Claas

ne nije tako,to fahr 1620 ima tako samo rucku guras napred nazad dok vec 3580 3610 itd ne,ide ovako,ima 3 brzine,u 3 vozis prazan po drumu itd, u 1 i 2 vrsis,npr....u 1 ide od 0-5km na sat a 2 ide od 0-10km na sat i osetljiviji je na pomeranje dzojstika od 1 brzine,imas rucku koju guras napred i on ide sve brze kako guras,vratis u nulti polozaj i on se ukopa povuces nazad ide nazad,tako i rikverci,sto veca brzina ide brze,pretezno se vrsi u 2 brzini,1 brzina se retko koristi mozda bas za neke ekstra prljave njive i velike uspone pri punom bunkeru,ja sam odustao od hidro pogona jer je i ovo do j.....sve se radi na jednoj rucki i veoma efikasno,a nedaj boze da zakaze hidro motor ::novac:: ::novac:: ::lose::
Post je spojen: [time]1247173785[/time]
mozda ovako da se lakse shvati,ima klasican menjac bez rikverc brzine,umesto zvona zamajca korpe lamele itd ima zavrnut hidro pumpu koja okrece menjac preko spojnicke osovine,kad idas napred pumpa okrece spojnicku u levo kad oces nazad pumpa promeni smer u desno i menjac dobije kontra pogon i ide u rikverc,prosto ki pasulj

Ma koji hidro, mehanika je zakon, skrljas u drugu i samo varijator, tih 10 sec duze po okretanju nije puno
Post je spojen: [time]1247173954[/time]
mozda ovako da se lakse shvati,ima klasican menjac bez rikverc brzine,umesto zvona zamajca korpe lamele itd ima zavrnut hidro pumpu koja okrece menjac preko spojnicke osovine,kad idas napred pumpa okrece spojnicku u levo kad oces nazad pumpa promeni smer u desno i menjac dobije kontra pogon i ide u rikverc,prosto ki pasulj

Ovo sve objashnjava, hvala :ppozdrav:

brzine menjas tako sto rucku stavis u nulti polozaj sto znaci da menjac miruje i promenis brzinu,to ti isto kao da si stisnuo kvacilo kojeg nemas :haha:,na dzojstiku kojem ga pogonis imas dugmice kojima dizes spustas heder,vitlo,napred nazad vitlo,izbacivanje spirale,kipovanje,ukljucenje hedera itd....a to sve zavisi od godista kombaja i modela dzojstika
Post je spojen: [time]1247174516[/time]
ja sam navikao na klasiku i nebi menjao iz mnogo razloga,prvo sto ako rikne hidro uffff ::novac:: ::novac::,drugo na mom modelu DOM.98 koji je hidro ima motor od 170ks dok moj varijatorski ima 150ks,hidro pogon trazi vise snage jer pumpa ima vece opterecenje za motor od varijatorskog sto znaci i vecu potrosnju goriva,vec sam se raspitao o tome i kad sam cuo koliko trosi a znam koliko moj trosi nepada mi na pamet da menjam za hidro a sad sam ga ove godine detaljno sredio i remontovao tako da :nono: :nono: :nono:,veoma se lako salta i brzo,okretan je kombaj i ima jako velik anslajg ili namotavanje tako da se okrene u mestu za cas posla

Znaci hidro samo skuplji za odrzavanje kao i elektrohidraulicni ventili koje aktiviraju dugmici na dzojstiku. Rucice su zakon :D

odgovor za lalu malog,nisu to sve druze kajsevi nego i lanci,kajs 28 se nekoristi jer je to za sistem koji ima Mityoo na zmaju,kad to ima onda nema kajs 36 sto tera secku itd,znaci ima i lanaca tu a neznam sta je tu problem,verovatno si izbrojao na zmaju 9 kajseva pa kad si video par komada vise ti se odmah us....ro od muke,neboj se neujedaju samo kupi klas
Post je spojen: [time]1247175193[/time]
OK slazem se,ja sam samo pisao kako funkcionise klas sa hidro pogonom a i vecina fahrova izuzev 1620h,a kako JD NH ili neka samohodna vadilica za repu to neznam,otvorite temu pa pisite tamo o tome,eto ko hoce nek otvori temu o vrstama hidro pogona,cici ajd prvo reci koliko tvoj srce goriva,ostao mi papir u kombaju sa brzinama sutra ti okacim :cao:

@ Danger

Zmaj je mashina bez konkurencije ::namigivanje:: . Nisam gledao na zmaja nego na DF,Laverda,NH,JD svi oni imaju manje barem po 10 kaiseva ili lanaca, pa me interesovalo kako su u klasu uspeli da tako prebudze, ali ako kazes da nije sve tako kako je u onom katalogu onda je ok i prihvatljivo

nemam pojma kako radi al onaj JCB traktor-bager kaze mi covek koji radi na njemu da je hidro i vidi se da je, ali na koju foru on funkcionise neznam
Post je spojen: [time]1247253174[/time]
evo cici malo podataka,znaci to su ustvari obrtaji menjaca sto je jednako brzini kretanja u 3,lepo na satu pise X100,evo ovako,na punom gasu minimum je 9 a max 21,kod tebe je hidro pa krece od nule,nadam se da ce ti biti jasno
9=4km/h
10=4.5km
11=5km
12=5.5
13=6
14=6.5
15=7
16=7.5
17=8
18=8.5
19=9
20=9.5