Claas

Original claas adapter je dosta skuplji od konkurencije,a nista bolje ne radi.
Ovde je jedan kod nas kupio novog 5 redi ,mislim da je u pitanju 22500e,neznam da li jos i pdv.

Meni su krunili na istoj njivi sa capelom i cornspeedom.Terali su dosta brzo jer je kukuruz bio slab.Iza capela je ostalo čak i po koji ceo štap da stoji dok je cornspeed iseckao bukvalno sve.I vlasnici kažu da su mnogo zadovoljniji sa cornspeedom.Inače tog capela su uzeli u izvedbi 6 redi sklopivi i koštao je oko 25000eura.

Jedna ispravka Claas-ov adapter za kukuruz nosi naziv conspeed,a ne cornspeed mada reč corn označava kukuruz.
Razlog uzimanja drugih adaptera, a ne Claas-ovog je cena.Kvalitet rada nije odlika adaptera nego kombajnera.
ssl22287.jpg

Vozaci klasa merkatora, imam jedan problem, na remenicama bubnja imaju tri velika šarafa i dešavalo mi se da se popuštaju u radu i ispadnu matice i svašta se desi, stavio sam feder platne i štop matice al opet se isto dešava jel imo tko slicnih problema :sta:

Nešto je potrošeno i ima "luft". Dali na osovini, kajli ili nekom drugom djelu u tom sklopu. Usljed vibracija dolazi do odvrtanja matica. Možda pomognu dvije matice ali to je kratkoročno rješenje. Ako se nerješi problem stanje će se vremenom pogoršati i nikakvi osigurači neće spriječiti odvrtanje.

Vozaci klasa merkatora, imam jedan problem, na remenicama bubnja imaju tri velika šarafa i dešavalo mi se da se popuštaju u radu i ispadnu matice i svašta se desi, stavio sam feder platne i štop matice al opet se isto dešava jel imo tko slicnih problema :sta:

I ja sam imao isti problem...
Kod mene je resen promenom lezajeva...

U nedelju donešene hidraulična pumpa sa "remonta" ,majstor iz Bačkog petrovog sela,kaže ostala je bez ulja I koliko mi pokazao vidi se deo gde je "gorela" sada je on remontovao I nema vise popravnog ako se opet desi. Meni nije ostala bez ulja verovatno je tako stigla iz inostranstva jer kada je dijagnostikovan kombajn pumpa je radila na 150 bara a ako sam dobro zapamtio normalno je na 180 bara. Juče završen suncokret danas početa soja (do kiše) I radi sve ok za sada . Pumpa je po rečima majstora stara američka I nema se vise za naći . Cena remonta 7000 dinara .

Rjesio sam ono, majstori su radili te remenice tj. kad sam ležaj mjenjo bila su 2 bisera kod mene i narucio sam original kajle za bubanj od zastupnika za claasa, i jedan "majstor uzme i jednu kajlu obrusi i kad se potkajla remenica se skroz gore popne jedno 2cm šira bude i tu je malo bacalo, mozda nijansu, sad kad sam stavio drugu kajlu druga je to prica i kod remenja i svega drugog, šarafe sam dotego, ne stane dupla matica sad se vise nebi smjelo popuštat, hvala svima :)

@panonstib,jel to kombajn od nekog dobrostojeceg gazde cim u ovo krizno vreme ima za dve prednje nove gume......(mora da mu je rodilo dobro...)

Zbog tog troška se bacio na izradu nekih gvozdenih naprava i kaže da to jako prija tim novim gumama.
ssl22672.jpg

Nedostaje samo malo estetike i može da se montira na adapter.

Nije se niko sakrio nego su neki džakovi što može da se vidi na prvoj slici.Svi smo bili kabasti da bi se sakrili iza te palete.

Nazad
Vrh