Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dal postoji knjiga s dimenzijama remena za Dominator 98 SL,koja ima normalne dimenzije??
Znači da se ovi original brojevi s remena pretvore u normalne dimenzije koje je moguče kupit u trgovini??
steva 1984 sa takvim hladnjakom sam imao jesenas belaja,nemoj stavljati silikon i budziti flah,ocisti lepo povrsine poklopca i drzaca,odvi one tri matice sa drzaca da ne ostetis gumicu prilikom letovanja i zaletuj lepo.pazi na polozaj cevi kako je bilo i variImam problem sa uljanim hladnjakom od motora perkins 6.354 na dominatoru 88.Spao je poklopac na koga se montiraju creva za protok vode nevidim da ima neki navoj ili da se nekako pritegne taj poklopac jednostavno je poceo da curi i rukom ga malo povucem on spadne.Jel neko ima sliku iz kataloga kako to izgleda?Nije mi jasno na koji nacin da se vrati to dal da nabijem i zalepim silikon?
Evo i slike kako kako izgleda taj deo
[/IMG]
Obelezio sam poklopac tog hladnjaka sto je spao
[/IMG]
knjiga ima al nema onog ko je ima........
koji kajsevi te pate,imam neke dimenzije
@cvejka
Problem je sto tu nema nikakvog drzaca.Stavio sam malo silikona i improvizovao neki drzac od flaha koji se drzi za one 3 matice,zasada drzi nebi trebalo da bude problema.
steva 1984 bice kasnije problema veruj mi,kad odvrnes 3 matice ona aluminijumska kao platna velika sto poklopac ulazi u nju na to sam mislio kao drzas-poklopac letujes za taj aluminijumski deo
Za sad ona dva remena s ljeve strane kaj idu s kombajna na grlo hedera ..??
Kod mene u knjizi pise na nemackom da su drveni lezajevi na slamotresu kuvani u grafitnom ulju.Presovani sper kuvan u lanenom ulju kako bog zapoveda,nemoj se zezati sa tim,ako kupis neki krs mozes precvikati osovinu slamotresa.
Hurli ove dimenzije koje je postavi Hrnicar sam viđao da svaki prodavac remenja na vašaru ima ,za moj D85 nijedan se nije poklapao .
jedan siroki remen ide s bitera na grlo(pogon grla i hedera)
a dva remena idu sa zadnje osovine grla(remenice) napred na remenicu koja pogoni heder
koji od ovih ti treba.....
kod mene na do86 ta dva imaju katalosku oznaku 629836.0 i dimenzija im je 22*3886li a onaj sto njih pogoni je 673638.1 je 32*3060li i ja uzimam 32*3050li .jedan siroki remen ide s bitera na grlo(pogon grla i hedera)
a dva remena idu sa zadnje osovine grla(remenice) napred na remenicu koja pogoni heder
koji od ovih ti treba.....
Ova druga dvojica koja pogone heder..
Nalaze se ispod onog poklopca na grlu kaj se skine dolje i ispod su ti remeni..
Evo slike.Nesto mi to nelogicno,grafit bi sa prasinom ostrugao osovinu,vecinom se koristi za veliku vlagu...