Claas

ovo kao da je naslednik dominatora 150,tako mi izgleda ispod poklopca itd.....

pozdrav drustvo ,nema me jer se ja i moj claas borimo sa hektarima
261df6w.jpg

Post je spojen: [time]1247688889[/time]

Post je spojen: [time]1247689234[/time]

druze 400 h ,sutra stize ispomoc john der 8 m heder nov kad stigne slikam ga :cool:
Post je spojen: [time]1247689717[/time]

uf brate to je posao,kako se neseti mene zvati da ti pomognem ::namigivanje:: ::namigivanje::,ja jedva nagrecao nesto malo preko 200kj,udarile kise i cim sunce granu niko nece da ceka,to se radilo pun gas sa svim raspolozivim kombajima,ako si znao za takvu njivu trebo si uzeti 108 i 5.1 heder i deri,jel to drzavna parcela ili privatizacija
Post je spojen: [time]1247690370[/time]

uzeo neki talijan u koncesiju ,potrosnja do 15 l na h ,klima sljaka vrijedi glave ,a i ladno :ppozdrav:

hurli xa86 je napisao(la):
Jako lep strojček :ppozdrav:
Cijena??
Koju širinu kose ima??
nosi kosu od 4.9 m
a cenu stvarno ne znam, to je daleko van moga domasaja, samo volim da se divim lepim stvarima

Za sve Claasovce jedna informacija. Danas zovu iz zadruge ,nase, i pitaju bili hteli da im kosimo zito. Kazu kombajn im u kvaru. Mi reko sto da ne,mada sam prekljuce bas ocistio kombajn. I kosimo mi tako i u razgovoru ja pitam sta se desilo Megi (208 ,mislim da je 2002 ili 2003). Kazu crko motor!!!!
Pomesao ulje i gorivo,a nema klasicnu ac pumpu vec elektronsku kao kod nas,pa da je mozda otisla membrana. Kombajn je proletos generalno remontovan i remont je stajao nesto preko 1000000 dinara. Da da doro ste procitali,1 milion dinara. U kombajn je sipan iskljucivo eurodisel i OMV trak M plus ulje. Do sad je taj kombaj bio mali milon puta u kvaru,rastur mu je ogroman nebi ni poverovali koliki.
Da me nebi neko pogresno razumeo,ja veoma cenim Claas kombajne i verovatno je jedan od najboljih,ali izvinucete ne ni najbolji. Po mom nekom kriterijumu nije najbolji onaj koji najbze uradi vec onaj koji je najpouzdaniji pa makar i bio za nijansu sporiji. Jos da spomenem da Mega ima 3100 rs,a moj JD 3500 rs.
I na kraju kad su sracunali koliko su kostale sve opravke do sada izracunali su da je to preko trecine od vrednosti novog kombajna,a jos plus i ova popravka motora.
Sami ce te zakljuciti da li Claas vredi tolike pare.

Ne kazem da tu nema udela vozac,ali ja sam se vozio sa njim i motor mu se nikad nije grejao ili tome slicno. Ne moze bas za sve kvarove biti kriv vozac.

kumanacka zadruga kad se privatizovala,kupila je dva lexiona,'ebem li ga koja,znam da su bili catrepilarovi motori,za kratko vreme su oba crkla.

Verovatno su oped krivi vozaci.
Nasa zadruga pored Claasa ima i JD 8110 (traktor) koji ima oko 8000 rs i ne fali mu nista osim mozda da zamene prednje guma,mada ne mora jos. Ne znam za vas,ali ja nekako najvise verujem JD-u.

ma slobodno komentarisi,vec smo (sam)oguglali na iste price,procitaj od prve stranice pa ces videti koliko je vec takvih postova o kudenju,crko motor pa sta,to je minus za mercedes ili CAT,perkins itd...a ne za klasa...a narocito zadruga gde ga teraa neko kome nije nimalo stalo do toga a narocito do odrzavanja kombaja pocevsi od vazdusnog filtera preko podmazivanja pa redom,svi kombaji rade na istu foru (osim aksijalaca) vetar sita slamotresi bubanj ......itd i ako je sVe dobro podeseno i ispravno zasto bi rasipao,a rasipa onom koji nezna da posteluje a jos gore mrzi ga da sidje sa kombaja da pogleda i samo tera a to su upravo zadruzni soferi......ja imam dominatora iz 88god.nerasipa netrosi ulje minimalna potrosnja goriva motor mercedes u ekstra stanju zadovoljan sam i nepada mi napamet da ga menjam za neki JD ili DF a kamo li da se nerviram zbog nekog ko napise nesto lose o klasu,razne budalastine se uvek mogu dogoditi bilo kome ili kojoj marki kombaja,npr...u mom kraju jedna manja zadruga imala dominator 108 iz 95god. i prodali ga zbog velicine kombaja i hedera i kao uzece nesto manje i uzeli jd1177,eno placu za klasom,onda imam jednog prijatelja servisera koji je radio u klasu u zrenjaninu u eibl-wondrak i firma se povukla za Bec pa je dobio posao u JD res trade i sad radi za njih i bio sam na sajmu sa njim i kaze da JD nemoze ni da primirise klasu po nicemu,i sta sad.....hoce li se neko nervirati zbog toga.....svako ima svoje mane neko vece neko manje

Aman-zaman covece pa ovo je tema o Claas-u i u njoj treba da se pisu i lose i dobre stvari. Niko nikog nema nameru da nervira,ili ne daj boze "pljuje" po toj vrhunskoj Nemackoj firmi. Ja sam samo hteo da prenesem sta se desilo i izneo konstataciju da za te pare nebi smeo tek tako da se kvari. I ja se nebi bunio da umesto JD imam Claasa ili nekiu drugi kombajn. To je po meni vise stvar ukusa koji kombajn ko vise voli. Svi su oni dobri samo kad ih redovno odrzavas i pravilno vozis (nastelujes).

Nazad
Vrh