ono jeste jedan senzor i tri magneta a za cega sluze
......,moze biti dve stvari,kao sto je neko reko za hektarmetar al mi cudno sto tri polozaja jer to za hektarmetar nije potrebno tri pozicije,ja imam org klas bord kopjuter i nema tako,kao prvo jel imas bord ili neki merac povrsine,desava se da fabricki neki modeli nemaju ugradjeno pa se to radi naknadno al ne klasov nego neka druga marka a oni imaju svoje fele za rad pa......mozda bolje da kontaktiras markana jer on ima u svojoj 78 isto neki naknadni hektarmetar,a moze da bude i polozaj grla ili ustvari hedera ali sumnjam jer ima jedan senzor a tri magneta,ipak verovatno za hektar,onaj na levom klipu treba da radi upravo onaj prekidac zeleni sto si pitao,visina hedera,kao prvo jel ti 78 hidro pogon,ako jeste onda kad ukljucis taj zeleni prekidac(pod uslovom da je sve isparvno) i na onoj sivoj rucici zadas visinu hedera na dzojstiku treba da imas dugme i kad ulazis u otkos samo stisnes dugme i heder se spusti sam na zadanu vrednost,znaci nemoras sam da drzis dugme i cekas dok on se spusti, ako to neces onda iskljucis a crveni prekidac je za pomeranje vitla napred nazad,na desnom klipu imas isto potenciometar koji pali lampice na kontrolnoj tabli,imas(ako imas)sa desne strane lampice za senzor rasipa sita i slamotresa a sa leve prve lampice su te koje pale kad spustis heder na sanke i kako ga vise pustas tako opruga na klipu sabija taj potenciometar i pali lampice i nesmes da ga uteras u crveno,cim se upali dve tri zute dosta jer znaci da je heder spusten na zemlju i vuce se po njoj,to kad radis soju,a moguce je da pored tih lampica imas jos jedan red lampica koje isto funkcionisu al sa levog klipa,sto znaci levi red lampi je za opterecenje klipa ili sabijenost opruge a desni za visinu hedera,ili imas na volanu ispred velikog sata jedan mali sa brojevima od 0-10 pa ti on sluzi za to,sve zavisi kako je fabricki uradjeno,okaci malo slike kabine,
Post je spojen: [time]1248466347[/time]