Claas

da je samo malo odvojio vremena da pregleda kombajn pred zetvu sigurno mu se to nebi dogodilo,,,,,,,,,to su kombajneri sa parolom sipaj I teeeeraj(a jel mora I da se naspe bas svaki dan)

Tako i kod mene u selu svaki koji se zapalio, uglavnom su to bili ĐĐ 1620 kombajni u bivsoj zadruzi kombajneri nisu vodili racuna o motoru niti icem drugom samo se teralo, i opa samo u sred otkosa kombajn planio i gotovo izgorilo 28ha pšenice i on s pšenicom, dosli vatrogasci al nisu mogli vodu otvorit, tako da ni od njih nikakva korist a na kombajnu ni jedan aparat za gašenje!

Isti ovakav kombajn je izgoreo mom stricu pre dve godine isto ovako, kao da gledam sada u njegov kombajn, zapalio se motor.

Jer ima sanse veliki protiv pozarni aparat kod tako necega.. Nedaj boze ali pitam samo..???

Nije se zafrkavati sa time... Ja na oba kombajna imam PP aparate... I svaki dan ali svaki dan operem hladnjake i motore na oba kombajna... Ali pomeni sve veci kombajn sve teze da se primeti... Vozac je u kabini slusa muziku,klima radi i covek zaboravi na sve..

Bez vatrogasaca nema pomoći ako dođe do nečega ovakvog.Tast je imao blizak susret paljenja u žetvi.Gomila pp aparata je upotrebljena i da ne beše vatrogasaca koji su stigli na vreme zdravo đaci.

Mozda pomogne aparat ako se bas bas na vreme primeti... Onda je bovoljna i flasa vode... Znam coveka kome je planuo motor i ugasili ga bez aparata jos da su imali aparat zacas bi... Posle je prao kombajn svaki dan... :haha:

Na john deera 965 nosi to iza motora iznad slamotresa.Kombajn po putu s tom cisternom je smešnan da ti dođe da zaplačeš al kad je potrebna voda ima aparate za gašenje + još 500 litara vode to mora odmah da zaustavi požar jednom u selu se zapalio kombajn i to odmah video da motor gori bilo 3 velika i 4 mala aparata za gašenje i nisu mogli da zaustave požar sve dok nisu došli vatrogasci tek onda su ugasili požar!!!

Motor mora biti pre svega suv, a auspuh po propisu jer je on najcesci uzrocnik paljenja. Instalacija je takodje bitan faktor i ona mora biti po ps-u. Redovno odrzavanje, izduvavanje, pranje i vizuelan pregled su obavezni pri eksploataciji kombajna.

tacno.. mene moj babo odma kritikuje kad ujutru izduvam hladnjak i filter, a prasinu okolo motora ostavim onda odma kritikuje... to mora sve biti cisto...

Zamolio bih vas za malu pomoc. Koliko moze da vredi ovakav kombajn i da li se isplati uzeti ga?

Kombajn je 77. godiste.

Dobar kombajn ustvari to je isto kao merkator moj samo sto ovaj ima 4,20 kosu i to je puno bolje kosa 3m u velikoj parceli je mala i tu nema price, volio bi kad bi i ovaj moj imo 4,20 al nazalost nema, moj sa 3m kosom uradi dnevno 12-13kj pšenice roda 3,5t/kj, da se ne moras selit, za odrzavanje nije skup ali je problem sto vecina tih kombajna je izrađena i istrošena i uglavnom te osovine i sve to je vec dobilo zamor materijala, ali odradi poso nije mu problem ovrsit +50kj kako je kish reko polako i ide to, i bitno je kod koga je kombajn bio prije, moj je odrzavan katastrofa sve sto nije valjalo se varilo remenica bitera neije imala kjalu vec su ugurali na silu vijak M10x80 jednostavno ljudi svasta rade, onda puno toga povare po kombajnu sto se ne treba varit, nemoze skinit kajlu presjece osovinu vjetra pa ju sam vari i vrati ponovno i svašta tu jos bude da te glava zaboli dobro treba pregledat i to je to :)

Nazad
Vrh