Claas

G.Panonstib Koliko kosta ovaj podizac polegnutog zita?

Aham... A mislio sam da je to wurth što se vidi na slikama.... Znači nema drugog načina da se otpusti sem grejanja... Pih. Znao-grejao-nadam se da više neću morati. Hvala,i sori na O.T. !

Ja koliko sam gledao uz put dok sam obilazio kombajne sve strnine su u uspravnom stanju.Možda ima i polegleg useva, ali ja to nisam primetio možda tamo oko Busenja kada sam radio jedan kombajn.
E pošto sad znam da ste odradili i tog sveže kupljenog zelenka u Busenju mirnije glave ću u žetvu.U planu je da mi rade neke površine ukoliko iskrsne neki problem sa mojim stalnim kosiocem.

Gde mogu pronaci da kupim one uloske u filteru za vazduh upitanju je Claas Mercator... Filter je sa uljem pa mi je ona plasticna trava (ili kako vac) pri kraju... Ima li to negde da se kupi ili me ceka zamena celog kucista... Unaprted hvala...

Gde mogu pronaci da kupim one uloske u filteru za vazduh upitanju je Claas Mercator... Filter je sa uljem pa mi je ona plasticna trava (ili kako vac) pri kraju... Ima li to negde da se kupi ili me ceka zamena celog kucista... Unaprted hvala...

Ne znam za te uloške gde šta i kako ali Vam svakako toplo preporučujem da pređete na suve filtere iz prostog razloga što mnogo bolje prečišćavaju vazduh od svih tih filtera sa uljnim kupatilom + svakakvim ulošcima. Bolje čuva motor od čestica prašine, a samim tim smanjuje i "razaranje" motornog ulja. Na duge staze takođe smanjuju potrošnju goriva jer u komoru za sagorevanje dospeva čistiji vazduh te sagorevanje može biti potpunije (na kvalitet goriva ne možemo uticati, ali na kvalitet vazduha svakako). Ja Vam mogu pomoći sa potrebnim proračunom i izborom odgovarajućeg filtera iz kataloga, ako se budete odlučili na ovaj korak.

Hvala G.Panonstib :ppozdrav:
Ciro kao sto je G.Atila M napisao je najbolje.Ja sam kupio u Pozarevcu u prodavnici delova za ursuza i zetora.Kostao je 700din.Uz male prepravke je legao kao pesnica na oko.

Ne znam za te uloške gde šta i kako ali Vam svakako toplo preporučujem da pređete na suve filtere iz prostog razloga što mnogo bolje prečišćavaju vazduh od svih tih filtera sa uljnim kupatilom + svakakvim ulošcima. Bolje čuva motor od čestica prašine, a samim tim smanjuje i "razaranje" motornog ulja. Na duge staze takođe smanjuju potrošnju goriva jer u komoru za sagorevanje dospeva čistiji vazduh te sagorevanje može biti potpunije (na kvalitet goriva ne možemo uticati, ali na kvalitet vazduha svakako). Ja Vam mogu pomoći sa potrebnim proračunom i izborom odgovarajućeg filtera iz kataloga, ako se budete odlučili na ovaj korak.

Svidja mi se ideja svakako ali gde da nadjem kuciste za suvi filter???? Upitanju je motor Perkins sa 6 klipa.... Svakako da je bolje suvi ako ne zbog neceg drugog onda zbog odrzavanja samo izvucem ulozak i stavim nov... Ali problem mi je gde to da nabavim????

Moracu da vidim to da sredim... Verovatno cu da vozim jos ove sezone ovako a za Suncokret ide zamena...

Jučerašnja isporuka delova:
ssl22021.jpg
ssl22022.jpg
ssl22023.jpg

- - - - - - - - - -

Jučerašnji teren u Sremu:
ssl22024.jpg
ssl22025.jpg
ssl22026.jpg
ssl22035.jpg
ssl22037.jpg
ssl22038.jpg
ssl22039.jpg
ssl22040.jpg
ssl22041.jpg
ssl22042.jpg

Da neko ne pomisli da u Švajcarsk(u)oj nema fušeraja i belaja.Juče usled završnih radova za predstojeću
sezonu glavni majstor i pilot je štelovao korpu po savetima g Panonstiba na 13-3. Dok je majstor vršio precizna merenja i pomeranje ručice direktor je okretao remenicu u smeru skazaljke na satu i obrnuto ,rezultat sve je stalo i ni makac . Usled brze intervencije majstor je izvukao jedan sekač koji je zaboravljen u dalekoj zemlji Švajcarskoj i na direktorovu radost bio je u mirovini cele jesenje sezone:osmeh:, moralo se nazdraviti povodom sretnog završetka.

Generalna proba pred predstojeće radove.

Nije to fušeraj nego je to alat za reperno podešavanje korpe koji tamo stoji i ne smeta dok kombajn radi, a ko je Vas terao da vršalicu pogonite ručno. Da ste je pogonili pomoću motora on bi i dalje tamo stajao i niko ne bi znao za njega.

Nikakva potencijalna opasnotst to nije ipak je to iz Švajcarske, a tamo je sve prva liga.Treba da ste ponosni što ste dobili tako kvalitetan alat iz Švice.

Да ли је неко имао проблема са ручицама за укључивање хедера и вршалице? Да будем прецизнији, ручице само искоче у току рада. Најчешће искочи ручица за укучивање хедера у погон, али дешава се да искоче и обе у исто време. Ради се о Доминатору 96. Јуче нас баш намучило то искакање ручица.

Хвала унапред на одговору.

Nazad
Vrh