Claas

nema secku jbg, mozes naknadno ugraditi , ja sam probao nesto sa tarupom , nije islo bas najbolje i nikako da uhvatim vremena da to odradim do kraja , za roto secke 3 glave su mi trazili oko 1000e bez ugradnje...
evo jedan video od ove godine...

[video]http://s232.beta.photobucket.com/user/stdeyan/media/claasvid.mp4.html[/video]

kakav je kombajn Claas dominator 88 sl sa perkins motorom i kako se krece njegova cijena god 1991,1992 god?

dali kukuruzna korpa i blinde od clasa 96 pase na clasa 88sl?

Korpe su iste, a ima male razlike u blindama, ali može da se prilagodi na 88.

- - - - - - - - - -

kakav je kombajn Claas dominator 88 sl sa perkins motorom i kako se krece njegova cijena god 1991,1992 god?

Kombajn je dobar i sa Perkinsovim motorom, 5 slamotresa, bubanj širine 1320 mm i prečnika 450 mm sa šest šina (3 leve i 3 desne).Ako ga kupujete i za rad u kukuruzu obratite pažnju da ima menjač bubnja jer su mu tada brojevi obrtaja bubnja u prvom stepenu 650-1500, a u drugom od 280-650 o/min.Ako uzimate bez menjača onda se ovo reguliše pomoću lančanika kao kod Zmaja.
Površina slamotresa 5,15 m kvadratnih, površina sita 4,25 m kvadratnih.
Motori na ovom modelu su uglavnom bili Perkins 1006.6 T.Snaga se kreće u zavisnosti od modela Claasic 124 ks do 162 ks kod MAXI modela.
Cene zavise od uvoznika i dosta su različite, a možete se orijentaciono informisati na stranim sajtovima koji prodaju kombajne.

2s0e2q8.jpg
[/IMG] jer to ta rucica ? pre neki dan sam uzeo claasa 88sl pa neznam zasta sluzi

- - - - - - - - - -

i zasto nema mazalica na drvenim lezajevima na slamotresima ?:sta:

koje je god kombajn sto ste kupili,koliko je bio e u ako moze koja slika?gdje ste ga kupili?

- - - - - - - - - -

jel moze mjenjac obrtaja bubnja da se se kupi posebno i koliko se krece?

Moze al je jako skup...
@goran 1991
Pa nema zato sto se nemazu,to je presovani sper kuvan u lanenom ulju,pri temperaturi otpusta ulje i maze,a mazanje nije preporucljivo,jel se uvalja prasina u mast i napravi smirglu,pa oriba osovinu....objasnice ti strucno @Panonstib,ja ovako laicki.

10d9uzt.jpg
[/IMG]
koje je god kombajn sto ste kupili,koliko je bio e u ako moze koja slika?gdje ste ga kupili? kombajn je 1989 godiste kupio sam ga u Kovilju uvezen iz svajcarske ima 2500sati radi samo zito u jako lepom stanju je za to godiste i ima kosu od 4,5m

- - - - - - - - - -

jel moze mjenjac obrtaja bubnja da se se kupi posebno i koliko se krece?

- - - - - - - - - -

slika je iz oglasa jos ga nisam slikao kuci

2s0e2q8.jpg
[/IMG] jer to ta rucica ? pre neki dan sam uzeo claasa 88sl pa neznam zasta sluzi

- - - - - - - - - -

i zasto nema mazalica na drvenim lezajevima na slamotresima ?:sta:
Ta ručica ispod ručice hidrostatskog pogona je ručica hidrauličnog ventila kojim se menja broj obrtaja bubnja, a ona iza je ručna kočnica.Kod kombajna Claas nema mazalica na drvenim ležajevima slamotresa nego se uzima originalan drveni ležaj (koji nije ni malo jeftin) jer je originalni kuvan u ulju, a ne potopljen u ulje.Opširnije o ovome odgovor Vam je dao uvaženi član ovog foruma @nikola ilić.
Što se menjača tiče i na to ste dobili odgovor mogu samo da dodam da su lančanici kao jeftinija opcija bili oko 370.000 dinara +pdv..... .Na Vama je da se odlučite za koju ste opciju.

Ја када сам се распитивао, док сам био у набавци комбајна, добио сам савет да заобиђем 112. Како ми рекоше, велик је потрошач и није за мале парцеле. Није баш ни јефтин за одржавање. Исто нема сламотресе као и овај 114, али можда је са њим нешто другачије. Најбоље да ти Бојан одговори.

Poslednja izmena:
Zanima me dali neko moze da mi kaze nesto vise o claas medion 310 2001god.kaparisao sam ga cekam da mi stigne za 10tak dana hvala

Kombajn Medion 310 je naslednik kombajna Dominator 98 sl.Po izgledu se razlikuje po spoljnoj oplati koja je modernija i otvara se bočno ima noviji tim OM motora odnosno OM 906 LA sa 185 ks.Ovi motori imaju oko 500 kubnih centimetara više u odnosu na starije generacije motora i koncepcija motora je pumpa dizna što znači da poseduje šest pumpi visokog pritiska i elektronikom koja upravlja sa tim motorom.Ima 5 slamotresa, bubanj sa 6 šina, prečnik bubnja je 450mm a širina 1320 mm.Od elektronike može da ima bord kompijuter ili bez njega da bude, a standardno je svaki opremljen mernim instrumentima za merenje broja obrtaja glavnih osovina i ako odstupa od zadatog daje zvučni i svetlosni signal u kabini.Ima opcija i za kukuruz tada se isporučuje sa menjačem bubnja i sa uredjajem za grejanje kabine.Uglavnom su snabdeveni sa klima uredjajem i malim frižiderom za pivo.Svi imaju hidrostatski pogon.

Sve ste pitli samo niste rekli za koji kombajn.Ako je za onaj o kome sam pisao to je cena za originalne lančanike bez par vijaka i par ležajeva.

Nazad
Vrh