Claas

Mislis dali moze da ovrsi 60h Psenice i jos 60h Kukuruza?? Pa ja mislim da moze ali da se bas vodi racuna o njemu... Ja ga imam par godina i nemam primedbe na njegov rad... Ja njega nemogu da poredim sa na primer Zmajem jer je na njega neuporedivo bolji lim kao i svaki materijal koji je utrosen u kombajn.. Kad se skine farba ostane pocinkovan lim.. Jedina mana mu je malo skuplji delovi,ali isto kad odvojis malo vise ::novac:: i kupis orginal deo znas da si miran i vise ne mislis o njemu... Ja cu mom sad do leta da stavim secku...

Kameni- ja mislim da ipak daleko ode.. Nas prijatelj se raspituje o Mercatoru ili Senatoru ti mu ponudi Dominatora 150.. Mada se ne bi ljutio ja da menjam moj Mercator za njega.. :haha:

Merkatori su oke kombajni, pisalo se u temi jedan član tvrdi da je u ljeto samo skinio 100 hektara, ja sam svašta probo po meni je nemoguće, moras znat jednu stvar jos, problemi se javljajuu kad je kisna godina a ti imas kao ja ljetos npr 60kj pšenice, krenes danas ovrsis 2 jutra otjera te kisa pa pada naredna 2, pa onda jos 2 nema vršaja, tako u adekvatnom roku nemos ovrsit 100ha, a opet ako ides na usluge, onaj koji kešom plaća, nece mene na njivi s mojim biciklom, zasto zato sto mu ja vrism 5 dana ovaj dode sa novim kombajnom i za jedno popodne to ovrsi, u kukuruzu ga nisam nikad vidio, ako se kombajn pripremi mora to ici, problemi su sto su djelovi jako skupi za te kombajne a to je staro po 30 godina, ja sam iskusio na svojoj kozi da se u to ne isplati ulagat, al drzim ga i dan danas, premda sam jesenas dovezo duplo veci kombajn, merkataorom sam pokosio par jutara eto tako što mi vrag nije dao mira, previše je remenja tamo moglo se to rjesit puno jednostavnije, iskren da budem meni se taj kombajn zgadio, imo sam problema i problema, ja sam naiso na izganjan i iskidan, ja ga vise nikad nebi kupio ni novi da je, jer cijene te kombajne kao da su od zlata, da uzimam nesta tih gabarita to bi bio z-142 i ništa drugo !

100h samo Psenice da imas i da vrsis sa Mercatorom plus usluge??? Pa to je nemoguca misija... ALi 50h Psenice i jos toliko Kukuruza moze 100%.. Kad bi imao samo svojih 100h Psenice plus usluge sigurno ne bi vozio Mercatora da se slozimo??? :sta:

Negde su ga dosta zakukuljili moglo je to jednostavnije slazem se sa tobom a i delovi su skupi i ne nalaze se kao za Zmaja...

Može ali kako, šta kad ti se desi ko kišna godina što je ovo ljeto bila, i onda budu 3 dana da mos vrsit a narednih 7 nemos jer kisa padne danas 15-20 min i nema posla mos se slikat i tako svaki dan, di si ti tu, u tih 50h, nigdje, merkator i usluge, nema tu spasa, mozda kod vas al kod nas to nitko vise nece na njivi !

Тај "један" члан сам ја. Ја још увек чувам свеску у којој сам сваке сезоне бележио коме сам колико урадио, сваког дана. Да је сликам и зајебавам се око тога, нема шансе. И рекао сам укупно 100 хектара, а не 100 хектара услужно + моје.
А колико знам од 2000. године па до сада нису сва лета била кишна у току сезоне.

А простом логиком може се и овако доћи до те површине, наш атар има 3500 хектара, а тада је било 7-8 комбајна, ако се не варам. Нису сви комбајни радили у зараду јер је било и оних који су радили само своје. Е сад, требало је ту пшеницу људима и урадити. Само се питам чиме су је урадили када није било већих комбајна у селу. Тада је мој Меркатор 75 био највећи комбајн у селу, а чини ми се и једини странац.

Može ali kako, šta kad ti se desi ko kišna godina što je ovo ljeto bila, i onda budu 3 dana da mos vrsit a narednih 7 nemos jer kisa padne danas 15-20 min i nema posla mos se slikat i tako svaki dan, di si ti tu, u tih 50h, nigdje, merkator i usluge, nema tu spasa, mozda kod vas al kod nas to nitko vise nece na njivi !
Druze, koj bi kombajn ja onda trebao da uzmem po tebi? Daj neku preporuku....

Činjenica je da ljudi danas koji se bave poljoprivredom nemaju novaca kako god da je, i dijelovi za strane kombajne su preskupi, stari su po 30 godina a djelovi da te glava zaboli misslim da je zmaj za takva domačinstva nešta najbolje i najjeftinije a dosta je jednostavniji i jeftiniji za održavanje, djelova na svakom koraku i vašaru, a vi kako hoćete, ja nisam kupio zmaja sad imam i ĐĐ 1620 H, zato sto imam po 100ha za vrsit i to ne mogu stic na vrijeme merkatorom !
To je od mene dalje necu ulazit u raspravu bit ce ko i zadnji put !
@Gospodine Nele Vi ste fino napisali da ste za jedno ljeto ovršili 100 ha bez jeseni, što je po meni prosto ne moguče, a Vi znate najbolje kako radi vaš kombajn i ide, ne znam koliko sada vrsite ako je merkatorom to skido pa ste uzeli dominatora, ali eto Vi znate najbolje !

Pa kod mene su u selu zmajevi 131-5..... radili do 100 hektara u sezoni i to ne bunkerasi + usitnjene parcele, bitna je samo dobra ogranizacija. Nego ljudi moze li meni pomoci ko oko mog cosmosa ili da ga stavljam u oglase pa da trazim nesto drugo.

Sa comosom se desava da su mu ove sezone puko slamotres i verovatno iskrivio osovinu ili obe od slamotresa posle uzeli zavarili slamotres namotirali nije proslo mnogo opet puko ali drugi a treci se razdvojio izvarimo sve i produzimo kanale na drvenim lezajevima ,to je nekako izguralo sezonu i radi ali slamotresi bacaju na sve strane zovem letos lika koji drzi polovne delove za claasa da vidim za osovine kaze covek 200 evra komad ako uzmem obe dace mi za 170 ,sto je po meni preterana cena a i ko mi garantuje da i te osovine nisu krive ,ja bi bio rad da to zimus sredim pa ako neko zna od kog kombajna pasuju i osovine i slamotresi bio bi mu zahvalan .

Zasto ne pogledate zmaja 780 ili neki od serije 13... mozda bi se moglo njihov slamotres prebaciti u vas kombajn posto sirina bubnja su iste ja mislim da bi to bilo izvodljivo.

Eto šta ja pričam cijelo vrijeme, kad pukne nesta ili se desi veći kvar, ne moze se nabavit preko noci, a malo ih je rashodovanih bar u HR kod vas ne znam, kolega ima 142 zmaja, puko mu slamotres po pola iduce jutro oso kupio kod lika što pravi djelove za zmaja novi slamotres stavio i vozi, a za Claasa to ne ide tako, dobro ne puca slamotres samo tako bilo je tu i razlog pucanja, ali nek ti se takva neka havarija desi na tako starom claasu kao mom, šta možeš, niššta, gledat u njega, tu su problemi, sto je prestaro to sve i sve je vec izašlo iz nekog centra materijal zamoren !

Nazad
Vrh