Claas

А мајстори, јел треба и њих повести да видим јел ради хидро погон или не....Па мајку му пољубим, најлакше је повести неког са собом и испроверавати све притиске, а не одокативном методом...проклизава уз брдо, добар хидро погон...
U pravu si. Bolje je povesti majstora. Problem je naći ga. Bar kod mene.

Zeza me autokontur na dominatoru, kad ga uključim krene da radi, radi nivelaciju i posle minut ili par minuta hidraulični klip sa jedne strane zaglavi i ne radi. Pretpostavljam da me zajebava nepovratni ventil, jel imao neko sličan problem?

Juče spucam 150 kilometara bez veze . Čovjek slao stare slike . Ja kada sam prišao kombajnu kad me šlog nije strefio , nemaju ni dvije stavke da kažeš evo ovo je ok.
I on se još hvali kako sa njim radi samo soju , kao pošteđuje ga
Pa bolan i krompir bi iz njega ispadao koliko je šupalj🥵 a kamoli pšenica.

Juče spucam 150 kilometara bez veze . Čovjek slao stare slike . Ja kada sam prišao kombajnu kad me šlog nije strefio , nemaju ni dvije stavke da kažeš evo ovo je ok.
Mozes li reci koji je kombajn mozda ga i znam.

Mi smo tako prošli 5-6x pre 10godina.... Žali bože izgubljenog vremena... Spičili min 1000km.... Ispriča bajke kada odeš izlomljeno i krš, ni ne ulaziš u dvorište da ga gledaš. Kaže kombajn se ceni 21000e. Reko mora da je top za te pare (NH8050) . Kaže dođi vidi nećeš se pokajati. Otišli on udaren o banderu, ceo rep kriv vidi se sa 50metara... Nismo bili bliže ni da ga vidimo. Kaže on ali prodajna cena mu je 11000evra. Reko da si mi to rekao ja ne bih ni dolazio da ga gledam za te pare.... Jedan se bio ponudio da refundira troškove goriva iz okoline Velike Plane i to zato što je imao Benzinsku pumpu. Reko hvala druže ne treba.... Tako da ima svakakvih ljudi.

Jel sam pravio ili neka radionica.
Izmerio debljinu lima i dužinu i obim koji mu treba. Otišao kupio taj komad da mu iseku u toj debljini i dimenziji. Odneo je samo u radionicu da mu saviju na obim koji mu treba. Posle je on sam vario i spajao... Mislim da mi je rekao da ga je ovako koštalo oko 150-200 evra.

Људи како иде са деловима,кајишевима итд за клас комбајне ту од 90-2000год.Конкретно ме занима Клас доминатор 58...

Sve ima da se kupi od originalnih do zamenskih i polovnih delova, bukvalno kao za Zmaja što ima na trafici.Veliku većinu potrošnih delova možeš da kupiš u S.Pazovi i Dobanovcima a takođe i zamensko remenje dok originalno samo u Almexu.

Nazad
Vrh