Merkatori su oke kombajni, pisalo se u temi jedan član tvrdi da je u ljeto samo skinio 100 hektara, ja sam svašta probo po meni je nemoguće, moras znat jednu stvar jos, problemi se javljajuu kad je kisna godina a ti imas kao ja ljetos npr 60kj pšenice, krenes danas ovrsis 2 jutra otjera te kisa pa pada naredna 2, pa onda jos 2 nema vršaja, tako u adekvatnom roku nemos ovrsit 100ha, a opet ako ides na usluge, onaj koji kešom plaća, nece mene na njivi s mojim biciklom, zasto zato sto mu ja vrism 5 dana ovaj dode sa novim kombajnom i za jedno popodne to ovrsi, u kukuruzu ga nisam nikad vidio, ako se kombajn pripremi mora to ici, problemi su sto su djelovi jako skupi za te kombajne a to je staro po 30 godina, ja sam iskusio na svojoj kozi da se u to ne isplati ulagat, al drzim ga i dan danas, premda sam jesenas dovezo duplo veci kombajn, merkataorom sam pokosio par jutara eto tako što mi vrag nije dao mira, previše je remenja tamo moglo se to rjesit puno jednostavnije, iskren da budem meni se taj kombajn zgadio, imo sam problema i problema, ja sam naiso na izganjan i iskidan, ja ga vise nikad nebi kupio ni novi da je, jer cijene te kombajne kao da su od zlata, da uzimam nesta tih gabarita to bi bio z-142 i ništa drugo !