Claas

Imam jedan problem na Claas Mercator , problem je sledeci uradio sam kocnice znaci promenio sam apsolutno sve... Glavne kocione cilindre pomocne kocione,dole sam promenio obloge,i obloge na rucnoj kocnici,ismirglao dobose sve sam doveo u red super.. Sad mi se desava da kombajn previse jako koci,cim pipnem papucice on izuzetno jako koci,i trese se ceo kombajn od kocenja.. (nemogu da objasnim koj zvuk stvara pri kocenju kao da vuces gvozdenu sipku po betonu).. Sta bi mogao da uradim da se to ne cuje??? Hvala... :ppozdrav:

pust da se razrade pa ces videti zvuk ce nestati ako si sve dobro sklopio, jedin ako se trese onda su dobosi ovalni, i otpusti ih malo vise

Ma dobosi su novi nisu ovlni ni slucajno... Ali tako je bilo cele sezone i ne prestaje??? Ne smem ni da prikocim jace otpasce nesto.. :haha:

Pa neznam jer mi papuca dosta propadne pa tek hvata ali zato kad uhvati nedaj boze.... Razbicu soferku glavom... :haha: Videcu to malo da popustim (mislim na pakne) a da dostelujem gore na papucama.. Sta mislite???

- - - - - - - - - -

I jos nesto,kada okrecem volan ona rucka za spustanje hedera za vitlo i ostalo,ta rucica se trese ali samo kad okrecem volan.. Ne smeta mi ali zasto dolazi do toga??? Kombajn je tako dosao kod mene i neznam kako je kod vas ali kod mene ta ruckica ima poseban zljeb gde se ostavlja kad se ne koristi nemoze bilo gde da se ostavi kao kod nekih Mercatora????

Pa tako svi razmisljamo na pocetku (bar sam ja tako raszmisljao) da kupim neki manji jer nemam mnogo na pocetku 4-5 hektara svoje pa da uzmem manji kombajn i onda me posavetovao jedan prijatelj da ipak uzmem veci jer sa kupovinom kombajna siris povrsinu pod zitaricama. Tako sam ja sa 5h stigao na 25h i plus jos tri puta tolko pokosim usluzno.. Zato bolje razmisli... Meni je ovo ipak previse za tako mali kombajn,ma koliko bio ocuvan...

Kad sam ja isao u potrznju kombajna i medju ostalog sam imo priliku da pogledam i compact 30 i 25 i iznenadio sam se kako je to malen kombajn,.ali ovaj sa oglasa mislim da ima prezestoku cijenu,i da slazem se sa cira92 oko razmisljanja za veci kombajn i povrsine za zetvu,ali opet treba paziti da se ne kupi neki bas veliki sa kojim ne mos doc do njive zbog gabarita

Naravno da treba uzeti u obzir i kakvi su putevi tereni i sve ali ipak treba uzeti malo veci kombajn.. (moje misljenje).. Za 6500 je kod mene u selu kupljen Mercator 50 sa seckom kombajn boli glava kako je ocuvan,perfektan kosa 2.5 super kombajn..

Mislim da je kombajn sa ederom od 2,5 pa i do 3m naj univerzalniji i mislim da moze svugdje proci i raditi,kod mene su bas male parcele i losi puteljci ali i ovaj od 3 m ederom bi mogo da se provuce,malo se strpiti tih 10-15 dana sa laganom voznjom jer nije to traktor pa da ga ganjas svaki dan,e tad bi drugacije bilo

компакт25 је имао мој комшија радио је једну сезону и продао га мали комбајн мали учинак, и то што је радио скидао је само клас.

Pre nekoliko dana sam uporedjivao moj Clas Mercator sa jos jednim Mercatorom,iznenadio sam se kako je kod njega meko kvacilo!!!!!!! A kod mene treba bas muski da se zgazi!! To me jako zamara zna li neko u cemu je stos i jer moze to nekako da se sredi ili ne??? Jer imao neko taj problem???

Pre nekoliko dana sam uporedjivao moj Clas Mercator sa jos jednim Mercatorom,iznenadio sam se kako je kod njega meko kvacilo!!!!!!! A kod mene treba bas muski da se zgazi!! To me jako zamara zna li neko u cemu je stos i jer moze to nekako da se sredi ili ne??? Jer imao neko taj problem???
Da li ti ide preko sajle?Ako ide mozda je sajla negde popustila u panciru pa zakacinje.

Ide preko sajle... Vidis ja sam na licu mesta dole probao sa drskom od cekica i lepo se odvaja pomocu drske od cekica.. Ali gore na papucici je propast koliko je tesko,ceo dan noga otpadne... Sutra cu da skinem sajlu sa poluge pa da pokusam da zgazim kvacilo ako zapinje i tad znacu u cemu je problem... Ako bude zapinjalo bez opterecenja???? :sta:

Ide preko sajle... Vidis ja sam na licu mesta dole probao sa drskom od cekica i lepo se odvaja pomocu drske od cekica.. Ali gore na papucici je propast koliko je tesko,ceo dan noga otpadne... Sutra cu da skinem sajlu sa poluge pa da pokusam da zgazim kvacilo ako zapinje i tad znacu u cemu je problem... Ako bude zapinjalo bez opterecenja???? :sta:
Mozda se razlokala osovina papace kvacila pa zadire negde.Kod mene ima sajla i na sajli fabricki mazalica ali kad sam podmazivao toliko je bila zapekla od prasine da je mast pocepala pancir na jednom mestu.

Ma i kod mene ima mazalica... Sutra cu da skinem komplet tu sajli pa da je proverim da vidim dal se lako pomera (rukom) a ako ne moracu da je razradim nekako... Nisam mislio da to moze da bude do sajle.. A ako ipak nije do sajle sta mislis sta moze biti??? Jer tesko kvacilo kod tebe??? Recimo jer mozes rukom da ga pritisnes????

Nazad
Vrh