lako izvrsavaju, a ima onih koje imaju dosta tvrdu opnu. Mora se malo vise korpa steci i malo ubrzati dob nego sto je to u nekim standardnim godinam. Cak sta vise sa ovakvim podesavanjima lepse guta masu, a nema uopste polutki. Naravno i sita podesiti tako da ide vise nego inace u povratnu masu, a vetar po potrebi.
Cici ima bas extremno podesavanje. Juce smo se gotovo priblizili tom 😁

Ašta bude u toj varijanti sa prezrelim zrnima, koji ima zavisno od sorte barem četvrtina u proseku.

Nazad
Vrh