Claas

ok, vidi se da je bord ili hektarmetar naknadna ugradnja i onaj senzor sa tri magneta ide preko njega,a ona siva rucka pored gasa ti sluzi za visinu hedera,znaci stavis na 1,2,3 koji ti odgovara broj i kad stisnes dugme heder ce se spustiti toliko(normalno ako je sve ispravno) a evo slika fabrickog borda
4g21jn.jpg

Edited by Mityoo: ispravljen post da slika bude ispod teksta...
Post je spojen: [time]1248526870[/time]
neznam zasto se slika ubacila izmedju slova,ako neko zna nek ispravi,kod mene crveno dugme blokira samo koriscenje pomeranje vitla jer radi na hidrauliku,a vetar i obrtaj vitla ne, jer radi na elektro motor i nije povezano sa tim dugmetom i ako je crveno isljuceno moze da se koristi prekidac vetra i obrt.vitla,probaj mislim da i kod tebe mora tako.

clas je clas a brojevi ko ce ih sve popamtiti ,verovatno je dobar.

pozdrav drustvo ,kod mene crveni prekidac (taster) za pomeranje vitla on/off :cao:,kako da ubacim video fajl ,klip :sta: :cool: :ppozdrav:

Poceli smo da sredjujemo kombajn za predstojece akcije. Nisam imao kvarove u prosloj sezoni i sve je islo kako treba, ali ipak se neke stvari moraju uraditi da bi tako isao i ove godine kao prosle.

grlo kombajna kompletno remontujemo. Stavljamo nove lance, menjamo donje ( one plastike ) i gornje klizace ( drvene ) lanca. Takodje moram da promenim na puzu hedera one plastike preko kojih izlaze prsti. Menjali smo jedan lezaj u varijatoru koji cele prosle godine nisam mogao nijednom da podmazem jer se okrenuo u kucistu.

Takodje treba da vadimo blindire i korpu za kukuruz i da stavljamo zitnu korpu. A promenicu i shine na bubnju jer su dosta potrosene.

evo danasnje slike kombajna tek toliko da se malo osvezi tema.

2w33ipc.jpg

na ovoj slici se vidi kolika je to azdaja i da mu je grlo siroko maltene kao rus.

2z8ylqo.jpg

brutalna masina... digi klima ,radio ,kozni volan,kompjuter, joystik brzine se menjaju na dugme... ma BRUTALNO
2i3wpg.jpg

2mfbxnc.jpg

24uztxh.jpg

a tu je i kozni volan :cool:
20gf7gk.jpg

a evo i drustva u kom se nalazi
DVa maseja stara 6 godina samo sam 1 uslikao ,drugom su skinuli heder da zamene neke lance i lanchanike

34pg80i.jpg

SAMO ZA GREGORIJA -prepoznajes li ciji je?

w98nzl.jpg

TACNO gregorije :ppozdrav: :ppozdrav: bili su na ispomoci krivaji kod b. topole .... dobar sam drug sa ovim kombajnerom sto vozi klasa i pitao sam ga kako ide class naspram laverde ....on kaze da nema neke velike razlike sto se tice brzine vrsenja ucinka, rasipanja , i ostalih parametara.... :ppozdrav:

поздрав друство, ево зеленко је спреман за њиве :cool: :cao:
2mmeoeo.jpg

Post je spojen: [time]1252432686[/time]

Post je spojen: [time]1252432765[/time]

Nazad
Vrh