Claas

Pisano je u temi da su to kombajni za izbegavanje.

Nije sad da se ja ensto raspitujem radi kupovine ali sta konkretno nevalja na tim kombajnima???? Po njihovim gabaritima reklo bi se da su velikog ucinka.. Motor je Mercedes sto je Ok.. Sta moze da nevalja toliko na njima koja im je glavna mana??? I zar se oni nemogu dovesti u red i da sluze???? Svaki kvar se popravi.... :sta:

Bas me interesuje sta bi ostalo od ovog kombajna kada recimo uleti cigla ili parce betona sto je kod nas slucaj.

PA neverujem da bi bilo bas neke velike havarije... Ima tu sigurno neke lamelice ili tako neceg slicnog... Meni se licno jako svidjaju i mozda nekad rizikujem i uzmem nesto nesvakidasnje... Nemora da znaci da nesto sto se nevidja cesto da nevalja... Vidim ih dosta u radu i to u perfektnom stanju... Naravno kome treba,kombajn je ogroman za mene trenutno...

PA neverujem da bi bilo bas neke velike havarije... Ima tu sigurno neke lamelice ili tako neceg slicnog... Meni se licno jako svidjaju i mozda nekad rizikujem i uzmem nesto nesvakidasnje... Nemora da znaci da nesto sto se nevidja cesto da nevalja... Vidim ih dosta u radu i to u perfektnom stanju... Naravno kome treba,kombajn je ogroman za mene trenutno...
Ima pametniji i od tebe i od mene.Ljudi po Vojvodini koji su to vec probali.Ja bih pitao njih......

Svi kazu da nevalja a niko ne rece sta konkretno nevalja na njemu... Cisto da se zna ??? :sta: Ma meni izgleda zanimljiv(posebno nacin bez slamotresa) pa rekoh da pitam mozda zna neko nesto vise o njemu... Na kraju nije ni vazno... :ppozdrav:

Svi kazu da nevalja a niko ne rece sta konkretno nevalja na njemu... Cisto da se zna ??? :sta: Ma meni izgleda zanimljiv(posebno nacin bez slamotresa) pa rekoh da pitam mozda zna neko nesto vise o njemu... Na kraju nije ni vazno... :ppozdrav:

Ćiro što bi rekao jedan naš uvaženi član " nisu se stekli uslovi da bi dobio odgovor na postavljeno pitanje":osmeh: malo šale....
Ja sam nedavno prelistao celu temu od 1. stranice do sada i redovno je pratim. Da je vredelo polemisati o Claaso-voj seriji CS kombajna verovatno bi se više komentarisalo, ovako je ostalo samo nekoliko komentara ali dovoljnih da se iz njih izvuče pouka! Mnogo poruka je obrisano pa je malo teže bilo držati "korak" u praćenju teme ali o tom po tom.

Jako malo da ne kažem nikako se nije polemisalo o dominatorima 130-140-150 iako čini mi se, još uvek se proizvode a to su kombajni sa 4 slamotresa i po meni možda super "kombajnčići" za gazdinstva srednje veličine. Jedina mana koju sam ja uvideo je cena za naše uslove ali i to je opravdajuće jer su relativno i mladi.
Možda neko ima više iskustva ili informacija iz prve ruke pa da podeli sa nama :sta::ppozdrav:

Kameni kod nas ima 130i 150 dominator i koliko vidim i čujem nežale se vlasnici na njih a rade pšenicu, soju i kukuruz sa njima i to podosta, ponaročito soju i kukuruz.

Sale zvao sam nekoliko oglasa i to jedna 150 iz tvog komšiluka (Kula) cena 70,000 evrića i kad sam čuo cenu odma sam odustao!!!! Doduše kombajn je 2006 godište ali to je za moj buđžet previše. Mislim da ćemo ipak nešto starije tražiti ili do daljneg ostajemo na 142-ci.

Ne proizvode se vise, izlazna godina je bila 2006,7 zamenjeni su Averom, modelolima 240 i 160 sa isto 4 slamotresa ali 240-ka ima APS i Perkins masinu za razliku od 160-ke sa CAT motorom koja je isti Dominator 150 samo dosta moderniji. Ja imam Dominatora 150-ku 2006 god, u sezoni odradi 250-300 j bez problema

KAMENI Veruj mi nećeš pogrešiti ako ne kupiš 130 ili 150.Ovaj 150 sam video u suncokretu(lošem)išao je sigurno jedno 3 km/h,a 130 sam video u kukuruzu sa 4 reda Capello išao je brzinom ko Zmaj 142.Malog su to kapaciteta kombajni.:ppozdrav:

Kris zavisi ko je vozio a ovaj ujin 150 sam gledao i soju i kukuruz kad ga je uja vozio i mogu ti reći da ide oko 6kmh a možda i brže.

Slavko91 Mislio sam da ih još prave jer na konedata piše da su krenuli sa proizvodnjom 2004 ali ne piše i kad su prestali. Za Avera nisam nikad ni gledao podatke al sada vidim da je naslednik ovih 150-ki.

Nazad
Vrh