Claas

nekako sam mislio da bi to išlo, jer ide u hidrauliku viličara i koristi se samo za hidrauliku na kombajnu.....al bolje da pitam, jer moram dosipati, na minimumu je......to se sipa na čep od mjerača????

danas sam odlučio da ga počnem sređivati, prije nisam stigao, jer žetva dolazi za 15tak dana.......

koje ulje stavljaš u motor, jel dobro 15w-40 INA SUPER 3, to stavljam i u fergusona? ili neko da je gusto, ipak on radi na većim temperaturama........

koja je dimenzija remena što ide na biter, idu 4 komada, malo su ispucali, pa bi ih htio zamjeniti, iako vjerujem da bi izdržali sezonu......

pa moram noževe kose zamjeniti, u šidu sam vidio da je nož kose oko 65-80 dinara......imam dvije, ova na kombajnu bi još išla, al nju ću ostaviti u rezervi a ovu koja je skinuta tu bi stavio nove noževe......jer svi kažu da bolje radi......

lanac od bubnja bi trebao zamjenu, imam katalog djelova, al nevidim da piše oznaka tog lanca......

i onaj remen je malo ispucan, što pokreće nakraju kombajna osovinu slamotresa, mislim da i vjetar pogoni......ako se dobro sječam.....ako nije on skup, zanima me i njegova dimenzija, jer to mi se čini da nije nikako mjenjano........

filter ulja i filter goriva ću morati negdje potražiti ili naručiti, za tog perkinsa jer neidu od IMTa, ako su dobri možda da ih i ostavim......

sve remenje što me zanimaju dimenzije nalazi se na ovoj strani kombajna:

Ulje sipas na cep kao sto si i sam rekao.
Mislim da mi je trenutno SAE 30 u njemu.
Meni pogodi 3 remena,isto nisu nista posebno,ali idu.
Meni krca zito,to cu morati da sredim,ali nemam lako koga da pitam kako se steluje biter.

Slikaj mi filter ulja da ti kazem od cega pase orginal... Ako je isto kao i kod emne na Mercatora onda filter (ulozak) pase od nekog BMW-a ali neznam tacno kojeg modela ali imam kutiju od filtera pa cu ti reci samo ako je isto.. Filtere za gorivo ces lako naci tu kod tebe je bio zini i grubi ali to vise nemozes da nadjes ima samo fini i njih stavi na oba mesta...

A za dimnzije kaiseva to ti je najbolje da prema starom kaisu kupis ako se vise nevide oznake...

evo filteri od goriva, fini i grubi......vidio sam da takvi motori se ugrađuju u vozila, tj nekada davno se ugrađivalo......i u motorne čamce, na moru, pa možda da tamo negdje na obali potražim firmu koja ima djelove za perkinsa.......

i još jednu stvar sada poslije zime sam primjetio, da malo jedan cilindar popušta vodu, jer on ima mokre čahure i 3 gumice, i ima rupicu na bloku, gdje se malo vidi voda, al nije jako, vrlo malo......to neću dirati, valjda će izdržati sezonu, pa poslije izvaditi stubline i to zamjeniti.....i samo provjeravati nivo ulja, ako probije voda....

a na drugoj slici je filter od ulja, ispod PVP pumpe

Filter je 99% isti kao i kod mene i pase od nekog BMW-a zaborahih kojeg... Pogledacu ovih dana pa ti javljam koji.. :ppozdrav:

oznake na kučištu filtera.....

kako piše u katalogu:

po njemački filterpatrone 26540154 ili 35212.......i djeluje mi da bi išao sa IMT 555, koji ima perkins p4 motor, na izgled mi je takav....

nesviđa mi se što nema sat za pritisak ulja, al mislim da ima kontrolnu lampicu......od satova ima samo onaj za temperaturu, koji je elektronski.......

i još mi je čudno da motor radi na 3000 obrtaja, dok na večini kombajna radi na 2000

Stavi manometar za ulje!!!! Ja sam stavio odmah prve sezone cim sam ga kupio... KAd se ukljuci kontorolka vec je kasno!!!

stavim od fergusona, samo bi trebao vidjeti gdje se spaja na tom motoru.......jer na filteru ulja nema nigdje vijak koji bi se skinuo i ubacila bakrena cijev......gdje si ga ti spojio?

Pa na mesto davaca za kontrolku... Mozes na strugu da napravis da mozes da ostavis i davac i da zavijes cev za manometar...

Imam problem sa uljanim hladnjakom od motora perkins 6.354 na dominatoru 88.Spao je poklopac na koga se montiraju creva za protok vode nevidim da ima neki navoj ili da se nekako pritegne taj poklopac jednostavno je poceo da curi i rukom ga malo povucem on spadne.Jel neko ima sliku iz kataloga kako to izgleda?Nije mi jasno na koji nacin da se vrati to dal da nabijem i zalepim silikon? :sta:
Evo i slike kako kako izgleda taj deo
35.jpg
[/IMG]
Obelezio sam poklopac tog hladnjaka sto je spao
35.jpg
[/IMG]

Ocistio sam ivice i stavio silikon pa nabio poklopac.Sutra cu za svaki slucaj da napravim drzac od nekog flaha da pritisne taj poklopac nije mi jasno kako nije spao dosad njega tamo nista nije drzalo.

netko je prije spomenuo da ima nekakvih djelova za columbusa, pa ako je to još aktualno, trebaju mi neke sitnice, točnije korpa, iliti podbubanj, da ga prepravim za grah.....

Da li neko od forumasa ima ideju gde bi se mogao naci podatak o kapacitetu (ucinku) kombajna Claas Lexion 550. Potrebno mi je kao podatak za neki konkurs. Ja samo iz iskustva mogu da kazem cifru od nekih pedesetak ha psenice, ali se iskustvo ne vazi.

Nazad
Vrh