Claas

Da li da stavim termostat kod mene na kombajn??Ili je skinut ili je zablokirao otvoren.Neznam nisam skidao kuciste da vidim.Znam da je bolje kad ima radnu temperaturu ali,ja kad ga teram u vrsaju on drzi oko50c dok se ne zaprlja hladnjak i onda polako podize.Neznam da li bi ovako mogao da ga pratim?Tj ako mi je radna 85 c ako zaprlja hladnjak brzo bi se podigla pa mozda ne bih video?

Da li neko mozda zna koje je dimenzije (ove standardne) kais Orginal Claas 653450???? :sta: Koja dimenzija odgovara tom kaisu ako neko mozda zna ili ako ima neka tablica za to??? Kako da pretvorim te Claas mere u standardne...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=qVqZJ1O_X8Q

- - - - - - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=qVqZJ1O_X8Q

Moze li neko od moderatora da pogleda zasto u ovoj temi mogu da vidim zadnje poruke samo ako postavim komentar???? :sta:

Zadnju poruku koju mogu da vidim je 4880 postavio je Nikola Ilic... ::pomoc:;

ja danas sredio svoj skromni kombajn, i pošto je pala kiša, čekam da se prosuši pa u ječam za probu......

iznenada procurila mokra stublina, otišla gumica i litra antifriza otišla u ulje, a na bloku je curio na onoj rupici......trebalo je rastaviti samo cijeli motor, al danas je uspješno upalio......uh

a djelovi nisu baš jeftini.....kada ovaj motor ode, a možda i prije, stavljam motor od fergusona gore, i onda po djelove mogu i u pekaru......radi se u claasu columbus.....znam da je to netko radio ovdje na forumu, pa neka postavi slike, da vidim kako izgleda fergusonov motor na tom claasu.....

Evo kolega koj filet ulja pasuje na tog Claas-a ako nekad nemozes da pronadjes filter.... A orginal je preskup a isti je kao ovaj... :osmeh:

061614195917.jpg

061614195945.jpg

Ja se izvanjavam na ovolikom broju video snimaka,imao sam problem da nije hteo da ubaci snimak pa je ubacio sve od jednom

cira92, rješio sam novi original filter, nije bio ni skup, dobio sam ga jeftinije......danas sam isprobao kombajn, malo je još vlažan ječam, jer prekjučer je padala kiša, al morao sam probati......sve dobro radi, samo u bunkeru, u ovršenom ječmu sam pronašao par neovršenih klasova, otkine ga sa stabljike,možda pola klasa ovrši i baci tako u bunker......kada sam ga probao protrljati kroz ruke, osjeti se ko da je još žilav od vlage, tako da mislim da će biti uredu kada se dobro osuši još 2-3 dana na suncu.....a iza sam gledao i nema rasutog.......gornje sito sam otvorio skoro do kraja, ono podesivo, i to me zanima koliko treba biti zazor za ječam na tom situ, onako otpilike????

donje sito je ono duguljasto.......

korpa bubnja mi je na predzadnjem položaju.....a otvorenost vjetra, na otprilike 3/4 ako sam dobro vidio po onim zubima za štelanje.......

jel bi još trebao nešto pogledati......??

Ostao je neovrsen jer je verovatno jos zelen ili vlazan... Gornje sito stelujes (laicki receno) da stane nokad izmedju njega.... Korpu si mozda mogao jos malo da zatvoris...

Vetar gledas da ne oduva jecam sa sita i da nebude pleve u bunkeru u zavisnosti pojacaas vetar ili smanjujes...

Donje podesivo sito,ne moras skroz da otvaras,vise ima pleve u zitu.Ovako isterava malo van,ali cistije zito.Meni je uvek skoro na sredini,ili polu zatovreno,otvaram skroz na usponima,da ne bi prosipo.
Pitao si za motor,kod mene je imt,pa cu slikati da vidis.

korpu mogu zatvoriti za još jedan zub, al nekako mislim da nema potrebe, bojim se da nebi lomio zrno, ovako nema ništa slomljenog........zrno je dosta krupno......sutra slikam......

gledao sam iza po zemlji, i nema rasutog, našao sam par sitnih zrna, koje je odnio van jer su lagani.......

zanima me kako izgleda imt gore......i kako redi, jer sada sam sastavio motor, dosta dobro radi i ima snage, al gledam da nađem alternativu, ako ode, jer su skupi djelovi za njega......brtve za cjeli motor, posebno igu gornje posebno za donji dio motora, su 150€.......za generalnu bez pumpe i dizne trebam oko 1000€, s tim da ga sam sastavim, da neplatim nikoga.....i sada sam sve sam napravio......

čak i na pumpi, od hidraulike je bilo lufta, na onom dvorednom ležaju oznake 3304, pa je pojeo semering i tu je procurilo.......pa sam i to rastavio i uradio, semering je oznake 20x47x7 kupio onaj crveni marke TIGAR, i nevidim da curi.......a ležaj sam uzeo WBF, izašao me 450 dinara, a kod nas SKFov ležaj oko 42€......nije baš mala razlika.......i još sam zamjenio ležaj na španeru, od ona 4 remena, idu 2 komada 6005, njih sam uzeo od SKFa, originalne sam izvadio van......zamjenio remen na motoru i lanac na bubnju......stavio novo ulje u hidrauliku......i naravno motor, poslije sastavljanja.......i vodu u sistem hlađenja......imam još nove noževe kose, moram ih montirati na staru kosu, jer ovi još OK rade, pa ako stignem, da i to još uradim, da sve bude kako treba......

ako se sjetite da još nešto treba, da napravim dok nekrenem u posao.......jer danas sam prvi puta tjerao kombajn u žetvi, u životu, hehe

Gornje se otvara na 16mm donje na 8mm,mada ce ove godine trebati pritegnuti donja sita zbog jako "lepog" kvaliteta zrna...

a kada spominješ kvalitet......samo informativno da kod mene u okolici, u krugu od 20-30km, prinos se kreće od jedne do 2 tone po jutru........a prošle godine sam imao prinos 3,8t po jutru.....ako bude dobro vrijeme, i prosuši se, planiram raditi u subotu, pa ću vidjeti kako će biti kod mene.......

i zanima me ako netko ima korpu, za claas columbus, treba mi da si ju sredim za grah.......neznam jel bi i štimala od claasa europa?

a kada spominješ kvalitet......samo informativno da kod mene u okolici, u krugu od 20-30km, prinos se kreće od jedne do 2 tone po jutru........a prošle godine sam imao prinos 3,8t po jutru.....ako bude dobro vrijeme, i prosuši se, planiram raditi u subotu, pa ću vidjeti kako će biti kod mene.......

i zanima me ako netko ima korpu, za claas columbus, treba mi da si ju sredim za grah.......neznam jel bi i štimala od claasa europa?

Sto nerece pre imao sam ja sve delove od Columbosa,korpu sma pas skoro prodao... Imam jos neke delove ako te zanima moze na PP dao bi i to da ne zauzima mesto... Imam DOSTA novih nalaca za njega....

Da li neko mozda zna koje je dimenzije (ove standardne) kais Orginal Claas 653450???? :sta: Koja dimenzija odgovara tom kaisu ako neko mozda zna ili ako ima neka tablica za to??? Kako da pretvorim te Claas mere u standardne...
Kataloški broj ukucas u google, i napises pored jos Claas, i dobijes ovo ;)
Dolje ti pise tocna dimenzija remena, tako svaki remen njihov mozes pronaci !
http://agrodoctor.com.ua/en/product/17303_narrow_v-belt_spb-_2000_rubena__czech

Nazad
Vrh