Claas

ne možeš ni tako računati
ko bi kupio novog claasa koji ni pre 20 god. kao ni sad nije ni malo jeftin za 50k.j
Pa i ne radi vise sati, kao sto Matic kaze, oni ne trce za uslugom, rade samo za sebe, a drzava je uredjena, imaju jake podsticaje, a imaju i sigurnu prodaju i dobru cijenu. Nije kao kod nas, prodas 1t ovamo, 2t tamo, 6-7t nekome trecem, i opet cijena ne daj Boze nikome...

ne kažem da nema kombajna sa malo radnih sati
al ovde koji stižu mahom su takvi
i ne možete me ubedeti da su proračunate švabe kupila 96-ticu da radi 80 sati godišnje
a taj posao može uraditi manji i jeftiniji kombajn

to je gore motor od imt 533, tako mi izgleda.......

ako bude sreće, da moj stigne ovaj tjedan, ovo je već treća nedjelja kako je kupljen, al nije dovežen kući.......nije blizu da se može dovesti, pa treba čekati prijevoz......da slikam i postavim slike......

Poslednja izmena od urednika:
za svoje godine i koliko je odradio, dobro je i očuvan........pogotovo kada vidim da je motor na njemu drugi.......onaj original motor nije loš, i uvjeren sam da može puno odraditi.......ako ste njega zamjenili, onda je puno radio........i izgleda da je garažiran stalno........moj isto ima pravljeno ovo iza, što dođe umjesto prese.......da mi je to nabaviti originalno......

nesječam se da sam postavio neku sliku, al za sada imam samo ovu......

Mi smo drugi vlasnici,neznam tacno koje godine je deda to kupio,ali medju prvim kombajnima u selu.Radili smo dugo po okolnim selima dok nisu stigli veci,od tada a to je vise od 10 god radimo samo nama i preko zime je pod supom.Po prici koju ja znam brzo je benzinac stradao pa su stavili 533.
Deluje da je farban ?

Poslednja izmena:
mislim da nije farban, osim onog zadnjeg djela što je pravljen, umjesto prese......

Druzstvo imam jedan problem sa Claas-om... Mercator je upitanju.. Problem je sledeci,kad povucem rucku da spusti heder pa on momentalno ode dole!!!! Ne razmislja ni sekunde eto ga na zemlji!!! Ja sam tako radio sa njim u psenici,ali sam bio oprezan,polako sam sputao po malo.... Ali sad kad sam poceo i suncokret da vrsim,kad povucem rucku pasce heder dole i polomice mi one kljunove..... Neznam kako kod ostalih vlasnika Mercatora radi to??? Nije ni nalik na Zmaj 132 on pusta heder pola sata,ovaj u sekundi!!!! Molio bi za pomoc,sta se tu desava???

Ulje ima dovoljno,heder dize odlicno,nisam primetio da nista sporije dize.... I ja sumnjam na tu pumpu,moracu da zamenim ulje u sistemu,koje ulje mi preporucujete da sipam??? I primetio sam sad kad okrecem volan ta rucica za heder i sve ostalo (jedna rucica je vlasnici znaju) ona tandrce,ne stoji mirna.... Sve radi znaci samo pocela malo hidraulika da blesavi!!!!

Jedna pumpa je za sve... Desava se i to,zablokira mi volan,pa se teze mota,i onda ponovo popusti.... To se desava uglavnom kad motam od jednog kraja na drugi... JEr to znak da je pumpa na izdisaju??? :sta:

Druzstvo imam jedan problem sa Claas-om... Mercator je upitanju.. Problem je sledeci,kad povucem rucku da spusti heder pa on momentalno ode dole!!!! Ne razmislja ni sekunde eto ga na zemlji!!! Ja sam tako radio sa njim u psenici,ali sam bio oprezan,polako sam sputao po malo.... Ali sad kad sam poceo i suncokret da vrsim,kad povucem rucku pasce heder dole i polomice mi one kljunove..... Neznam kako kod ostalih vlasnika Mercatora radi to??? Nije ni nalik na Zmaj 132 on pusta heder pola sata,ovaj u sekundi!!!! Molio bi za pomoc,sta se tu desava???
imas prijatelju problem sa razvodnikom ne sa uljem.u razvodniku su ti ventili koji regulisu pritisak tj.u ovom slucaju sluze za dizanje i spustanje hedera.ako te ne mrzi rasturi taj razvodnik i vidi ima li kakvih gumica sem ventila u njemu...

Druze ja cu morati to da nosim negde jer stvarno ne bi petljao oko toga.... To sto se tice volana desava se po nekad i nije tako cesto za sad mi nesmeta,ali mi vise smeta sto tako naglo pusta heder... Gde bi mogli to d asrede taj razvodnik???

Druze ja cu morati to da nosim negde jer stvarno ne bi petljao oko toga.... To sto se tice volana desava se po nekad i nije tako cesto za sad mi nesmeta,ali mi vise smeta sto tako naglo pusta heder... Gde bi mogli to d asrede taj razvodnik???
sta ima da se plasis slobodno ga rastavi nije to sveto pismo,neznam kako je kod tebe ali pre kada sam imao fahr 1002 imao je gumice koje su se pojele u tom razvodniku
i imao sam isti problem kao i ti kad pustam heder on padne kao sa neba....

obrati se moderatoru. ili Almex... koliko sam ja uspeo da saznam niko od servisera hidraulike nema delova za takav razvodnik...

obrati se moderatoru. ili Almex... koliko sam ja uspeo da saznam niko od servisera hidraulike nema delova za takav razvodnik...
druze nije to kombajn od 50000e sve se da uraditi i prepraviti,da zove almex pa da ga sibnu sve da mu zvoni u glavi.
ima covek koji to resava iz sr.mitrovice nacu br.i poslacu ti.....

Nazad
Vrh