Za sve Claasovce jedna informacija. Danas zovu iz zadruge ,nase, i pitaju bili hteli da im kosimo zito. Kazu kombajn im u kvaru. Mi reko sto da ne,mada sam prekljuce bas ocistio kombajn. I kosimo mi tako i u razgovoru ja pitam sta se desilo Megi (208 ,mislim da je 2002 ili 2003). Kazu crko motor!!!!
Pomesao ulje i gorivo,a nema klasicnu ac pumpu vec elektronsku kao kod nas,pa da je mozda otisla membrana. Kombajn je proletos generalno remontovan i remont je stajao nesto preko 1000000 dinara. Da da doro ste procitali,1 milion dinara. U kombajn je sipan iskljucivo eurodisel i OMV trak M plus ulje. Do sad je taj kombaj bio mali milon puta u kvaru,rastur mu je ogroman nebi ni poverovali koliki.
Da me nebi neko pogresno razumeo,ja veoma cenim Claas kombajne i verovatno je jedan od najboljih,ali izvinucete ne ni najbolji. Po mom nekom kriterijumu nije najbolji onaj koji najbze uradi vec onaj koji je najpouzdaniji pa makar i bio za nijansu sporiji. Jos da spomenem da Mega ima 3100 rs,a moj JD 3500 rs.
I na kraju kad su sracunali koliko su kostale sve opravke do sada izracunali su da je to preko trecine od vrednosti novog kombajna,a jos plus i ova popravka motora.
Sami ce te zakljuciti da li Claas vredi tolike pare.