Claas

Uf sad sta su im mane ne bi bas znao jer za 5 godina koliko ga imam nisam nista nesto mnogo strasno promenio.. Sem naravno ulja i svih filtera,jednu kosu mojom greskom.sve lezajeve prve godine i posle toga apsolutno nista... Na mom je naj veca mana sto nema kabinu ali do leta i to cu da sredim..

Šta je razlika između Dominatora 108s i 106 jer me jedan ubeđuje da je na oba kombajna ista vršilica sve isto i kapacitet, jedino je razlika u kabini i 108s ima više elektronike

Nije moguće da je proizveden 1987 nego da je kupljen sa nekog lagera te godine jer je proizvodnja prestala 1985.Cene ne poznajem jer ih ne pratim.

Ja se slabo razumem u kombajne ali znajući da se za te pare može uvesti kombajn(dominator) sa istom opremom i skoro 8 godina mlađi mislim da je puno.

Dominatore 105 u Madarskoj mozes naci vec od 2,5 ,3hiljade eurica sa zitnim hederom i za 2 hiljade sestoredni kukuruzni adapter a 106 ice od 8 pa nagore zavisi od stanja .

Sve zavisi na šta naletiš.
Nisam ni ja neki poznavaoc al ajde da probam.
Ja sam 85 platio 4000 eura u ch.
prevoz me koštao 3800 e
Porez i carina cc 1500 e.
špediter 200+ čast
ukupno 9500 imam povraća PDV-a cc 1000 eura.(ti računaj i taj trošak) suma 8500 eura
treba mi još kabina+sečka+kukuruzni adapter i prateća oprema. ne znam kako se kreću cene ali mislim da će me izaći sve to oko 5000-6000 eura.
Trebam sledeće sezone ubaciti u njega novo remenj i neke hidrulične cilindre zameniti-remontovati cc 1000 eura.
Znači 15000-16000 hiljada eura. Pa ti vidi da li ti se isplati cimati.
Zavisi od stanja kombajna,moj je odma ušao u žetvu i odradio oko 70 jutara.
Ako je u redu i nema nekih ulaganja mislim da je realna cena.

- - - - - - - - - -

Mihaločka ubaci neki sajt iz Mađarske .
Ja bi adapter u pristojnom stanju odma platio 2000 eura.
Zadnju ponudu sam imao Kapelo sa tarupom u odličnom stanju 4 reda 6000 eura.
Malo jaka cena.
Ubaciću slike kad dođem sa slave ako nekom zatreba.

talianu i da li mislis da si pogresio sto si tako uradio...da li bi opet tako uvozio ili bi kupio za kes gotov kombajn ovde..npr za tu konacnu sumu si mogao uzeti kombajn ovde i to dobar...ja bi npr uzeo zmaj 171 ili 143 sa oba adaptera i ostalo bi mi..

Pravo da ti kažem ne mislim da sam pogrešio iz par razloga.
Meni odgovara i ovakav kakav je pošto kukuruz uglavnom berem a nešto što pretekne platim, max 10 jutara.
Pšenicu,soju i suncokret odradim i to mi je dosta.U jedno sam bio siguran da me prodavc nije hteo zeznuti i uvaliti mi neki krš zato sam ga i uzeo.
kod nas obično uvoze i moraju i trgovci nešto zaraditi i sve se svodi ko će koga za**ti.
U svakom slučaju svako treba tri puta razmisliti šta mu je prioritet i koji mu posao odrađuje.
Ja ne radim uslužno( po par jutara samo) tako da mi je bilo najbitnije da ga imam na raspolaganju kad mi treba da ne čekam kombajn.

talianu slazem se,najbitnije je imati kombajn za sebe da ne mislis i ne cekas kad ce se neko smilovati da dodje a kisa samo sto nije...iako nije bas jednostavno sve izganjati kad uvozis nesto,puno tu ima cimanja...a inace clasovi koimbajni su i ovde kod mene na dobrom glasu,samo cena delova nije mala...uglavnom svako gleda kako mi je lakse:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

mihalyocska koliko je eura npr 100 000 florinti,da mogu da skontam ove cene..:D

Nazad
Vrh