Claas

Samo jedna napomena, na ovom kombajnu nije aksijalni bubanj nego tangetacialni bubanj!

Jel interesuje nekog mozda trampa hedera za Claas Senator, Merkator, Protektor... Moj heder je 3m... ako ko ima siri a vise mu odgovara ovaj od 3m neka se javi na pp...
ili ako ko zna da ima na prodaju siri heder za pomenute kombajne...

Jel zna neko gde mogu da se nadju delovi za claasa merkator 50,moj drug je uzeo taj kombajn kod Ace iz Klenka...pa je ustanovio da mu je otisao neki zglob na spojnickoj i zajebao je zvono...pa bi da sve to remontuje ..brojevi moze i na pp! hvala

Danas kupljena secka za Senatora...:ppozdrav:
300e...
E sad da li ko od vas ima iskustva, secka je sa fiksnim nozevima, kakva je u radu u odnosu na letece nozeve?:sta:

Ti si super prosao meni jedan za secku za Mercatora trazi 750 evra.. To je previse... Odakle ces uzeti pogon za secku??? Kod mene na Mercatoru nema ni jedna slobodna remenica kad bi kupio secku neznam gde bi uzeo pogon za li neko???? :sta:

Pa kada bih ti rekao koliko srece imam sto se toga tice ne bi mi ni verovao...
Na kombajnu vec imam i pogon i spanere i kais... za montazu mi treba 15min...:osmeh::ppozdrav:
Ako dolazis do svilajnca javi se..:ppozdrav:

E blago tebi onda,ja nemam nista od toga sto si ti naveo.. Sumnjam da i moze secka da se namontira na moj kombajn.. Jer imas sliku da vidim koj clas je upitanju kod tebe???

Pa tamo nema ni jedne prazne remenice.. :sta: Jednom sam bas bio zagrejan da montiram secku ali gledajuci detaljno oko motora video sam da nema slobodnom mesta..

E blago tebi onda,ja nemam nista od toga sto si ti naveo.. Sumnjam da i moze secka da se namontira na moj kombajn.. Jer imas sliku da vidim koj clas je upitanju kod tebe???

Imam, ali nemam vremana sada da ubacim.. ubacicu sutra...
Mislim da moze i kod tebe da se ubaci, kada vidis slike bice ti jasnije..

Nema ni na zmaju ali se ubaci izmedju postojece pogonske remenice i zvona na motoru. Sa zvona se iseku ispupcenja odakle je pravljen odlivak i taman se upakuje remenica.

Molim te uslikaj bice mi jasnije.. Pa ako nekad odluim da montiram zna sta mi je ciniti.. Ali za sad mi je nepotrrebna.. (jer sam jedva izbalirao hektar slame za mene "Svu slamu mi ukrali iz svake njive" kao da je zlato)...

Ma polako i kod nas to pocinju od kad je udvostrucen broj kombajna.. Ali bas me briga ja cu da manem usluge i kosim samo meni i necu da se nerviram sa raznim...

Cira na mercatora kada kupis njegovu sjecku dobijes remenicu koja se zasarafi na onu remenicu gdje je onaj troredni remen sa motora sto pogoni vrsalicu na njemu imas rupe s navojem i ona se zašarafi i iza tih remenica dobijes jos 2 na osovini i onda ide španer tamo iza kod remenice lađe i ide na sečku ;)
Evo ti slika ovo je original od mercatora :D
20t5etx.jpg

Poslednja izmena:
Molio sam ga, koliko god novaca ne bih dao vise od 500€ jel vise ne vrijedi al neda nista, ma briga me, imam onaj razbacivac sjena razbacim i bude milina baš me briga :D

Nazad
Vrh