Claas

Nisu jeftini ali su delovi takvi da kada nešto zameniš i odradiš sve kako treba nemaš više da brineš o tome najverovatnije sve dok je kombajn kod tebe.Voziš, radiš i uživaš bez da razmišljaš i zebeš šta će da se pokvari.

Сад гледам на јутјуб снимке тих 58с и 68с доминатора па то озбиљни комбајни ја реко неке брдске играчке, а они на црту могу стати сваком Змајчеку једино су папрени са ценом.

Nisu jeftini ali su delovi takvi da kada nešto zameniš i odradiš sve kako treba nemaš više da brineš o tome najverovatnije sve dok je kombajn kod tebe.Voziš, radiš i uživaš bez da razmišljaš i zebeš šta će da se pokvari.
Као и код сваког другог комбајна, ако је део у квалитету....
Ima ih a ako si sam održavao Zmaja lako ćeš i Claas-a jer nije spejs šatl.
Ма јок само је дупло компликованији од змајчека....Најближи по сличности са змајчеком је Џони, што се тиче одржавања...

Od zmaja 142,ali npr 171-191 ,mehanicki nije puno drugaciji,sem sto ima malo vise hidraulike i gomilu vise elektronike.

Ма јок само је дупло компликованији од змајчека....Најближи по сличности са змајчеком је Џони, што се тиче одржавања...

komplikovaniji...........jesi ti imao nekad priliku da spremis za zetvu jednog dominatora naprimer,ocigledno nepoznajes materiju pa tako pises

Dirno si u osinjak :ROFLMAO:

Сад гледам на јутјуб снимке тих 58с и 68с доминатора па то озбиљни комбајни ја реко неке брдске играчке, а они на црту могу стати сваком Змајчеку једино су папрени са ценом.
To su ozbiljni strojevi .

A jedan CONSUL može da pojede svakog zmaja . Dok I manji od konzula mogu da budu učinkovitiji od 13X

komplikovaniji...........jesi ti imao nekad priliku da spremis za zetvu jednog dominatora naprimer,ocigledno nepoznajes materiju pa tako pises
Да имао сам прилику да помажем неколико пута у спремању једног доминатора..

Сем замене корпе јер је малецна и из три дела, не видим уопште где је то Клас Доминатор једноставнији што се тиче одражвања од Џонија 1000/1100 серије.

Где сам ја рекао да је нема комбајна без ЏД?...Само сам рекао да је за одржавање једноставнији бар када причам о овим нашим старудијама које терамо...ови нови су друга прича...

Mi smo nekad imali 975,a to je gotovo isto kao serija 1000 i 1100. Spram HN tx serije je izgledao kao igracka, a onda je dosao claas lexion koji deluje kao spej satl spram ovih, ali je u sustini dosta jednostavniji i od JD i od NH.
Po meni je sve stvar navike i kad se naviknes na nesto sve drugo bude komplikovano i tesko, ali obicno bude obrnuto.

Dali ima negde lula za kipovanje u prikolicu za Megu 204 da se kupi polovna ili ih neko pravi.
Mi smo nasu prosle godine ispravljali, malo bila povijena i na dva dela lim zguzvan prema unutra i rasecen. Malo grijanja autogenim, malo razvlacenja fasincugom i eto ga. Kasnije povareni limovi preko da masa ne bi mogla napolje izlaziti, malo je lupala kada je tek napravljena ali kasnije kada se istreslo par bunkera lim se razvukao i prilagodio puzu.

Meni nije komplikovan, čak mnogo lakši od oba Zmaja koja sam imao.Tokom eventualnih popravki i zamene delova treba samo pustiti u pogon moždane vijuge jer su konstruktori mislili na sve da se ne desi da se nešto skida težim putem zbog nemogućnosti prilaska određenom delu.Čak i čačkanje oko motora nije komplikovano kada se skinu poklopci i prevrne kabina.

Видиш Матићу, код џонија ни те вијуге нису потребне...само се све скида, ал буквално...колико је једноставно постављено и урађени све на њему...

Кејс аксијалац шампион у једноставности одржавања...тај ништа живо немамна себи..

Nazad
Vrh