Claas

@Ciro pogon za sječku ne ide na remenicu gore na motor na onu slobodnu, ide dolje na onu veliku osovinu gdje troredni remen, na trorednoj remenici imas rupe mislim m10 ili m12 tamo se nasarafi original remenica, a iza te osovine se postavi manja osovina sa 2 remenice na sebi, jedna je spojena na to sto nasarafis a na drugu remen ide sa sječke odozada !

Znaci nije pogon secke gore kod motora??? Sad tek nista ne razumem... Gde ja da pronadjem tu remenicu sto se srafi pored onog rodelnog kaisa?? A zasta je onda ona prazna remenica gore kod motora???

Gospodo,
nije red da mešamo novije i starije kombajne ovog proizvodjača.I kod jednog i drugog pogon dobija od odbojnog bitera samo što stariji dobijaju sa leve strane montiranjem dodatne remenice na njega i dalje kako je napisao gospodin @ratarhr. Kod novijih kombajna pogon dobija sa desne strane i opet ide preko prenosne remenice na dve vodeće remenice na pogon sečke gde postoje dve remenice od kojih je jedna sa slobodnim hodom.Isključivanje sečke kod starijih se vrši skidanjem remena, a kod novijih prebacivanjem remena sa pogonske na slobodnu remenicu.

Poslednja izmena:
Panonstib- Jer bi mogli da postavite jednu sliku da vidim gde se tacno montira ta dodatna remenica za pogon secke i kako se montira???? Bio bi vam jako zahvalan jer stvarno u blizini nemam kod kog da pogledam.. Hvala puno... :ppozdrav:

Jedna mala ispravka stariji kombajni su pogon dobijali u zavisnosti od sečke sa leve strane što je ostalo ispravno.Sada ispravljamo greške postojala su dva tipa sečke:
- sa krutim noževima - pogon od motora preko uredjaja za isključivanje sečke
- sa klatećim noževima - pogon sa glavne remenice pogona i ona se isključuje skidanjem remena.
Pogon sečke sa klatećim noževima:
Sam pogon sečke: Sečka sa klatećim noževima i kontra noževima:
Sečka sa krutim noževima: Pogon sečke sa krutim noževima: Uredjaj za isključivanje sečke:
Sečka na novijim kombajnima dobija pogon sa desne strane: Medju remenica sečke: Sam pogon sečke sa dve remenice:

Hvala vam puno... Sad znam bar sta mi sve treba... Znaci ako hocu secku sa klatecim nozevima onda mi treba ova dodatna remenica (kod mene toga nema).. A ako hocu sa fiksnim nozevima onda remenicu imama gore na motoru..
Zanima me koja je razlika u radu??? islim koja je bolja sa klatecim nozevima ili sa fiksnim???

Panonstib- Hvala vam puno.. :ppozdrav:

Onda cu prvenstveno da trazim sa klatecim ali ako ne nadjem videcu mozda uzmem i sa fiksnim.. Sad mi je naj vaznije da pronadjem onu remenicu sto se srafi pored ove remenice za trodelni kajis... Ako nadjem secku bez nje dal da rizikujem i da je uzmem??? Moze li se nekako naknadno pronaci ta remnica ili da se napravi kojim slucajem??? :sta:

Ćiro ne nameštaš mlazni motor nego sečku, gledaj de nije kriva osovina a sve ostalo je lako.Meni su mozak ispirali oko obrtaja I kapaciteta (pošto je manja) napravili mi konfuziju u glavi a naš kolega koji je bio na licu mesta kada sam upita "da li će ići?" samo je kratko uz osmeh odgovori "A zašto ne bi išla" tako je I bilo ide bez problema.

Hvala svima jos jednom... Danas bio kod jednog coveka da pogledam ali zavlacio me dzaba!!!!! Odosmo tamo kod njega a ono neka secka od 90cm a treba nam od 125cm i jos nije za Claas-a... Poludeli smo!!! :udri: Valda ce se naci nesto do zetve ima dovoljno vremena... :bravo:

@Ciro zasto toliko trazis polovnu sječku pa gledo sam po forumu tuda kod vas dosta privatnika pravi sječke po narudžbi, cak ju i oni namontiraju a tako ti oni i remenice mogu napravit kao i sve drugo, tako da nije to neki problem, lakše je naravno kad se nađe sve original ja imam kod strica sve komplet stoji u đubretu 5 godina al đaba kad neće da mi proda, istina ja ju mozda nikada ne bih stavio jer sve mora bit po ps-u nedaj bože da proklizi remen i evo havarije koja moze pomotat slamotrese, kad je sve uredno i motor dobar mora to ici !

Jedini razlog kojim sam se ja vodio je bio upitan kvalitet materijala kod ovih privatnika,nekako mi sigurnije da uzmem original star 30 I kusur godina.

PA ja mislim da i ako stane kojim slucajem secka da ce onaj davac iznad slamotresa da signalizirada se natrpalo slame???? :sta::sta::sta: Mislim da to nije problem ako pratis stalno instrumente...
Pa ja nesto nisam upoznat da u mom kraju radi neko secke... U mom kraju sigurno ne radi niko..A i kvalitet neznam kakov im je...

Kod nas su mom rođaku od koga sam ja kupio Claasa pravili za ĐĐ 1620 i izula ga je 25 000 kuna sječka sa ugradnjom netko mu je pravio lane je skinio s njim 560 jutara što pšenice,što soje,ječma i kukuruza čak ju ni u kukuruzu nije gasio, ali ima izvedeno u kabini na neku foru on kaze da ju elektromagnet pali tako je napravljeno a 25 000 kuna je malo vise od 3000€ !

Pa kad bi mi uzeli 3000e za secku onda je to malo vise od cene Mercatora... :haha: Onda bolje da ga dam u zamenu za secku.. :osmeh:

Njega to ne brine skida godišnje usluga po 200kj a plačaju mu kešom namazo se novaca na kombajnu vise nego na icem drugom !
Meni ona ne treba, cak imam neki plan kupit IMT-ov novi tarup sto hvata 4 reda kukuruza i milina !

Nazad
Vrh