Claas

Ma i kod mene ima mazalica... Sutra cu da skinem komplet tu sajli pa da je proverim da vidim dal se lako pomera (rukom) a ako ne moracu da je razradim nekako... Nisam mislio da to moze da bude do sajle.. A ako ipak nije do sajle sta mislis sta moze biti??? Jer tesko kvacilo kod tebe??? Recimo jer mozes rukom da ga pritisnes????
Dole je lako,dete moze potisnuti dok gore je tvrdje.Bas iz tog navedenog razloga.Prljavstina i mast su zalepili u panciru.Mene je to mrzelo da skidam prosle sezone jer sam bio bas na pragu a ove godine mozda proverim.

Kad bi mogao otprilike da mi kazes koliko je tesko potisnuto dole na samom menjacu???? Ne verujem da moze da bude neki kvar u menjacu???? :sta:

Kad bi mogao otprilike da mi kazes koliko je tesko potisnuto dole na samom menjacu???? Ne verujem da moze da bude neki kvar u menjacu???? :sta:
Ma sta se brines opusti se.Nema to veze sa menjacom nego do korpe.Moj je manji kombajn od tvog pa je samim tim manja i lamela i mekse kvacilo.Samo ti proveri sajlu i ne brini/Ako zadire sipaj malo naftu u nju i povlaci je napred nazad da se razradi.

Mo nisam mislio konkretno na menjac nego na korpu ruzno sam se izrazio.. Ali sta to moze da bude u korpi... Ja sam uporedio kvacilo sa Mercatorom 50.. Mozda je kod njega lakse kvacilo sto ti kazes zbog manje korpe??? Sutra cu da skinem sajlu pa javljam sta se desava... Hvala na savetu.. :ppozdrav: Uzgred koj Mercator imas ti????

Mo nisam mislio konkretno na menjac nego na korpu ruzno sam se izrazio.. Ali sta to moze da bude u korpi... Ja sam uporedio kvacilo sa Mercatorom 50.. Mozda je kod njega lakse kvacilo sto ti kazes zbog manje korpe??? Sutra cu da skinem sajlu pa javljam sta se desava... Hvala na savetu.. :ppozdrav: Uzgred koj Mercator imas ti????
Nema na cemu.Nemam ja Mercator nego Corsar,slicno Consulu.:ppozdrav:

Ja sam mislio da imas Mercator... Nisam se sretao sa takvim kombajnem kao toj... Kako si zadovoljan sa njim?? Koliki je heder,bunker??? Kako si zadovoljan sa njim???

Pre nekoliko dana sam uporedjivao moj Clas Mercator sa jos jednim Mercatorom,iznenadio sam se kako je kod njega meko kvacilo!!!!!!! A kod mene treba bas muski da se zgazi!! To me jako zamara zna li neko u cemu je stos i jer moze to nekako da se sredi ili ne??? Jer imao neko taj problem???
Na mom Mercatoru je isto lagan kuplung,onak samo stavim nogu gore i več kuplung propadne,nakon cijelog dana rada s njim na nozi na osjetim ni najmanje opterečenje,kao da nisam nista radio..:osmeh:

Na mom Mercatoru je isto lagan kuplung,onak samo stavim nogu gore i več kuplung propadne,nakon cijelog dana rada s njim na nozi na osjetim ni najmanje opterečenje,kao da nisam nista radio..:osmeh:

E da dodjes jedan dan da vozis moj Mercator posle kad bi seo u tvoj ja mislim da bi nogom prosao kroz lim...!!! :haha: Ne bas me iritira to moram srediti ali neznam 100% sta mu je,sutra cu da pogledam sajlu u kakvom je stanju pa posle cemo videti,kombajn je tako i dosao kod mene imao je tesko kvacilo...

Ciro probaj da nadjes nekog bajkera u blizini,postoji jedan dodatak za sprejeve za podmazivanje sajli ...nije isto ali na mom suzukiju je kvacilo bilo tvrdo a posle podmazivanja moze jednim pstom da se stisne...a ipak kombajn radi u mnoogo vecoj prasini pa je moguce da je prasina prodrla u unutrasnjost buzira

A kazi mi sta je to neki sprej za ciscenje sajli??? Pa nije problem kupicu ja to ali neznam kako se zove???? Hvala svima koji pokusavaju da mi pomognu... :ppozdrav:

da on je i za ciscenje i podmazivanje,u principu je najslicniji kao WD-40...sad cu probati da nadjem neki link da vidis o cemu je rec,taj ajd da kazem mehanizam moze da se namesti na bilo koji sprej sa cevcicom...

A sta mislite o tome da ja sutra skinem sajlu i da je lepo smotam u krug i da je potopim neko vreme u naftu ili u benzin ??? Sta mislite o tome????

šipka se popusta i steze, znaci jednostavno kod mjenjaca s ljeve strane kombajna kad gledas od naprijed imas tu sipku probaj popustit mislim da onda bude mekše jedino to moze bit nista drugo moje je bilo jako tvrdo i tako sam rjesio

šipka se popusta i steze, znaci jednostavno kod mjenjaca s ljeve strane kombajna kad gledas od naprijed imas tu sipku probaj popustit mislim da onda bude mekše jedino to moze bit nista drugo moje je bilo jako tvrdo i tako sam rjesio

Pogledacu sutra ali ne bi bilo lose da mi naslikas sutra ako mozes...

- - - - - - - - - -

evo jednog snimka,obrati paznju 4:00min snimka
http://www.youtube.com/watch?v=RVcu0k38JoQ
a neznam koliko ce nafta i benzin da to razrade tako u fiksnom polozaju...bolje je da se sajla pomera kroz buzir da bi to djubre isterao napolje

Nikad nisam video nista slicno... Videcu sta mi je ciniti ili nova sajla...

a da li ta sipka ima veze sa stelovanjem visine kvacila?
...........
u svakom slucaju ces probati prvo sajlu,pa ako ona ide lako trazi dalje...a mozes i da napravis od neke plasticne flase ''uredjaj'' za podmazivanje sajle :)

Da ima meni je bilo tvrdo kvacilo to ide diretk sa kvacila na mjenjac ona potiskuje u mjenjacu
I gdje je ta sajla na kvacilu, znam kombajn u dusu nema tamo sajele jedino na rucnoj kocnici :sta:

Nazad
Vrh