Claas

Reperno podešavanje je 13 mm ulaz, ne 14.

Sa blindama ima dosta problema ako ima ambrozije u soji. Ume jako da zaguši bubanj. To je manji problem. Ali ako se namota ambrozija (naročito ako je zelena, jer nema gde da prođe zbog blindi a ne lomi se kao suva sojina slama niti se može iskidati lako kao kad nema blindi između letvi) i počne se grejati usled trenja, onda se može zapaliti slama. To je veći problem. A dešavalo se.

Moram te demantovati.
Princip rada kombajna uglavnom isti i kod claasa i john deere i nh itd. Dakle ne vidim ni jednu mogucnost da namotava amroziju, cicak, palamidu na dob ako se montiraju blinde.
Moram te pitati Attila M. koliko ti imas prakse u voznji kombajna i u samoj exploataciji istog kad tako nesto tvrdis.
Od kako radim u kombinaciji kao za kukuruze, znaci sa kukuruznom korpom i blindama, nikad do sad nisam imao problema sa zagusivanjem kombajna a kosilo se ono sto niko ne bi ni pomislio da kosi.

Kao što i sami znate, između ivica letvi i zida postoji zazor pa čak i kada se namontiraju blinde. Taj zazor jednostavno mora postojati zbog očitih tehničkih razloga. Ono što se desilo u jednom od slučajeva je da je ambrozija uspela da prođe kroz taj zazor i namotala se na osovinu bubnja, gde je na kraju zbog trenja razvila toliku toplotu da je zapalila slamu. Ako uspem ponovo da nađem izvor informacija za taj konkretan slučaj drage volje ću Vam proslediti. Jer to što se Vama još nije desilo tako nešto ne znači da je nemoguće i da se neće još nekome ponoviti. Vama se kombajn još nije zapalio ni usled statičkog pražnjenja. Da li ćete onda tvrditi i da je to nemoguće? Treba malo pročešljati internet i videti šta se sve dešavalo nekim drugim kombajnerima koji nisu imali toliko sreće kao Vi. Začudili biste se od čega sve i na koje načine može planuti kombajn.

Meni ova vasa prica lici na ono "once upon a time in a land of dreams".
Dogadjaju se i najcudnije stvari, i da se kose sa zakonom fizike i hemije, ali ja moram priznato da nikad nisam cuo da je ambrzja uzrok samozapaljenja.
Necemo dalje kvariti claas temu.
p.s.
Boze, sta ce biti kad ovo nase pisanije procita gosc Panonstib, sto kaze moj sin Prof(c)esor :osmeh:

Ni meni ne pada na pamet da se ubeđujem sa bilo kime ovde. Ako uspem da ponovo nađem izvor za konkretan slučaj, postaviću ga ovde. A ako ne nađem, ni zbog toga se neću nervirati. Ako ste Vi ubeđeni da je nešto nemoguće samo zato što se Vama nije desilo (a Vi ste samo jedan od milion kombajnera na svetu), onda nema svrhe trošiti tastaturu. Ja sam dobronamerno napisao to što sam napisao, pa možda neko obrati pažnju kad bude odgušivao bubanj da proveri i krajeve osovine za svaki slučaj. Minut posla a ne može škoditi nikako.

Reperno podešavanje je 13 mm ulaz, ne 14.

Sa blindama ima dosta problema ako ima ambrozije u soji. Ume jako da zaguši bubanj. To je manji problem. Ali ako se namota ambrozija (naročito ako je zelena, jer nema gde da prođe zbog blindi a ne lomi se kao suva sojina slama niti se može iskidati lako kao kad nema blindi između letvi) i počne se grejati usled trenja, onda se može zapaliti slama. To je veći problem. A dešavalo se.
Za blinde ste upravu dok sam kosio bez njih sa zitnom korpom ambrozija se provlacila lakse medjutim sad to ide teze ali izbegavam ambroziju da kosim.A sto se tice repernog podesavanja ja je stelujem pomocu srafa velicine sa 14mm zaglavim izmedju korpe i sine tako mi najlakse

predracun-14-021.jpg
predracun-14-024.jpg

Duzina ovih blindi je 68 mm kolega kupio nov kombajn i dobio sa njim u kompletu!!!

Prvo mi treba serijski broj sa pločice na Vašem kombajnu. Za ostalo ćemo lako. Može na PP.

Poslednja izmena:
Kolege imam problobem,greje mi se spremnik za hidraulično uljee do upravljačke ručice I do elektromagnetnih ventila ,hidraulična pumpa I creva sv a ne znam zašto,skinuo sam ovaj razvodnik I ove ventile sa slike da proverimo gumice I da nije nešto zapušeno ,sve je u redu. Nije mi jasno sve se greje osim ovog razvodnika ,da li možda on ne propušta ulje kako treba:sta: Na poslednjo slici se vidi na razvodniku jedan veliki vijak I utisnut je pored broj 150. Da li se možda preko njega šteluje protok? Da li je možda uzrok hidraulična pumpa?

Niste napisali koji rezervoar (spremnik) ulja se greje jer ima dva.Mogli bi se i ovi učeniji članovi od mene uključiti da reše ovu stvar na hidrauliku jer se bojim da neću neke stvari navesti po rečniku koji koristi Prva Petoljetka pa da me neko ne razume, a i nisam dovoljno stručan kao neki da ulazim u tako velike probleme.

Sa današnjeg terena u Idvor a u Banatu:
ssl22588.jpg
ssl22587.jpg
ssl22586.jpg
ssl22584.jpg
ssl22583.jpg
ssl22561.jpg
ssl22562.jpg
ssl22563.jpg
ssl22567.jpg

Kombajn je 2006. godište ima 1200 rh vršalice i 1700 rh motora.

Nazad
Vrh