Claas

Imam jedno pitanje.. Koliko treba da bude zazor na kaorpi kad se vrsi suncokret,upitanju je Claas Mercator.. Ima tablica ali je postavljena u Zmaj temi pa neznam dal da se vladam po njoj??? Bio bih zahvalan kad bi mi neko rekao tacne podatke.. Hvala unapred... :ppozdrav:

Zar niko nece da mi odgovori????? :sta: Hvala.....

Hvala kameni bar si se javio.. :bravo: Ja sam lepo pitao i zahvalio se unared.... Ako nije to dovoljno sta jos da uradim??? :osmeh:

Hvala sinisa ali isto nisam nista skapirao.. Ocigledno se tu ne radi o Mercatoru jer se pominju nekakve dve rucice za stelovanje korpe sto na Mercatora nema... :sta:

Idalje nemogu pronaci podatak kako da nastelujem korpu za suncokret na moj Mercator.... Listao sam temu ali nisam pronasao,mozda mi je promaklo...

E jbg onda..... Pa nista,pokusaj onda da podesis kao na Zmaju. Otvori maksimalno ulaz i izlaz a dal je tako dobro,saznaces kad pogledas iza kombajna i u bunker.

Ciro mozda ti ovo pomogne.Ovo je od mog Claas Corsar a.
21082013307.jpg

21082013308.jpg

ciro , evo sad sam pitao caleta da li se seca podesavanja , kad smo mi sa konzulom radili suncokret, adapter je bio zitni , a korpa ostala podesena kao za zito samo otvorena na najvise ,koliko se i i on seca... sad ,mi smo samo jednu godinu probali i vise ne radimo suncokret...

Hvala svima dosta ste mi pomogli... videcu nekako da se snadjem pa da vidim kako ce to ici... Ako ide nesto u bunker znaci da je dobro... Hvala puno... :ppozdrav:

Vidim da od ovih Doktora za mehanizaciju i ovih stručnjaka za mehanizaciju nema ništa, pa da ja pokušam da pomognem sa svojim skromnim znanjem.
Reperno podešavanje korpe je isto kao i na novijim kombajnima, znači u 3. rupi ručica (ovaj ima jednu)odozgo, ulaz je 13 mm, a izlaz 3 mm.
U vršidbi suncokreta se mora obratiti pažnja na veličinu semena, pošto je to ovde jako izraženo (ima sitnog i krupnog).Tako se i podešava da korpa bude od 6 do 12 rupe odnosno zazori na ulazu od 20 do 36 mm, a izlaz od 15mm do 31 mm. :ppozdrav:

Hvala vam ouno Panonstibe... :ppozdrav: Bunilo me to sto se uvek pominju dve rucice a kod mene je jedna... Znaci da obratim paznju na kropnocu semena... Ima rarnoraznih od krupnih do sitnih koje moram da ovrsim... Hvala puno jos jednom... :ppozdrav:

kupio sam kukuruznu korpu za claasa ali mislim da je univerzalna ima 67zica i debele su 5mm,ako neko ima ili zna koliko zica treba da budu i koliko debele da budu da mi kaze,da znam dali da mu vracam i da kupim pravljenu?

- - - - - - - - - -

u pitanju je claas 88

kupio sam je u Sidu od nekog coveka sto ima claasa 96,ali sam mu reko ako me je zajebao da cu da mu je vratim,a mislim da jeste posto mi se nesto tanko cine zice. . .

Bas zato i pitam preklapa mi se sve vec par godina ali bojim se da nebude soja prljava,kazi mi jel i sa blindama moze i
kako se kombaj ponasa...

Poslednja izmena:
Pa cista je soja radim isto kao i sa zitnom.Nevidim sto bi se kombajn ponasao cudno.Posto imamo iste kombajne objasnicu kako ja radim.Posle zetve psenice ubacujem kukuruznu korpu i blinde podesim korpu isto kao i za psenicu rucica na trecu rupu i reperno podesavanje ulaz 14 mm izlaz 3mm radim suncokret,soju i kukuruz tako_Obrtaje smanjim maksimalno koliko mogu na dobu.E sad kad soju radim podesim korpu pomocu rucice od 4 do 6 rupe u kabini na primer sita donja do broja 2 otvorim gornja odokativno nesme ni soja da ostaje i sleti sa sita a nesme ni meune i grancice da padaju na donja sita,vec na sekciju gde je povratna masa,Meni se desilo da sam vise sita otvorio pa udju grancice i stabla soje i zaglave se pa nemogu onda da ih zatvorim kad hocu cistije i onda moram da ih rucno cupam i ocistim sito,pa kad treba kukuruz da radim jos malo je otvorim na primer od 6 do 8 rupe na rucici u kabini i malo se sita otvore ne jako vetar stelujem po zelji mada ga i nediram.To je sav posao i kod mene je ok.Bude cisto

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh