Claas

Kako se kretala potrosnja po hektaru sa tim benzincem????

Nisam se susretao sa tim benzincima... Imao sam Columbosa ali je bio dizel motor na njemu... Sad u selu ima jedan isto ubacen dizel verovatno...

Imam neke delove koji su mi ostali od njega pa ako ti nekad zatreba nesto javi se... Imam komplet hidrauliku (mislim na klipove) imam trap zadnji (spone glavcine sve) imam ganc nove lance sto uvlace zito,imam kofe odlicne komplet sa lancem i jos dosta toga... Sve je u odlicnom stanju (kombajn jako malo radio brzo raskodovan)...

Od ovog navedenog kofice su mi se pojele prilicno ovo ostalo tu i tamo,najlosija mi je ladja nju moram da vadim,na mnogo mesta lim se probusio pa sve vise prosipa.Ako mi bude nesto zatrebalo,a ne prodam ga,javi cu ti se.

Današnje zanimanje:
Zamena nekih delova u pinjonu varijatora vožnje.
ssl23046.jpg
ssl23047.jpg

Nakon toga je izvršena regulacija broja obrtaja motora i same vršalice:
ssl23048.jpg
ssl23049.jpg
ssl23050.jpg
ssl23052.jpg

Iz fabrike je bio benzinac,kod mene je benzinac radio 2 god i crko,tad sam ubacio Perkinsov 533,i do danas ide dobro sa njim.Moj je 62 god,kosa 1.8m,radi lepo samo mali ucinak moze da napravi,ali za mojih 3h psenice zavrsavam posao.

koliki mu je učinak po danu????

ja računam oko 2 sata za jutro ako bude, ja zadovoljan.......

negdje sam pročitao da benzinac troši oko 10 litara po hektaru (na njemačkoj stranici), to je bubin motor 1200cc, sa 34ks, i radi na 3000 obrtaja.......samo je razlika što ovaj na kombajnu ima regulator gasa, a bubin to nema......

djelovi se još mogu naći......

@cira92: da li možda imaš onaj zadnji poklopac, gdje dođe presa......to je netko pravio, kada je skinuo presu, ni ovo pravljeno neizgleda loše, al ipak bi volio da je original......

i zanima me sa kojim sitom se vrši suncokret???? ako ga nemam, da ga probam nabaviti ili napraviti........

Nisam nikad radio ceo dan,moze da uradi za 2 sata jutro bez problema.I ja sam pravio taj poklopac na otvoru to je tesko naci original jer je vecina imala presu fabricki.Suncokret ne sijem tako da neznam da li moze da radi.

on ima bubanj na lanac, jer sve radiš sa jednim prijenosom, ili imaš još neke lančanike????

ako imaš sliku, stavi da vidim kako tvoj izgleda......

Prlelepa ova 78-smica... Bas mi se svidja... Voleo bi da i ja promenim moje masine u jednu takvu... Ali kako smo krenuli sa cenama tesko da ce to skoro da se ostvari,tek kad i one fino omatore tek tad!!! Koliko to zadovoljstvo kosta???

Danas je pala 78ca. Ovaj kombajn nece biti na prodaju , kupljen je za potrebe nase firme. Zapravo prodacemo 76cu.

Nazad
Vrh