Drale gledaš da bude lep i da se sija a ostalo se popravi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma vidio sam na YT da čovjek vozi 4 reda sa 58 ali nešto ne kontam da tako mali motor može tako da ide.Imas video gde covek tera s 58 4 reda u kukuruzu. Znam dva coveka ,jedan je iz Gradačca a drugi iz Bijeljine. Njih dvojica imaju po tri 68s, zasto. Zato sto ima to s ( kabina bez ivica i jos par stvari koliko sam upucen), mogu lagano voziti 4 reda adapter, 3m psenicni heder, nisu puno visoki ni dugi i odlicni za zarasle puteve i njive od pola hektra i manje, imaju blizu generalnog uvoznika za claas-a koji radi s almex-om pa su i dijelovi tu, klimu i grijanje vecina ima, brz u transportu a i u radu. Ovaj iz Bijeljine vise ih uvozi i preprodaje dok ovaj iz Gradačca radi samo uslugu. Verovali ili ne, ovaj ima posla od Gradačca pa do Brckog a udaljenost ova dva grada je 45km i svi ga zovu koji ga znaju upravo iz tih razloga, mal kombajn i lako se okrene na malim njivama a i lako dodje do njih, cisto vrsi, sjecku ne na placuje. 68s je kod nas dobio na vrednosti zato sto se tako mali novi kombajni ne prave vise. I ja sam gledao claas-a dominatora 68s ali ispod 25k eura nema nista da valja i morao sam uzeti deutz-a
Lukic ima 68-icu i 88-icu, cujemo se svaki dan..Na olx se zove lukicvojisla ovaj iz Bijeljine, ima tri claas-a 68s ali ih je skinuo sa olx-a. Bili su oko 25-26k evra po komadu sa jednim hederom. Ovaj iz Gradacca se zove Suad, kupio je Tucana ali ga i prodaje.
10.500 evra sa adaptacijom za suncokret.Која ће бити цијена 135?
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/claas-dominator-68-maehdrescher/1774578684-276-19761 Овај комбајн је уредан,гледао сам га уживо.
Nisam znao da ih je Lukic prodao. Prosle godine je imao tri dominatora 68s (bila je i slika sa sva tri na slici). Suad je prosle godine prodavao samo jednog dominatora 68s, stanje se mozda i kod njega promijenilo. Mislim da je Suad za jednog trazio oko 30k evra ako se dobro secam.Lukic ima 68-icu i 88-icu, cujemo se svaki dan..
Suad ima tri 68-ice i Tucana, i kod njega je sve na prodaju..
Sad bi me mogli banovati korisnici claas-a, predlozio bi ti da pogledas deutz fahr kombajne. Nisa claas ali nisu ni losi, delovi su jeftiniji (koliko sam upratio) i ima ih, i mogu se naci za manje novaca a slicnih specifikacija. Kasnije kada se nakupi novaca i padnu cene kupis sebi nekog dominatora.Ma vidio sam na YT da čovjek vozi 4 reda sa 58 ali nešto ne kontam da tako mali motor može tako da ide.
Meni nije prioritet mnogo kukuruza da se radi , više ne zanima pšenica-ječam.
I jesu cijene nerealne tih manjih kompaktnih klasova.
Ja bi najradije uzeo nekog razvaljenim za malo para i sredio.
Prije par godina prodala se jedna 96 za 6000e u srednje tužnom stanju ali je radila.
Pisi i ovde ako znas nesto sto treba svi da znamo.. I moj Zmajcek je zreo za zamenu@Darko Dren da se čujemo kada imaš vreme..u vezi tih kombajna..
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Ma gde znam za kombajne..još se i ja učim . Hteo sam da mu preporučim jednog tragača u Austriji.Pisi i ovde ako znas nesto sto treba svi da znamo.. I moj Zmajcek je zreo za zamenu
A dobro, onda znam gde da trazim ako se odlucim za uvozMa gde znam za kombajne..još se i ja učim . Hteo sam da mu preporučim jednog tragača u Austriji.
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
DF je definitivno u igri ali prva opcija je klas.Nisam znao da ih je Lukic prodao. Prosle godine je imao tri dominatora 68s (bila je i slika sa sva tri na slici). Suad je prosle godine prodavao samo jednog dominatora 68s, stanje se mozda i kod njega promijenilo. Mislim da je Suad za jednog trazio oko 30k evra ako se dobro secam.
Sad bi me mogli banovati korisnici claas-a, predlozio bi ti da pogledas deutz fahr kombajne. Nisa claas ali nisu ni losi, delovi su jeftiniji (koliko sam upratio) i ima ih, i mogu se naci za manje novaca a slicnih specifikacija. Kasnije kada se nakupi novaca i padnu cene kupis sebi nekog dominatora.
Kad smo gledali kombajn pošto nisam stručnjak za klasa poveo sam čoveka koji je dugogodišnji vlasnik i dobar poznavalac kombajna i mehanike, prva stvar koju je gledao je upravo ta spirala ovršene mase.Kad gledate polovan kombajn prvo se zavucite ispod njega i pogledajte spiralu ovrsene mase.
Ako je ona u dobrom stanju i originalna onda je verovatno i kombajn u dobrom stanju. Svasta na kombajnu moze da se ulicka, al spirale nikako.
Na Lexionima treba pogledati i spiralu u bunkeru koja dize masu gore.
Kad ste se vec zavukl pogledajte i lancanike i lanace ovrsene i povratne mase. Ako su jako losi moze znaciti da kombajn bas i nije odrzavan.
Naravno posle ovih provera mozete se baciti na motor, pa ako je i on OK onda se bacite na hidro pogon (ako kombajn poseduje). Hidro pogon zna da bude opasno skup.
Na lexionima treba obratiti paznju i na menjac(reduktor) iz motora. Tu uvek mora da ima dovoljno ulja i da ima obezbedjeno hladjenje preko glavne remenice (izlazna remenica je ujedno i ventilator).
Senzori i struja mogu da budu problem, ali se uglavnom kvar resi lakse i mnogo jeftinije nego neki mehanicki.
Ima jos dosta stvari koje pokazuju koliko je kombajn zaista radio, a jedan od njih su svakako i sine. Mislim da je dubina novih sina 10 mm, a neki minimum za rad 5 mm. Sine je lako premeriti pa samim tim mozete dobiti i precizniju sliku o kombajnu.
Kombajn moze biti i bukvalno nov, ali da ima neki ozbiljan feler, pa zato ne nasedajte na fore mlado, a jeftino. To nepostoji.
E sad moze taj feler mozda da bude neki ozbiljan, a moze da je nesto sto se njima naprosto ne isplati da rade. Tu onda na scenu stupaju "nasi" pa popravljaju kombajne. Nekad to bude kvalitetno, a nekad bude samo maska.
Svakako jelkicu u kabini gledajte zadnju.
Kad postigne radnu temperaturu Potjeraj ga na leru uz brdo. U prvoj brzini mora da kopa a nesmije da stane. U drugoj brzini na leru guši motor ako je uspon veći.Sta gledati na hidro pogonu, tj kako ga proveriti?
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока