Claas

Sinisa ugradjivao se grafitni lezaj i na Alfu,Saab,mercedes,audi...
Saab mi je totalno nepoznat ali ostale marke..... Jbg ne sećam se da neki ima grafitni ležaj.... Možda neki stariji modeli od 80-te.... Aj mi pusti pp koji su to modeli baš me zanima. Ostale verovatno ne zanima i znam da nije tema pa se ujedno i izvinjavam na O.T-u. Hvala!

dali neko moze da mi objasni kako se steluje korpa na clasu 88 i u kojem polozaju treba da stoje one rucice u kabini?

Znam ja, ali pošto to verovatno ne interesuje ostale, pišite mi na PP. To je danas nova moda.

Ma šalim se. Velika ručica u treću rupu od gore, mala ručica u poziciju E. Rastojanje između treće poprečne šine na korpi (na ulazu) i šine bubnja 13 mm. Rastojanje između treće poprečne šine na korpi (na izlazu) i šine bubnja 3 mm.

Znam ja, ali pošto to verovatno ne interesuje ostale, pišite mi na PP. To je danas nova moda.

Ma šalim se. Velika ručica u treću rupu od gore, mala ručica u poziciju E. Rastojanje između treće poprečne šine na korpi (na ulazu) i šine bubnja 13 mm. Rastojanje između treće poprečne šine na korpi (na izlazu) i šine bubnja 3 mm.

hvala nastelovali smo korpu sad cekamo zetvu

To je osnovno podešavanje korpe kod Dominatora i ono se uvek radi po tim merama i u tim pozicijama ručica (za žitnu varijantu. O kukuruznoj varijanti otom potom). Nakon toga kombajner ručicom bira odgovarajuće veličine ulaza/izlaza u zavisnosti od stanja useva.

Gospodine @Attila M.
Nije u redu da budete besni na forumu samo strpljivo i polako.

Jučerašnji rad na nekim kombajnima:
ssl22052.jpg
ssl22053.jpg
ssl22054.jpg
ssl22055.jpg
ssl22056.jpg

Nisam besan, Gospodine @Panonstib, daleko bilo. Samo naglašavam neke stvari da kasnije ne bi bilo nedoumica u vezi šta, kako i zbog čega to tako. :)

Na CLAAS-u Mercatoru mi se dešava da ostane pokoje zrno u slami na klasu..Korpu u kabini ne mogu bolje steč pošto se onda čuje neko struganje..

E sad koji bi moguči razlozi bili zašto mi ostaje zrno na klasu u slami??

Да ли је неко имао проблема са ручицама за укључивање хедера и вршалице? Да будем прецизнији, ручице само искоче у току рада. Најчешће искочи ручица за укучивање хедера у погон, али дешава се да искоче и обе у исто време. Ради се о Доминатору 96. Јуче нас баш намучило то искакање ручица.

Хвала унапред на одговору.

Са овим се нико од мајстора није сусретао :sta:

jel to 88 dominator

- - - - - - - - - -

lepo vam je rekao @panonstib da nije lepo da budete besni,a vi opet,vecito nezadovoljan.......

Svašta od Vas, draga sekretarice! :) Elem, možete danas ranije da odete kući, pošto mi Vaše usluge neće biti potrebne. Idite odspavajte malo jer ste očigledno umorni s obzirom da ponovo pravite cirkus od teme sa Vašim beskorisnim postovima. :) Nije Vama lako... :)

Na CLAAS-u Mercatoru mi se dešava da ostane pokoje zrno u slami na klasu..Korpu u kabini ne mogu bolje steč pošto se onda čuje neko struganje..

E sad koji bi moguči razlozi bili zašto mi ostaje zrno na klasu u slami??
Povecaj mu okretaje bubnja kod mene je korpa na trečoj rupi odozgo okretaji uvijek na 1000 max 1100 nikad mi vise nije trebalo u zreloj pšenici !

- - - - - - - - - -

Danas skoro na njivu ošo al je kiša bila brža od mene, evo jedna slika, utjeran nazad i jos sve jednom detaljno pregledano detgnito ako Bog da sutra probat ! :D
m998k0.jpg

Jučerašnji rad na kombajnu južno od Beograda.Radilo se oko senzora broja obrtaja motora i bubnja i oko ručice za podešavanje broja obrtaja ventilatora:
ssl22064.jpg

S-46 proradio ipak je bil ono sito u boš pumpi jos jednom hvala članovima koji su pomogli pokosili jutro jedno navršili 30m sa hktolitrom 80,2 i kiša nas oterala padalo 5 minuta đaba kad je pokislo i to svi oko mene vrsi a oblak iznad druge njive gde sam počeo sutra nastavljamo polako !

LJUDI HITNO MI TREBAJU KARAKTERISTIKE BOLJKE MANE PREDNOSTI Sutra idem da gledam CLASS CONSUL Za male pare I nije mnogo vro oko 20 h za 5 god znam posto je iz sela pa me zanima NA sta da obratim paznju hvala

- - - - - - - - - -

inace je oko 1980 god

Nazad
Vrh