Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobro dimi Conzul sa seckom...
Jos jednom svaka cast za sjecku ja ju se bojim stavit, kolegi se df topliner od nje skoro zapalio a i vidio sam jednom prilikom na df toplineru kako onaj lim iznad nje ima rupa kada noz klateci izleti van, kupio sam si razbacivac sjena i s njim to odradim, jer usluge ne radim tako da, dali si primjetio kakvu razliku u potrosnji goriva, temperaturi motora, koliko obrtaja ta sjecka ima iza ako znas, jos jednom skidam kapu na odrađenom poslu
I ajd ako budes imo vremena da poslikas taj sistem ukljucivanja i iskljucivanja
Evo kad sam sve to namestio (ubudzio ) kad pogledas strnjiste ostaju samo dugmici..
Aha ima druze razlike sutra... Tako me plasili kad sam je kupovao.. Ima da bude teze motoru da se greje kombajn da trosi vise sta ja znam razne price.... Nista od toga nisam primetio... Idem istom brzinom kao i bez secke... Jel meni ne diktira secka brzinu kretanja kombajna nego koliko on moze da proguta,a secka je tu da sve to isecka a ne obrnuto da usporavam jer secka nemoze da postigne... Neznam na koliko se vrti ja sam samouk majstor (3 razreda )koju sam remenicu nasao (clasovu) priblizne dimenzije ja sam nju nabudzio... Ta remenica je bila za sasvim nesto drugo pa sam na strugu obradio tu remenicu da stavim lezajeve u nju i jedan klin 20mm kroz lezajeve na nosace i kaisevi i samo gas... Orginalna remenica je bila sa jedne strane 32cm (precnika) a druga remenica (posto su duple) je bila 30cm... Ja nisam imao takvu remenicu na Claas-a Columbosa nego sam imao 30-28cm i nju sam nabudjio i sigurno sam jos malo ubrzao secku sto nevidim da moze da steti moze samo da koristi..
Nema sta da se bojis montiraj i samo po gasu!!!!!!
Slikacu sistem ukljucivanja..
Nozeve sam prosle godin pred kraj sezone ostrio, odradili smo nekih petaest hektara jecma i mogu da guraju jos nekih petnaest pa ostrenje, sto se tice brzine kretanja kombajna u vrsi sa seckom, ako secka diktira brzinu treba je ubrzati, ili skinuti znaci da nije sinhronizovana sa prilivom slame iz vrsalice, zato ja smatram da treba da bude brza, inace proizvodjaci secki preporucuju brzinu (negde sam procitao na internetu) od 2500- 3500 obrtaja. Sto se tice potrosnje sigurno se povecava, e sada kada je jaci motor verovatno manje, jer kod slabijeg motora kada se previse optereti dolazi do toga da ne sagori sve gorivo u motoru pa na auspuh izbaci zivo gorivo. Kod mene na consulu motor je radjen pumpa radjena dizne radjene, za celu sezonu potrosi mi oko 1 litar ulja (nisam zamenio ulje od prosle godine a ono nije pocrnelo) pa ipak dimi i na ler, od majstora niko nezna zbog cega. Imam nov termostat temperaturu drzi na polovini zelenog polja pritisak ulja na 3 bara. Pogledaj na repu secke dali se steluju usmerivaci, ako se steluju, ti ih otvori vise da bacaju sire i obori rep na dole, kada je slama nabijena u strnjiste mnogo se lakse zaore.Senzor na kombajnu (iznad slamotresa) obavezno mora da bude ispravan ja sam ga proverio... Inace moze da pokrivi slamotrese...
Dalje slazem se da secka mora da ima brzinu,inace nije to to... Ja sam jos svoju secku i uprzao naspram orginalne ubacivanjem manje remenice...
Nozevi se tupe ali ne bas toliko... Vremenom se i kvacilo izlize od papuca koje kombajner nosi..
Sto se tice potrosnje mozda je porasla za toliko malo da ja to nepirmecujem... Uopste... Brzinu rada kombajna mi idalje diktira to koliko on moze da proguta a ne koliko secka moze da isecka....
Usmerivace slame sam podigao skroz gore jel mi je tako najbolje,baci slamu daleko levo dasno.a kad spustim na dole vise se poznaje otkos... Mozda gresim ali za sad tako radim i zadovoljan sam...
Iza kombajna svakako ne dam nikome da se mota tako da nebrinem bas....
I slazem se da je sve ovo matoro,i nadams e da cemo zaraditi za nesto novije makar.. Za novo nema sanse....