Claas

Porelistaj malo temu i vidi šta sam ja sve napravio al, kad mi netko tvrdi ne moguće, ljudi 100 hektara je 100hektara pa puno veci i ispravni kombajni vrse godisnje toliko, mozes ti meni pricat o 2. brzini, ja kad ubacim u drugu, iza i posijem malo u bunkeru bude svašta, sve je knap, nije meni kombajn dojadio, i kad nekom dodes vrsit i kad tjeram po njivi ko da nije moj, ljudi me gledaju i bune se nece tako, kombajn raspe malo, đaba što moze tako kad ne odrađujem kako treba poso, ja sam svoje uspio skinit, polako i skinio sam al kad mi netko prica kako on ko iz šale ovrsi 100 hektara za jedno ljeto to je 170 jutara, ne zelim vise raspravljat neko ce se i naljutit sto ja ne vjerujem tako da nema potrebe

@Gospodine Nele001 dali malo dali puno, meni je bitno kad me netko u danu nazove i kaze mi imam za vrsit 20 ha da ja mogu sjest u kombajn i bez brige otic na njivu, ove godine sam izgubio usluga jako puno ne mogu stic i to je to ne kudim taj kombajn, samo ja kako god probam kod mene ne ide, kod vas je kosa 4.2 pa sigurno vise skinete od mene dnevno al opet ne znam, volio bih vidit vas kombajn jel imate kakvu sliku video u radu ?

Немаш потребе да ме ословљаваш са господином јер сам вероватно млађи од тебе. Један мој стриц је имао комбајн једну сезону па га продао. Стално се кварио, као када ти говориш о твом. До душе, радило се о Змају, али би им надимак могао бити исти. Чираш.

Кад си већ споменуо ово што сам болдовао, то ти је мало теже. Ми смо ове године имали једну њиву од 6 хектара услужно да урадимо. Ишли смо са Доминатором 96 и 3 пута смо имали зајебанцију а да нисмо ни почели да вршемо. Никад не бих ни помислио на то. Један дан смо у пуном јеку сезоне изгубили сат, сат и по јер ми испала једна шпентла код вила које гурају сламу код сламотреса и загушим комбајн онако мушки.
А посла си изгубио јер има доста комбајна. Када смо радили ових 110 хектара са 75-ицом, било је само пар комбајна у селу. Сада их има око 15.

Poslednja izmena:
Onda neznam sta da ti kazem druze... Ja imam Mercatora 6 god vec i nikad ali nikad nisam vrsio sa prvom kad je psenica uspravna,ne secem je mnogo visoko to odmah da kazem... Jedino nemogu sa 2 kad je polegla psenica i kad je potrebno da se sece skroz do zemlje... Ali tako uradim godisnje maksimum 2h... A ja nisam tvrdio da Mercator moze 100h ja samo tvrdim da moze malo preko 60 jer sam ja uspeo... E sad ko hoce verovace.. Ko nece nece nikad da veruje pa makor da provede leto samnom u kabini... :haha:

ratarhr, један мој стриц је имао комбајн једну сезону па га продао. Стално се кварио, као када ти говориш о твом. До душе, радило се о Змају, али би им надимак могао бити исти. Чираш.
Ja kazem jedno ti drugo o cem d araspravljamo, ako mozes toliko kosi, nemam ti ja sta prturjecit ja samo kazem ja ne mogu toliko sezonu odradim s dva tri kvara i izguro sam jedva malo više od 60 jutara

Ћиро, ја сам споменуо цифру преко 100 хектара.
Имао сам, до прошле године, исто још једну 75-ицу, али је мотор био од 135КС и коса 3.60м. Разлика у брзини рада је била велика, па је то разлог(мали хедер) зашто радиш скоро увек другом брзином.

Nisam lud da vozim kombajn 2 ako nemoze ili ako rasipa.... Jednostavno tako mi kombajn radi lepo... Kad je psenica zalepljena za zemlju nemogu 2 jer nemogu da ispratim ako udarim slucajno u zemlju... Da moj Mercator ima klimu ne bi se ja bunio nikako... Ako uspem stavicu mu klimu zadihtovati jos kabinu i bice super...

Ja kazem jedno ti drugo o cem d araspravljamo, ako mozes toliko kosi, nemam ti ja sta prturjecit ja samo kazem ja ne mogu toliko sezonu odradim s dva tri kvara i izguro sam jedva malo više od 60 jutara

Види, ових неколико последњих постова се повела расправа да тешко Меркатор може урадити 70 хектара. Ћира и ја смо другачијег мишљења.
Да се твој комбајн поквари 3х (као што си већ споменуо) и да сва та 3х те коштају по дан дефектаже = 3 дана х 6 Ха ==> 18 Ха.
18 Ха је око 31КЈ, а то је опет мање од 60КЈ које си ти навео. Чини ми се да опет долазимо до оног што сам написао неколико постова изнад.

А посла си изгубио јер има доста комбајна. Када смо радили ових 110 хектара са 75-ицом, било је само пар комбајна у селу. Сада их има око 15.
Да има само пар комбајна, ни они не би имали другог избора па би вас пар да чекају, без обзира да ли имали кварове или не.

- - - - - - - - - -

A koliko je niklo pšenice nakon žetve?

Можда, вако нешто...

p1100485.jpg

A dobro onda ja nisam strucnjak kao vi Gospodine Nele i ja ne znam vozit kombajn istina je da kombajniram tek 4 godine, al dobro, drago mi je ako mozete toliko skinit, svašta sam probo vozit i sa svačim radio, dan,noć bio na njivi, cijelu godinu pripremo kombajn ubijo se od posla, i ja ne mogu volio bih vidit taj vas kombajn sa slike i neki video u radu, da ja vidim kako to ide, i kako radi, vi onda godisnje bez brige vršite po 150-200 hektara, i samo novce slažete u slamaricu, Pozdrav!

Kod mene covek sa ZMAJ 132 radio godisnje oko 40h dok je bilo samo par kombajna,a sad ima dosta kombajna i uradi svega 5-6h.Ako ZMAJ 132 moze 40h,sto ne bi i taj Mercator?
Naravno da je bitno i vreme da posluzi i da parcele nisu usitnjene i mnogo udaljene.

Немам ни један видео у раду, а слике има неколико страница назад.
Видим из уписа да се срдите јер спомињете неке стручњаке... Нема потребе за тим, ја само пишем из личног искуства, а вама је на вољи хоћете и у то поверовати или не.
Ове године смо оврли око 130 хектара, а разлог не бих да цитирам по 2-3 пута.

Vidim da imate i u auvataru neki dominator kombajn koliko tek taj onda skida, nemam se šta ljutit, zašto, samo nebi bez veze trosio rijeći i vrijeme, ja sam svoje reko Vi svoje i to je to, Vi najbolje znate koliko mozete a ja znam koliko mogu ja ;)

Ove sezone sam kombajnirao neki jecam visok 25cm i uvukao mi je u bubanj parce betona 20cm.Tâj betom mi je ostetio zice na korpi i vidno pokrivio jednu sinu(za ostale nisam siguran)Pokrivljena je na sredini za jedno 6mm..Sta mi predlazete sta mi je ciniti?Da li da menjam tu sinu,da li da je ispravljam i da li je potrebno balansirati bubanj nakon tog?Malo se losije vidi.
31072013229.jpg

31072013230.jpg

I sta mipredlazete za ove zice na korpi?Da li mora korpa da se vadi da bi se zamenile,da li mora original ili moze neka obicna zica??

Žicu možeš sam da menjaš kupuješ svjetlovučenu ja sam to radio ali ove prečke na korpi bi trebo ispravit, za bubanj se obrati Gospodinu Panonstibu on ti to najbolje zna :)
Koji je kombajn u pitanju, i dali si kombajniro dalje tako s tom savijenom šinom ? :sta:

Žicu možeš sam da menjaš kupuješ svjetlovučenu ja sam to radio ali ove prečke na korpi bi trebo ispravit, za bubanj se obrati Gospodinu Panonstibu on ti to najbolje zna :)
Koji je kombajn u pitanju, i dali si kombajniro dalje tako s tom savijenom šinom ? :sta:
Kombajn Claas corsar.Ma da nastavio sam bez problema i zavrsio sezonu.Samo mislim da nece pravilno rastresati zitarice.Pa bih je sredio sad za suncokret.

- - - - - - - - - -

Da li stvarno niko nezna ili nema nikog voljnog da mi odgovori??

Kad nece nitko ja cu kolko znam, žicu da promjenis korpu moras izvadit, šinje bubnja sve provjeri i kolko ja znam mjenjas savijenu i onu nasuprot nje da imo balans, ako jos sta trebas javi koliko znam pomoci cu, ja sam na svojoj korpi mjenjo zicu sve nove stavio ;)

Nazad
Vrh