Claas

Eh kad bi se mogo kupit novi dominator 100-105 ili ovi noviji 106,108 prodavalo bi se vise vec ovi sto su napunjeni elektronikom i koje kakvim điđi miđama :D

2zxqnwm.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

dr5kxy.jpg
[/IMG]
Dali neko zna dali je ovo univerlazna ili kukurzna korpa,i ako je univerzalna na koliko se steluje ulaz i izlaz korpe?i gde mogu naci blinde i one limove sto idi na slamotrese za kaskade za claas 88?

Koliko ja mislim i znam cini mi se da nije pa i mojoj je ta žica ista tj. slična samo ova je malo šira nikad nisam ni shvatio kakva je ta univerzalna kad se na nju kukuruz vrsi a kukuruzne korpe imaju povarene okrugle cijevi po sebi, ima bisera u selu vade svaku drugu žicu od žitne ovrše 50-60kj kukuruza i razvale korpu slaba je ta žica za kukuruz kolko sam ja vidio !
Možda i je univerzalna al nisam siguran !

ssl22591.jpg
ssl22592.jpg
ssl22593.jpg

Malo smo se zabavljali oko ovog kombajna.U njemu je kukuruzna korpa proizvedena u Bečeju.Toliko je dobra da nije moguće izvršiti reperno podešavanje pošto je kriva na jednoj strani.Zato kada kupujete ovu korpu ponesite kanap.

Dali je neko krunio kukuruz bez blindi i sta bi se desilo?
Treba da ovsim jedan prohod dali moze biti problema? Rec je o 98 sl i naravno korpa kuoljena u Beceju.

Ubacio sam kukuruznu korpu u kombajn pa me sad interesuje na koliko se steluje ulaz i izlaz korpe,i one rucke u kabini u kojoj rupi treba velika rucka da stoji,a u kojoj mala??

pozdrav majstori . Imam problem (dominator 88 sl) na kederu odnosno u pitanju je spirala.Gubi obrtaje kada dobije vecu masu ili uleti u korov.Nije velika brzina kretanja a i keder je 3.60m .Remen je nov a i stari je bio dobar,zamenio sam nove lamelice i isto se ponasa.Ne znam koliko treba samo dotegnuti (nastelovati)srafove na lamelama spirale.Hvala unapred

Pozdrav,
te opruge se šteluju dok je to demontirano i meri se sila kada će lamele kavačila popustiti.To treba da bude na 700 Nm plus/minus 40 Nm.Kada se ovo podesi nanese se farba na lamele sa spoljne strane da ne ulazi mast i prašina.Tek nakon toga se montira na spiralu hedera.

Neka me majstori isprave ako grešim... Moment proklizavanja (koliko se ja sećam) treba da bude 700 +/- 40 Nm. Podešava se tako što se sastavljena lančanica sa lamelama stavlja u stegu (priteže se donji deo lančanice, da sredina bude slobodna). Zatim postoji poseban alat (alat... parče osovine sa kajlom i maticom za moment-ključ) koji se progura kroz otvor, i na taj alat se postavlja moment-ključ prethodno podešen na oko 740 Nm. Šrafovi lamele se dotežu i uvek se isprobava moment ključem. Ako moment ključ škljocne, a lamelasti deo se ne okreće, to znači da su šrafovi prezategnuti i da ih treba otpustiti. Tako ih pomalo otpuštate sve do trenutka kada lamelasti deo počne da se obrće, a moment-ključ ne škljocne.

Ako se dobro sećam (a davno je bilo od kad mi je ta informacija trebala) to se tako radi.

... I pretekne me majstor. :)

Vozaci klasa merkatora, imam jedan problem, na remenicama bubnja imaju tri velika šarafa i dešavalo mi se da se popuštaju u radu i ispadnu matice i svašta se desi, stavio sam feder platne i štop matice al opet se isto dešava jel imo tko slicnih problema :sta:

Vozaci klasa merkatora, imam jedan problem, na remenicama bubnja imaju tri velika šarafa i dešavalo mi se da se popuštaju u radu i ispadnu matice i svašta se desi, stavio sam feder platne i štop matice al opet se isto dešava jel imo tko slicnih problema :sta:

Nisam imao slicnih problema.... Kod mene su obicne matice i nikad se nisu odsrafile... Mozda ima neki kvar da se osrafljuju,mozda neke vibracije???? :sta:

dsc0032-copy.jpg

Док смо радили једну њиву сунцокрета, недалеко од нас су радили повећу таблу кукуруза. Видело се да ради већи комбајн, па ми није било мрско да одем да видим шта је у питању.

Hteo bi nesto da vas pitam... Zasto uglavnom srecem novije Claas kombajne sa Capelo kukuruznim adapterima???? Sta to fali Claas adapterima za kukuruz pa ih niko ne uzima??? To mi nije jasno a i na ovoj slici sto je postavio Nele isto Capelo adapter.. Stvarno nerazumem jer cena upitanju ili nesto drugo??? :sta:

Nazad
Vrh