Claas

Eeee da mi je ova Botanika kao masine.
Inace jedan od profesora ima Claas Konzul pa smo o njemu diskutovali.

Claas DOMINATOR 98 SL MAXI sa gumama 23.1 - 30 - visina je 3820 mm
Claas DOMINATOR 108 SL MAXI sa gumama 24.5 - 32- visina je 3850 mm

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

Danas se vracam i uslikam jednog komsiju.Adapter je neki Talijanski na 75 cm i ide ko metak .Al sam odusevljen kako brije,zato sam i slikao.
2utlxs5.jpg

drugari , ako je negde neko video rasturenog claas consula , da se prodaje u delove, neka mi javi na PP , mozda na nekom otpadu ili tako nesto ,
potrebna mi je osovina bitera ,
hvala :ppozdrav:

Tesko da ces to ovde naci narocito na otpadu ,probaj na madarskim mada sumnjam i tamo da ima jer su to manji kombajni koji su bili u privatnim rukama i vise se cuvale nego u zadrugama , ili strugar ili novo da kupis isto ti preporucujem madarsku jer bice ti jeftinije da odes kupiti tamo nego da ga uzmes ovde jer ovi u almexu oderase kozu sa leda sa cenama .:ppozdrav:

Molio bih za malo pomoci,.
dakle u planu imam kupnju kombajna i to ce naj vjerovatnije biti claas ali neki stari manji modeli(compact,consul i sl)jer za vecim nemam potrebe a ni sredstava jer naj vece sijane i veoma rijedke povrine su 1ha sve su ostale 0,3-0,4-0,5 ha, tereni sa nagibom,.
e sad kako nikad nisam imao kombajn,pa ni vozio tako da o tome nista ne znam.,na sta bi uglavnom trebo da obratim paznju prilikom kupnje istih,.da kazem i to da u okolici nema nikog koga bi mogao i povesti sa sobom ko se u razumije u kombajne jer niko ih nema

Molio bih za malo pomoci,.
dakle u planu imam kupnju kombajna i to ce naj vjerovatnije biti claas ali neki stari manji modeli(compact,consul i sl)jer za vecim nemam potrebe a ni sredstava jer naj vece sijane i veoma rijedke povrine su 1ha sve su ostale 0,3-0,4-0,5 ha, tereni sa nagibom,.
e sad kako nikad nisam imao kombajn,pa ni vozio tako da o tome nista ne znam.,na sta bi uglavnom trebo da obratim paznju prilikom kupnje istih,.da kazem i to da u okolici nema nikog koga bi mogao i povesti sa sobom ko se u razumije u kombajne jer niko ih nema

Ja sam cuo da ti manji stariji Claasevi imaju problema sa onim zupcanicima sto pogone kombajn cesto se enaj manji na polu osovini okrnji,cuo sam jer sam prvo te zupcanike prodao sa mog conzula i to mi je rekao kupac da je nekoliko promenio... Pa pogledaj u kakvom je stanju motor,limarija,unutra oko sita,slamotresa da nisu lomljeni,pogledaj sve redom detaljno.. Ja sam imao Consula pa pitaj me ako mogu ja cu ti pomoci vrlo rado... :ppozdrav:

Pa jeste cijena malo poljuta,ali i povelik mi je jer u mom kraju su putevi uzasno uski jer narod proklet iznijeli ograde u putni pojas,a kako sam vec gore naveo ni njive nam nisu prostrane za vece kombajne,tako da bi mi eder do 2,5m naj vise godio,.

Vidio sam jedan cosmos,nako na izgled nije los,jest da sam ga davno vidio ono u letu jer nisam tad ni pomisljo o kupnji kombajna,a on je ja mislim sa ederom do 2,5m,.
sta ti mislis o ovim manjim claas-ovim kombajnima valjajul,,.

Po meni je isto dobar za manje njive i uzane puteve Claas compact.. Lepo izgleda noviji je od columbosa i ja mislim da nema one pogonse zupcanike koji su boljka na columbosu... Bolje uzmi Compact... :ppozdrav:

Onda ti je najbolji kompakt ako su ti uski putevi, meni bi valjao neki kombajn sa trorednim adapterom za kukuruz i tako neki za zito do 3 metra ali ga je tesko naci.

ja sam jedva nasao klasov troredni za mog konzula , pre 4-5godina ,nije ni bio jeftin, sobzirom da je dosta mator, a i bio u dosta losem stanju... sto se tice mog konzula ,ja sam zadovoljan... uvek moze veci,mladji,bolji ali ebu finansije..ovaj nam odradjuje posao godinama u nazad, desavaju se lomovi i problemi, nista vise ili manje od nekog matorog zmaja, bar koliko ja mogu da uporedim sa drugarima...

Sent from my ALCATEL_one_touch_990 using Tapatalk 2

Nazad
Vrh