Claas

Kada se bude desilo setite se ovog mog posta!Dugo godina već radim i sa jednim i drugim modelom pa sam nešto malo i naučio o njima.

Nije u redu da čekate nego pitajte ovde na forumu ima mnogo pametnih ljudi pa će Vam neko dati odgovor, a dotle Vi nemojte nuditi i preporučivati Vaš kombajn.

@Gospodine Nele Vi ste fino napisali da ste za jedno ljeto ovršili 100 ha bez jeseni, što je po meni prosto ne moguče, a Vi znate najbolje kako radi vaš kombajn i ide, ne znam koliko sada vrsite ako je merkatorom to skido pa ste uzeli dominatora, ali eto Vi znate najbolje !

Управо је ово суштина.
И некако ми се чини да сте Ви овде једини који још увек не може да поверује у цифру. :osmeh:

Одприлике исто скидам и са Доминатором. А верујем да ћете се питати како сад то???
Опет проста логика, атар нам остао исте површине, а сада има око 15 комбајна у селу (дупло више). А разлог узимања Доминатора је да се подмлади механизација и ваљда као и сваки нормалан човек, тако и ја, тежим ка напредовању.

Onda vam ja skidam kapu, kod mene je to drugaćije, njive su u komadima gdje je pšenica, od 12 hektara do 40ha največa, a i zasijem puno pšenice i u roku ne mogu nikad zavrsit, uvijek mi je netko dolazio u ispomoć, eto ljetos sam imo ravno 60 jutara, jedva sam to uspio pošto nas je kisa zezala, jednostavno ne mogu tako više radit, ne zezam se s kombajnom pred svaku žetvu ga bukvalno rasturim i pretresem, jer sam picajzla sto se tih stvari tice, ali nema tu učinka, ja sam isto prešo na nešta modernije s ovim dnevno skidam po 30 jutara pšenice u komadu ladno, da ne govorim da na kraju okrecem se u sekundi jer ima hidromatski pogon, brzina rada duplo veca, a i kosa duplo veca, kosa 5,60 bubanj 152cm, potrošnja slična ako se ne vozam po ataru cijeli dan, i to mi je napredak i to mi je bitno, nije skup za održavanje što se tiće potrošnog materijala djelove puno lakše nabavim nego za claasa, cemu onda komplicirat i kupovat nešta što mi samo probleme može donijet ne mogu rec i Claas me posluzio al svaka mu cast nikad više u moju avliju !

Ma de moze da pokosi Mercator 60 Jutara si lud... Claas Lexion tu mora da radi siguran sam... :haha: :haha: Moj drug pokosi njegovih 20-25h Psenice sa Zmajem 131 i to nema ni orginal bunker na njemu..
Ali OK sad ces da skocis i da kazes da ja izmisljam tako da ako neverujes nemoras ali ako hoces da poverujes dodji da ti dokazem... Jer vazi??

Mercator je star kombajn i prvom prilikom cu i ja pokusati da ga zamenim za nesto mladje a ne menjam ga zato sto nemogu da stignem da pokosim svoje.... I nadam se da ce opet Claas da ga zameni... :cao:

Nemam ja sta rec da ti izmišljaš, ja znam kako moj radi da mogu svoje sve stic, nebi nikad drugi uzeo, a i razlika vozit merkatora i ovo sada 12 sati dnevno je ko nebo i zemlja iz merktaora izađem musav i prljav, kad legnem zvoni mi u glavi a ovdje je drugacije, a i mogu usluga uradit i uradit, a merkator i usluge kod nas ne moze table su velike, nije ko nekad kad se vrsilo po 6-7 jutara dnevno jedan me zove 28ha u komadu al on hoce to za 2 dana da je maknuto s njive, kako da ja idem tamo ne vredi ni pokušavat jer ni u teoriji nije moguće o tome pricam i zato mjenjam kombajn, jer s merkatorom prvi pocnem zadnji zavrsim i di sam tu u uslugama nigdje !

Procitao sam skoro celu temu o Claas-u.. Negde u temi sam procitao nesto o Claas Dominatoru 114 on nema slamotrese jel to istina??? I ako nema slamotrese jel to znaci da je on aksijalac (bubanj) i ako nije sta zamenjuje slamotrese??? Radoznao sam hteo bi vise da procitam o tim kombajnima bez slamotresa... Pa ako nego ima neki snimak kako to sve radi ili zna gde mogu nesto vise da procitam.... Hvala... :ppozdrav:

Evo kako oni izgledaju mislim da ce ova slika odgovoriti na tvoje pitanje:
scan0004.jpg

Hvala igore... Jel je to resenje savrsenije od slamotresa ili je to bilo resenje pre slamotresa??? I jel bolje ili gore??? :sta:

To bi neko morao strucniji da kaze :)
Mislim da je slamotres bio prvo resenje u onim vucnim vrsalicama ako se ne varam sto je preteca kombajna,e sad ovo je neki pokusaj neceg drugacijeg no u nasem kraju ne znam da ima svega par kombajna,bilo je kod jednog uvoznika okolina NS cak 3 komada i kaze da je zadovoljan posto on i radi usluge no to sad vec moze neko da kaze ko koristi ovakvu opremu a mi mozemo samo nagadjati,u svakom slucaju prodavac nece kuditi svoju masinu ako je misli prodati.

Hvala ti puno... Vidim dosta tih kombajna po internetu sto znaci da nisu zastareli bar ja tako mislim... A i mislim da su bolje resene od kombajna sa slamotresima... :sta:
Interesuje me da naucim nesto novo... Hvala jos jednom na brzom odgovoru... :ppozdrav:

U zetvi je kroz moje selo prosao jeda 114 to je tako proletelo i zagrmelo da smo izleteli da vidimo sta to prolazi... :osmeh: Uzas ono grmi dok ide!!!

Nazad
Vrh