Claas

Molim pomoc greje mi se motor perkins na dominatoru,hladnjak cist,sipan antifriz,merena kompresija,ne trosi ulje,radjena pvp, dizne...

Ok,kada sam usuo antifriz uradio jecam jedva,zbog temperature vidim da je dosta prljav,dobio je boju od rdje,da li da ga menjam:ppozdrav:

Ne moraš antifriz menjati možeš ga procediti i vratiti ako je nov,al pre vraćanja antifriza treba dobro ispirati sistem sa dve-tri vode a sledećom prilikom hladnjak bi bilo poželjno skinuti dole i pročistiti iznutra ili ga zamenuti s novim ako je tako kako kažeš.:ppozdrav:

Nemoj vodom da ispiras hladnjak, to nije dobro. Imas sredstva za ispiranje hladnjaka koja se sipaju u antifriz. Bolje baci taj antifriz sto ti je vec prljav nego da sipas vodu u sistem.

Nemam sada vremena skidati hladnjak,probacu ga isprati,a i ona resetka sto se vrti stalno ima pleve na sebi ne znam koja joj je svrha sto se okrece ako i dalje ostaje prljava:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Moze li da se pojasni,resetka se vrti sta skida prljavstinu:sta:

- - - - - - - - - -

Moze li da se pojasni,resetka se vrti sta skida prljavstinu:sta:

Hvala na odgovorima do sada,ali imam jos pitanja:osmeh:kako izgleda i gde treba da stoji da li je neko u ovoj temi vec stavio sliku

Pred pocetak sezone malo prekontolisan kombajn ,i uradjene neke sitnice.U pitanju je kombajn Claas Corsar.Evo par slika.Lamela nova u Almexu kosta 15500din ili oko 140e ja sam mojoj zamenio ferode i ukupan trosak 1200din ili 11e.
18062013112.jpg

18062013113.jpg

Grafitni druk lezaj u Almexu orginal 100e!!!Uz malo guglanja i pretrazivanja pronasao sam zamenu i umesto grafita je kao na novim automobilima lezaj.Lezaj je renomiranog sveckog proizvodjaca INA a, placen je verovali ili ne 3 puta jeftinije 3200 din ili 29e.
Ovo je stari grafitni druk lezaj.
22062013116.jpg
Ovo je nov lezaj.
22062013119.jpg

Grafitni ležaj na autu je jedino imao Moskvič 2140 i mislim da je imala Chrysler Simca 1301-1501. Ali naravno da je ležaj mnoooogo bolje rešenje! Cvejo aj pusti mi pp od čega si nabudžio ležaj.

Jesu li ovo neki novi momenti na forumu? Od sada valjda svako treba da piše postove tipa: "Ja znam NEŠTO! Ako vas interesuje šta je to, pišite mi na PP".

Mogli ste odmah da napišete o čemu je reč, kao što su i drugi u ovoj temi nesebično delili svoje znanje bez da vas nateraju da im "dolazite na noge" po odgovor.

Grafitni ležaj na autu je jedino imao Moskvič 2140 i mislim da je imala Chrysler Simca 1301-1501. Ali naravno da je ležaj mnoooogo bolje rešenje! Cvejo aj pusti mi pp od čega si nabudžio ležaj.
Sinisa ugradjivao se grafitni lezaj i na Alfu,Saab,mercedes,audi...
Jesu li ovo neki novi momenti na forumu? Od sada valjda svako treba da piše postove tipa: "Ja znam NEŠTO! Ako vas interesuje šta je to, pišite mi na PP".

Mogli ste odmah da napišete o čemu je reč, kao što su i drugi u ovoj temi nesebično delili svoje znanje bez da vas nateraju da im "dolazite na noge" po odgovor.
Nisam hteo da napisem javno jer mnoge to i ne interesuje kog interesuje javice mi se na pp i ne vidim problem.Ako ima vise zainteresovanih napisacu javno ,i to ne predstavlja nikakav problem.

NEznam dal je lezaj isti kao na Mercator ali sam ja bio primoran da kupim taj grafitni lezaj jer nisam nasao od niceg tada... Ali cena je bila 5000din secam se kao da sam ga juce kupio.. Isto u Almex je kupljen orginal a lamelu sam i ja remontovao.. Ali nije na odmet da znam i ja od cega je lezaj ako moze????

Nazad
Vrh