korpu mogu zatvoriti za još jedan zub, al nekako mislim da nema potrebe, bojim se da nebi lomio zrno, ovako nema ništa slomljenog........zrno je dosta krupno......sutra slikam......
gledao sam iza po zemlji, i nema rasutog, našao sam par sitnih zrna, koje je odnio van jer su lagani.......
zanima me kako izgleda imt gore......i kako redi, jer sada sam sastavio motor, dosta dobro radi i ima snage, al gledam da nađem alternativu, ako ode, jer su skupi djelovi za njega......brtve za cjeli motor, posebno igu gornje posebno za donji dio motora, su 150€.......za generalnu bez pumpe i dizne trebam oko 1000€, s tim da ga sam sastavim, da neplatim nikoga.....i sada sam sve sam napravio......
čak i na pumpi, od hidraulike je bilo lufta, na onom dvorednom ležaju oznake 3304, pa je pojeo semering i tu je procurilo.......pa sam i to rastavio i uradio, semering je oznake 20x47x7 kupio onaj crveni marke TIGAR, i nevidim da curi.......a ležaj sam uzeo WBF, izašao me 450 dinara, a kod nas SKFov ležaj oko 42€......nije baš mala razlika.......i još sam zamjenio ležaj na španeru, od ona 4 remena, idu 2 komada 6005, njih sam uzeo od SKFa, originalne sam izvadio van......zamjenio remen na motoru i lanac na bubnju......stavio novo ulje u hidrauliku......i naravno motor, poslije sastavljanja.......i vodu u sistem hlađenja......imam još nove noževe kose, moram ih montirati na staru kosu, jer ovi još OK rade, pa ako stignem, da i to još uradim, da sve bude kako treba......
ako se sjetite da još nešto treba, da napravim dok nekrenem u posao.......jer danas sam prvi puta tjerao kombajn u žetvi, u životu, hehe