Claas

...

Puno pitanja ,znam da dosađujem.Izvinjavm se ako smetam.Hvala na razumevanju.

Još kad bi Claas proizvodio svoje remenje u standardnim veličinama pa da mogu tako lako da se nađu zamene, i još kad bi ovi na vašaru znali da čitaju kataloge... Da li su Vas uopšte pitali koji je serijski broj Vašeg kombajna? Bez toga nemojte ni počinjati da čitate katalog. Koliko sam shvatio, Vi imate Dominator 85 (ispravite me ako grešim) i u katalogu za remen varijatora bubnja postoje dva tipa remena pod pozicionim brojem 26. Jedan ima kataloški broj 629 035.0 (on je za kombajne sa serijskim brojem od 86004645 pa nadalje). Drugi ima kataloški broj 629 580.0 (on je za kombajne sa serijskim brojem od 86002435 do 86004644).

Oni su Vama verovatno iščitali prvi remen koji su videli pod pozicionim brojem 26. Dakle 629035.0 njemu zaista odgovara taj remen koji ste uslikali a na kojem piše 176475.0 kao što se vidi na ovom linku: http://webshop.keletagro.hu/64_claas-alkatreszek/claas-ekszij-629035=176475_id10702?lang=en
Za drugi remen (629580.0) takođe postoji ponuda na istom tom sajtu: http://webshop.keletagro.hu/claas-variator-belt-629580_id10733 I vidimo da je ovaj drugi za 100 evra jeftiniji. Ja nemam tačne mere od njih, ali sudeći samo po ceni, vidi se da ima razlike među njima. Isto tako može da bude razlika i između remenja varijatora vožnje.Ali da ne filozofiramo! Proverite na pločici koji je serijski broj Vašeg kombajna, pa se onda obratite gospodinu Panonstibu. Za njega sam siguran da nabavlja samo original robu jer sam svojim očima video pošiljke koje mu pristižu.

Poslednja izmena:
Meni je Gospodin Panonstib jos kad sam kupio mercatora poslo silku na kojoj je mercator i svaki remen oznacen i pise koji je broj remena, i to mi je pomoglo dok nisma imo to nosio sam remenje pa ovaj mjeri pa mi uvijek proda il veci il manji.

Nisu ni Nemci sisali vesla. Oni gledaju da zaštite svoj interes. Za svaki tip mašine treba obezbediti rezervne delove za narednih 15-20 godina. Ipak je to fabrici poveći trošak! I zašto bi onda pravili takve delove koji bi se mogli kupiti i od konkurencije, a njima da ti isti delovi stoje na lageru vo vjeki vjekova? Nema mesta za mnogo improvizacije kod Claas-a, nego se naruči original deo i kraj. Zato se ovi kombajni ne kupuju sela radi, već samo ako sigurno mogu odraditi toliko posla tokom sezone da mogu zaraditi za svoje održavanje (što naspram Zmaja nije nimalo jeftino).

Ja govorim o delovima kao što su ležajevi, remenja, filteri itd. To sve mora da bude kvalitetno, a zašto, već je spominjano u ovoj temi. A u ostalom, ni ti iz Ade Vam neće napraviti ceo kombajn deo po deo.

Nekad se isplati inprovizovati.Pretprošle godine kod prijatelja na kombajnu(jest da je tema Claas,ali ću vam ispričati neke stvari),za dve remenice od doba(pojeli se iznutra žljebovi gde se zakače jedan za drugi i kidao mu novo remenje dva-tri puta).Pitao za nove dve remenice,kaže dobro što je sedeo u originalu koštaju obe 4000 evra. Kvar je otklonjen uz pomoć jedno nedeljne kiše kod ovdašnjih improvizatora za desetinu para.Drugo što mu se dešavalo lomio osovinu slamotresa isto dva-tri puta,a on da kombajn ne stoji dugo,gas za Mađarsku i novo original(svaki lom 1200 evra i put za Mađarsku i cimanje na granici itd.).Kad mu je zadnji put polomio osovinu slamotresa nije više uzimao original,nego nađe od ĐĐ dve osovine za 300 evra obe i ugradi te i od tog dana kombajn ide i ne lomi više osovinu nit kida remenje na dobu.A naj interesantnije bilo jednom prilikom otišli na jedan plac gde stoje tri kombajna ista marka i model ko njegov i mi ih zagledamo levo-desno i ispod repa kad ono na svakom već menjane zadnje osovine slamotresa.Znači da ni original više nije kvaliteta ko nekad.:ppozdrav:

P.S. Kombajn o kojim sam pisao nije marke Claas al je zapadni.

To namensko remenje ima cenu da boli glava ali je jedno sigurno da kupovinom takvog remena nema da zebete.

Apsolutno se slazem Sa Maticem,barem za remenje,ako nista drugo...originalan remen je duplo skuplji za nas kombajn od takodje kvalitetnog remena poznate marke,ali trajanje mu je jedna godina,dok origigi radi li radi...nesto postoji.

Kupovao sam i ja tako kao satro oridjinale,kad ono prc,kupio baca Kineza Tempo-belt,ide i danas,ni nalepnica mu se nije ogulila,a cena jedno 3x manje,tako da...

Nešto od jučerašnjeg posla:
ssl21798.jpg
ssl21799.jpg
ssl21803.jpg
ssl21804.jpg

vidi se da je pregled trajao do duboko u noć.
Danas se putešestvije nastavile, ali na drugu stranu u jedno malo mesto koje ne verujem da ste i čuli da postoji, a u Banatu je.I ja sam ga tek sada video.
ssl21809.jpg
ssl21810.jpg
ssl21813.jpg
ssl21814.jpg
ssl21816.jpg

Znate i sami kako je u Sremu.Osim pregleda mora nešto i da se opravi da bi mogli da nastavimo.Nije da nismo primetili, ali mi ne ostavljamo ne dovršen posao.Ako treba radi se do zore.

g Panonstib vi ste se baš naradili ovog proleća.

Attila Hvala na odgovorima serijski broj kombajna je 86005535
Po tom podatku na njemu je original remen od varijatora bubnja.
Zamolio bih te da vidiš kataloški broj varijatora vožnje jer na njemu nemam nikakvu oznaku:sta:

Zvao sam danas Almex toliko su ažurni da su odneli katalog na kopiranje( čudi me da nemaju katalog u elektronskom obliku) i nisu stigli da ga donesu.
Nadaju se da će sutra neko stići da ode do grada( jako im je daleko) pa da zovem posle 10 sati. Nadam se da neki Crepajc čita ovo.

p.s. U vašarskom katalogu je remen bubnja pozicioniran pod brojem 20 a vožnje 12 ,:ppozdrav:

Te letve grla možeš kupiti original kod dobavljača rezervnih dijelova za claasa, ja sam na mercatoru kupovo letve od ĐĐ 1620 kombajna dobio sam ih ispod ruke i evo vec 3. sezona bez problema radi moro sam ih skratit i rupe nove izbušit.

Koliko bi kostali nozevi za bubanj (valjda se tako kaze) za Claas Mercator??? Sirina je 125cm i gde se mogu naci???

Nazad
Vrh