Claas

ratarhr ako stavim nove sine one nisu isto pojedene kao stare.Neznam.A kako se korpa vadi?
Matic sta podrazumevas pod tim Patentirana zica posto prvi put cujem?

Patentirana žica, ja sam jedva dođo do te žice kupio sam 30 kila žice, u Univerzalu u Zagrebu samo tamo sam to našo svjetlovućena žica ne sjećam se koja je debljina, kod mene se korpa inace vadi od naprjed al ova budala prije mene je zavario neki flav pa sam ja izvadio slamotrese i onda korpu preko sita, nisu isto pojedene izmjeri zazor na starim šinama i potrazi po forumu koliki smije bit minimalni zazor i znat ces, bitno ti je da mjenjas sinju u paru kako sam reko, prvo izvadi korpu a ostalo cemo kasnije lako ;)

mozda je bolje da skines tu sinu ,da probas da je ispravis i onda da izbalansiras bubanj, ako je potrebno, ima ovde negde na forumu kako se to radi, kolega Atila je lepo objasnio... najbolje resenje je da kupis sve nove sine i da ih zamenis i izbalansiras. po meni ili zameni sve ili ispravi ovu jednu , sad na tebi je i na finasijama... korpa se vadi napred, skini usta i videces kako dalje, nije tesko,bar kod mene na konzulu, a mislim da je razlika mala... proberi kakav ti je odbojini biter, da i on nije stradao od betona ,ako je bubanj uspeo da ga podigne gore...

Kupiti nove žice od korpe koje su pokidane ili iskrivljene, korpu raskopiti i poprečne šine izravnati i ubaciti nove žice bubanj samo statički ponovo izbalansirati pravilno reperno podesiti rastojanje, pregledati da li je probušen lim na odbojnom biteru i to je to nije to rešavanje dvostrukog odredjenog integrala. :cool:

Hvala svima na odgovorima.Danas sam poceo sa radovima.Lim nije nigde probusen na odbojnom bideru a za ostalo cu vec videti kad rasturim komplet.Da li neko zna ko radi balansiranje?

Ajmo piloti merkatora, odustah od kupovine velikog kombajna, soje nemam previše a sad da se ne zalećem nek ostane tu di je ako ga ne prodam do ljeta kupit cu mu kukuruzni adapter i stavit i bit ce samo za kukuruz a nesta bolje ce vrsit strne žitarice, e sad jel ima tko sječku na merkatoru i jel sposoban taj kombajn radit s sječkom ima sječka 3 kuće od mene kod strica mi mislim da cu ga uspit nagovorit da mi proda, sječka je originalna, ima sve remenice samo nema remenje e sad kolko to vrijedi jel nisam nista tako kupovo nikad niti znam kolko da mu ponudim ? :sta:

Dali neko moze da mi pomogle,tj. reci vise o kombajnu Claas Merkator 75,heder 3m,nema kabinu,motor perkins 105ks i ima secku pozadai,ali pozadi sam video da su sita iskrivljena.kako se krece cena,kakvi su u radu,mane.....nemam neko iskustvo sa kombajnima,ali ako neko zna,svaka informacija bi mi bila korisna, hvala unapred:bravo:.nije mi bio telefon pri ruci da da slikam.

na koliko se steluje ulaz i izlaz korpe za suncokret na claasa 88?

- - - - - - - - - -

Jer zna neko?

Nisam radio suncokret ali mislim da je osnovno podešavanje za sve kulture isto tj prikazano u tablici. Podešavanja u toku rada se vrše sa one dvije ručice. Mala tek neznatno otvara zadnju stranu korpe ako se spusti na m ili w oznaku. koristi se za djetelinu, grašak i sl. Normalno je na e ili dignuta gore. koliko je velika ručica pomjerena zavisi dali lupa zrno ili ne izvršava. Znači ili otpustiti za koju rupu ili zategnuti.

Današnji posao:
img0015.jpg
img0014.jpg
img0013.jpg
img0016.jpg
img0017.jpg
img0018.jpg
img0019.jpg
img0020.jpg

Spremno za ugradnju.

Po najvecoj vrucini se zafrkavao sa adaptacijom za Suncokret... Jos malo pa gotovo... Ostalo mi da napravim limove na vitlu i postavim one sipke (drzace) ispod kljunova... A da i jos jedan kljun da ofarbam,nestade farbe.. :osmeh:

img2083.jpg

Nisam hteo da farbam u zeleno... I crvena farba mi se slaze uz vitlo i Claas natpis. :haha: Probacu bez grudobrana pa ako nemoze montiracu i njega i staviti malo vitlo... Neznam ni svrhu grudobrana iskren da budem....

Nazad
Vrh