Claas

Lep ker samo što se guuuura i udara repom pa to nije normalno.
Ne moraju da se koriste ali ako izdvojite odredjenu svotu novaca za nove gume onda nije na odmet napraviti te "papuče" da se gume što manje oštećuju.Jedino ako neko ima viška para pa može i bez toga.

- - - - - - - - - -

I danas je bilo malo posla zbog opravdanih razloga.Na ovom kombajnu je podešen broj obrtaja vršalice.
ssl22681.jpg
ssl22682.jpg
ssl22685.jpg
ssl22690.jpg
ssl22691.jpg

@Miroslav
Ne bitno dal je 4 brazde ili vise,capur cepa pa cepa,papuce su prava stvar ko ima da radi dosta,npr kum je ugradio jos dve i sad ima 4,posto su gume siroke cepale su kraj krampona i polako odvaljivale parcice,dosta je jak capur kad je osisan na 10cm....

Imam problem.Juce poslepodne primetim da mi spada lanac koji tera vitlo i vidim da osovina stoji nakrivo i zupcanik povuce na stranu i spada lanac.Nije mi jasno kod ove osovine stoje lezajevi ok mislim ispravni su lepo se okrecu ali zasto je labavo?Ide lezaj pa caura pa opet lezaj,kao da je bilo nesto izmedju lezaja i osovine.E sad jel moguce da se pojela osovina ili nesto ide izmedju lezaja i osovine?
2013-09-22-101751.jpg
[/IMG]
2013-09-22-101759.jpg
[/IMG]
2013-09-22-101829.jpg
[/IMG]

Da osovina je istrosena nije mi jasno kad se pre se to desilo.Lezajevi su u redu lepo se okrecu.Mora da se to desilo kod bivseg gazde pa je nesto bilo skrpljeno sa caurom izmedju dva lezaja::lose::.Ove kanale sam popunio varom i odneo majstoru da na strugu lepo izravna i isprobao veceras u soji i radi zasad dobro nadam se da ce raditi sad ok,mali su obrtaji osovine nebi trebalo da pravi problem

ljudi potrebna mi je vasa pomoc ,zna li neko od cega pasuju slamotresi i osovine slamotresa na claas cosmos letos u sezoni zita 2 puta su mi pucali i drugi put mislim da su se osovine pokrivile pa sad bacaju i one i slamotresi rad sam da to sve izmenjam do sledece sezone.

Mi smo danas merkatorom radili, pojeo mi je živaca i živaca, ništa strašno imo sam problema sa remenicom vitla, kako ona stoji na osovini kroz nju po pravilu kroz prednju remenicu ide štift pošto je iz dva djela bivši gazda je izvario rupu kroz koju ide štift na osovini i na kraj osovine zavario šaraf M14 naravno još od ljeta to se popuštalo, i sad je bio kraj a ja biser nisam obraco pazznju na to i matica ispadne i opruga stjera lagano reemnice dolje vitlo stane, izađem van sve je to u redu neće više padat doljeali tamo gdje malo ambrozje ima pošto štifta nema ili kad se nakupi na kederu vitlo pocne lagano usporavat jer proklizi na osovini uspjet cu odradit soju do kraja jel samo mi je jedna ta njiva u korovu bila, jedini problem kod kombajna toga je što je sve navarivano i original izbacivano, i sada se ja mučim s timdrugih problema nije bilo, fala bogu uštiman je da vrši cisto osim ambrozije zrnaca koju digne u bunker, u cistoj soji mora izvrsavat perfektno, ko i svaki prvi dan zetve uvijek se popravlja i uvijek tako kojekave sitnice na koje dnevno se gubi po sat ili 2 al uspjet cemo nekako skinit fala bogu puno nemamo !

Nazad
Vrh