Claas

Provode se kraju pripreme za zetvu... Ostaje sve da se isproba secka i da se sve ofarba u Claas boju... :osmeh:

051114181120.jpg

Posto uz secku nisam dobio potrebne remenice morao sam da se snadjem.. Morao sam da napravim drzac remenice sam... On je do kraja dana i ofarban ali u osnovnu...

060714165136.jpg

I na kraju jos malo majstorisanja i zamene jos nekih kaiseva podmazivanje i sezona moze da pocne... :bravo:

060714165115.jpg

Bogami ja sam ovih dana DOBRO pljunuo u sake!!!! Ova polalava me DOBRO izacila iz takta (morao sam da presejavam da izbacujem Lucerku i jos 100 cuda) pa sam sa kombajnima debelo okasnio!!!!

U zadnjem trenutku sam nasao secku za Claas-a i kupio je ali mi je ostao veliki problem remenica i spaneri pa sam dosta vremena izgubio dok sam ih napravio.. Igrom slucajeva remenica se slozila od Claas Columbosa koga sam isto imao pa rasturio u delove....

Poceo sam da pravim i secku za Zmaja (uradio nekih 60%) ali nazalost opet ce Zmaj raditi bez secke... Nema se vise vremena za koji dan krecemo u njive da skidamo Jecam 99%!!!!!

Cveja- BUDI ga sto pre.. :osmeh:

Bravo Ciro, prekopirao si original sistem prenosa... :ppozdrav:
Da te dobro sluzi!

Malo je amaterski ali sve se radi uspomoc bruslilice, Co2 i jednog volikog cekica i :udri: :haha:....Lako je prekopirati kad sam video kod tebe na Claas-u!!! Da tebe nije bilo tesko da bi ja ovako uradio... :ppozdrav: Hvala puno nadam se da ce da sluzi... :ppozdrav:

Dal postoji knjiga s dimenzijama remena za Dominator 98 SL,koja ima normalne dimenzije??
Znači da se ovi original brojevi s remena pretvore u normalne dimenzije koje je moguče kupit u trgovini??

Evo da i ja pokazem rucni rad na consulu... :D
Inace ova secka ima 40 leteca i 18 fiksna noza i sirina od 105 cm i brizina od 3200 rpm

I kako izgleda ?

Na koliko rpm treba da radi perkins motor za ovaj kombajn?
Jos nisam nigde nasao tacan podatak o tome ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh